Grad objavio listu kandidata za Đurđevdansku nagradu Kragujevca

Grad objavio listu kandidata za Đurđevdansku nagradu Kragujevca

Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja utvrdio je listu kandidata za godišnju nagradu grada Kragujevca – Đurđevdansku nagradu za dostignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra 2022. godine, objavio je Grad.

Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja u oblasti obrazovanja, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, sporta, privrede, humanitarnog karaktera prihvatio je 22 predloga koji ispunjavaju uslove, a reč je o fizičkim licima koja imaju prebivalište na teritoriji grada Kragujevca i pravnim licima koja imaju sedište na teritoriji grada Kragujevca, kazao je predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović.

Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja uputio je poziv gradonačelniku da u skladu sa Statutom grada Kragujevca i odlukom o dodeli priznanja formira komisiju koja će ispitivati predloge koji su ispunili formalne uslove i predloži lica ili institucije koje treba da dobiju Đurđevdansku nagradu. Nakon toga, predlozi koje je odobrila komisija naći će se pred odbornicima Skupštine grada i tada će se doneti konačna odluka. Sednica Skupštine grada, prema rečima predsednika Petrašinovića bi trebalo da se održi u aprilu pre Vaskrišnjih praznika.

Kandidati za najznačajnije priznanje grada, po oblastima u kojima su nominovani

U oblasti umetnosti: Saša Vujić Vuja, za 40 godina rada i postojanja pank grupe KBO, koga su predložili PD Radio televizija Kragujevac i Dom omladine Kragujevac, Slobodan Ćirović, za roman “Razgovori kod inspektora i priče o đavolu”, koga su predložili Narodna biblioteka “Vuk Karadžić” Kragujevac, Centar za kulturu i biblioteka Knić, Aleksandar Laković i Bratislav Milanović, Svetomir Madžarević, za monografsku publikaciju “Časopis „Lovac” vesnik lovačke štampe u Srbiji”, koga je predložilo Udruženje književnika Srbije Književna zajednica Kragujevac, Dejan Petrović, za osvojenu prvu nagradu na 17. izložbi pozorišnih plakata i grafičkog oblikovanja u okviru 67. Sterijinog pozorja, koga su predložili Miloš Jurišić, Katarina Babić, Marijana Stanković, Jelena Stojanović Patrnogić, Nenad Ristović, Nikola Govedarica i Siniša Kojić, a za roman “Otkucaji duge” nominovan je Petar Todorović, a predložila ga je Mira Radović.

U oblasti nauke nominovani su Katarina Leković i Veljko Leković, za istorijsku monografiju “Kragujevac između dva svetska rata, knjiga 2, Kulturno – društvene prilike u Kragujevcu: 1918-1941” i članak “Konzervacija i restauracija”, koji su prikazani u naučnom i stručnom časopisu Anali, koje je predložilo Društvo istoričara Šumadije Kragujevac, kao i dr Valentina Opančina koju je za naučni rad “Case 310” objavljen u naučnom i stručnom časopisu “Radiology” i osvojenu nagradu Evropskog udruženja neuroradiologa i Evropske škole radiologije, predložilo Udruženje Dobra studentska organizacija.

Apotekarsku ustanovu Kragujevac, za unapređenje usluga u svojim objektima i kompletne zdravstvene zaštite u 2022. godini, u oblasti medicine predložili su Nikola Nešić, prof. dr Olivera Nikolić, dr Ana Santrač, Borivoje Radić, Mioljub Stevanović, Nenad Živadinović, Miloš Srejović, Dragomir Lazarević, Nemanja Pavlović, Jasna Veljanović i Marko Barać.

U oblasti arhitekture i urbanizma za učestvovanje u izradi projekata mostovskih konstrukcija na projektima “Moravski koridor” i “Obilaznica grada Kragujevca” Dušana Spasojevića predložila je Nevena Spasojević.

Predškolska ustanova “Vrabac” Kragujevac, doc. dr Snežana Branković, prof. dr Dragan Vasiljević, Nevenka Bogdanović, Violeta Jovičinac Petrović, Miodrag Stoilović, Branko Vučković, Nina Nedeljković, Zlatija Labović, Ana Brzaković, Zoran Petrović, Nebojša Radosavljević Raus i Željko Mališić, za oblast novinarstva predložili su udruženje PRVI PRVI NA SKALI, za kreativan doprinos uređivanju istoimenog portala i sajta “Ekologija Kragujevac”.

U oblasti obrazovanja, Katarina Jevremović i Milica Vujsić, za postignute rezultate u vaspitno-obrazovnom radu u 2022. godini, predložene su od strane OŠ “Dragiša Mihailović” Kragujevac, Ustanove Studentski kulturni centar Kragujevac i većeg broja fizičkih lica, roditelja učenika OŠ “Dragiša Mihailović”; Osnovna škola “Prota Stevan Popović”, za formiranje jedinstvene slobodne vanastavne aktivnosti „Nasleđe moga kraja”, koju su predložili Zavičajno udruženje Čumićani Čumić, Crkvena opština Čumićka, Savet mesne zajednice Čumić, Zavičajno udruženje “Mihailo Petrović” Vlakča i Udruženje “Orlovo gnezdo” Vlakča; Predškolska ustanova “Vrabac”, za postignute rezultate u vaspitno – obrazovnom radu i razvoju školstva u Kragujevcu, realizaciju više projekata za decu predškolskog i osnovnog uzrasta, realizaciju međunarodnog “Erazmus +” projekta, “Vrtić pod krošnjama – razvoj šumske pedagogije” i realizaciju drugih projekata u 2022. godini, koju su predložili Dejan Milošević, Slavica Marković i drugi; Slavica Đorđević, za postignute rezultate u vaspitno-obrazovnom i instruktivnom radu u 2022. godini, koju je predložila Slavica Đorđević.

U oblasti sporta za postignute rezulate u trenerskom radu u sportskom plesu u okviru Plesnog kluba Fiesta, kao i za lično angažovanje i doprinos afirmaciji sporta u 2022. godini Miodraga Savića predložila je Marija Jovanović; Teodora Vukojević, za osvojene zlatne medalje u juniorskoj i seniorskoj kategoriji u finalu Kupa Srbije u disciplini standardna vazdušna puška i malokalibarska puška, osvojene zlatne medalje u juniorskoj i seniorskoj kategoriji na prvenstvu Srbije u kategoriji i disciplini miks par obe kategorije, osvojenu bronzanu medalju na Svetskom kupu u Egiptu u kategoriji standardna vazdušna puška miks par u seniorskoj kategoriji i osvojeno 6. mesto pojedinačno na istom kupu, osvojenu srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji na Mediteranskim igrama u Alžiru u kategoriji standardna vazdušna puška i osvojenu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Norveškoj u seniorskoj konkurenciji u kategoriji standardna vazdušna puška, koju su predložili Jovana Đurić, Srđan Milivojević, Nebojša Bataveljić i drugi veći broj fizičkih lica; za oboren Ginisov rekord 25 barpija u što kraćem vremenu, sklekovi sa opterećenjem za 1 minut i sklekovi za 60 minuta, osvojenu titulu Balkanskog šampiona u fitnes čelendžu i organizaciju Večeri Ginisovih rekorda Srđana Ristića predložio je Slađan Rakić.

Milana Stojadinovića, za doprinos u razvoju poljoprivrede u 2022. godini, u oblasti poljoprivrede predložio je Narodni pokret “Volim selo svoje”.

U oblasti humanitarnog karaktera Sašu Alempijevića, za organizaciju većeg broja humanitarnih akcija u 2022. godini, pregložili su Branko Balašajić, Jasna Sretković, Suzana Jovanović, Milomir Nikolić, Dragan Rašković, Vladeta Perović, Nikola Miletić, Vojislav Jović, Ljiljana Bogićević, Marina Đorđević, Vesna Radovanović i Nemanja Nikolić; Danijela Nešović, za organizaciju i realizaciju humanitarnih akcija za pomoć deci sa autizmom u 2022. godini, koju su predložili Mihailo Krečković, Udruženje za pomoć osobama sa autizmom Kragujevac i Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom Beograd; Tatjanu Marinković, za organizaciju i realizaciju većeg broja humanitarnih akcija u 2022. godini, u saradnji sa Dobrovoljnim udruženjem ”Kolo srpskih sestara – Kragujevac”, predložili su Crveni krst Kragujevac, PD Radio – televizija Kragujevac, Gradska turistička organizacija Kargujevac, Škola sa domom za učenike sa oštećenim sluhom Kragujevac, Udruženje za pomoć osobama sa Daunovim sindromom, Udruženje za podršku osoba sa invaliditetom Egal Kragujevac, Centar za negovanje tradicionalne kulture Abrašević Kragujevac, OŠ “Moma Stanojlović” Kragujevac, Centar za socijalni rad Solidarnost Kragujevac, Ustanova Dom omladine Kragujevac i protojerej Srećko Zečević; za organizaciju i finansiranje humanitarne akcije podele novododišnjih paketića deci samohranih roditelja i roditelja slabog imovnog stanja, u saradnji sa nedeljnim novinama “Kragujevačke“, Petra Todorovića predložila je Mira Radović.

VIDEO: PRILOG RTKSTRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html