Kad CEAS (Jelena Milić) ’dislajkuje’ prof. dr Danicu Grujičić

Kad CEAS (Jelena Milić) ’dislajkuje’ prof. dr Danicu Grujičić

IZ ARHIVE

Prema predlogu CEAS, linija razgraničenja Srbije i Kosova "manje više bi išla duž sadašnje četiri opštine na Severu Kosova (Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić) naseljene pretežno srpskim stanovništvom".

Direktorka CEAS Jelena Milić ukazala je da CEAS ne predlaže razgraničavanje po etničkoj liniji i da ne uključuje tri opštine na jugu Srbije, već samo četiri na severu Kosova.

- Predlog ima u vidu nove regionalne okolnosti poput činjenice da su Albanija i Crna Gora u NATO, a Makedonija na dobrom putu, tako da su nekadašnji strahovi o domino-efektu koje bi korekcija administrativne linije Srbije i Kosova izazvala na Balkanu sada neutemeljeni, kazala je Milićeva.

CEAS PREDLAŽE KOREKCIJU ADMINISTRATIVNE LINIJE IZMEĐU SRBIJE I KOSOVA, 15. 7. 2018. 


Imajući u vidu sličnost stavova Antića s jedne, te Mlađana Đorđevića, bliskog saradnika Dragana Đilasa sa druge strane, o eventualnom kompromisu sa Prištinom, slične ruske veze, sličan nesekularni odnos prema ulozi crkve u društvu, sličan stav prema političkom zapadu generalno, a sada sličnost i kroz zajedničku podršku protestima CEAS smatra da je vreme zapitati se ko tačno stoji iza protesta i sa kojim tačno ciljem? Da li se to pod plaštom borbe protiv nasilja u stvari u Srbiji preti nelegalnom pobunom koja može imati velike bezbednosne implikacije, i to sve je očitije u saradnji sa saradnicima i prijateljima jedne strane zemlje, navodno Srbiji prijateljski nastrojene?

CEAS UPOZORENJE NA NASTAVAK ZABRINJAVAJUĆIH AKTIVNOSTI VOJNOG SINDIKATA SRBIJE, 25.1.2019.

Je li danas teže rešavati pitanje Kosova nego pre, recimo, petnaestak godina?

- Ni nekada, ni sada nije lako. Onda je bilo teško zato što su defakto na vlasti bili oni koji su odgovorni za zločine na Kosovu. Sada to nije slučaj. Deo vojnog i političkog rukovodstva koji još nije bio isporučen Hagu nalazio se na vlasti kad je Zoran Đinđić nešto pokušao da uradi. Zbog toga ga je antihaški lobi i ubio. Ali tada Kosovo još nije bilo proglasilo nezavisnost i nije bilo zemalja koje su ga priznale. Sada postoje jako teške okolnosti - najveći broj država EU i članica NATO priznaju Kosovo. U tom smislu je vlasti Aleksandra Vučića danas teže.

JELENA MILIĆ ZA KURIR: VUČIĆU JE DANAS TEŽE NEGO NEKAD ĐINĐIĆU! AMERIKA DA UĐE U DIJALOG OKO KOSOVA! SRBIJA DA SE BORI ZA TREPČU I GAZIVODE, 18. 7. 2019.


Predsednica Centra za evroatlantske studije Jelena Milić izjavila je da se celog života bori da Srbija bude 51. država SAD. Ona je to izjavila u emisiji "Crno-beli svet" Đorđa Vukadinovića, preneo je NSPM.

- Podržavam ono što naslućujem kao politiku pokušavanja vezivanja Srbije za evroatlantski svet... Ja se celog života borim da Srbija bude 51 država SAD. Tamo je sve najbolje... ja ovde vidim trend u poslednjih par godina i taj trend podržavam - izjavila je Milić.

JELENA MILIĆ OTVORENO: JA SE CELOG ŽIVOTA BORIM DA SRBIJA BUDE 51. DRŽAVA SAD, 27. 6. 2019.

* * *

DANICA GRUJIČIĆ, 29. 7. 2019.JELENA MILIĆ, 29. 7. 2019. 

DANICA GRUJIČIĆ, 30. 7. 2019.Izvor ilustracije: Centar za evroatlantske studije CEAS 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

PRVI PRVI NA SKALI Podrzite PPNS - Zoran Modli manji

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html