Neprilagođena brzina u vožnji koja, srećom, nije koštala ničijeg života

Neprilagođena brzina u vožnji koja, srećom, nije koštala ničijeg života

Ministarstvo unutrašnjih poslova je za vikend (6. i 7. februara) objavilo 12 saopštenja na svom sajtu, od kojih se polovina ticala vozača i njihovih prekršaja u saobraćaju:

  1. Sankcionisani vozači zbog nasilničke vožnje, prisustva alkohola ili droge u organizmu
  2. Tri vozača sankcionisana zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci
  3. Sankcionisani vozači koji su vozili pod dejstvom alkohola
  4. Vozio bez dozvole pod dejstvom psihoaktivnih supstanci
  5. Vozio sa 3,00 promila alkohola u organizmu
  6. Dva vozača sankcionisana zbog vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci i alkohola

Mesta dešavanja su Beograd, Vršac, Ruma, Blace i Zemun, ali ne i Kragujevac, odakle je fotografija kojom ilustrujemo ovaj sadržaj. Pošto nema zvaničnih podataka, objavljujemo nezvanično da je u subotu 6. februara jedan mladi vozač dopustio sebi neprilagođenu brzinu usred gusto naseljenog kraja, pa se vožnja završila jakim udarcem u banderu.

Posledica ovakve vožnje, opet nezvanično saznajemo, je povreda vozača i jednog saputnika (potres mozga, izbijeni zubi) koji, srećom, nisu životno ugroženi. Kao materijalna šteta vodi se smrskan prednji deo vozila.

Prema stručnoj proceni koju smo dobili iz Visoke tehničke škole strukovnih studija u Kragujevcu, "brzina je bila oko ili nešto više od 60 km/h, a do gubitka stabilnosti i upravljivosti vozila ošlo je zbog nebezbedne brzine kretanja".

Ovim povodom poslužili smo se testom organizacije fokusirane na sigurnost vozila najpopularnijih automobila koji se prodaju u Evropi - Euro NCAP. Unajkraćem: sigurnosni pojasevi i vazdušni jastuci, ukoliko su bili iskorišćeni, svakako su ublažili krupnije posledice po putnike, ali je ostao veliki rizik po kolena, grudi i glavu vozača i saputnika.

Ipak, pod velikim "znakom pitanja" ostaje šta bi se dogodilo da se između vozila i bandere, neposredno pre udesa, našao neki prolaznik? O ovome moraju da razmišljaju, pre svih, roditelji mladih vozača, a naravno i sami vozači. Možda će njihova "ljubav" prema brzoj vožnji večno da traje, ali nečiji život zbog toga može da bude ugašen u deliću sekunde. Tada će ljubav da zameni večna griža savesti (pojačana kaznenim merama).

Test results - Citroen C3PRVI PRVI NA SKALI Log glava 75
Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS


ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html