’Izvezen’ piralen iz Zastave

’Izvezen’ piralen iz Zastave

OTPAD IZ "ZASTAVE" JUČE KRENUO PUT ŠVAJCARSKE - PIRALEN "IZVEZEN" PO PROPISU

KRAGUJEVAC - Sa zakašnjenjem od 35 minuta, juče je iz Kragujevca put Švajcarske i Nemačke krenula železnicka kompozicija od 19 vagona sa 250 tona otpada nastalog izlivanjem piralena u pogonima Lakirnice i jednim vagonom od 15 tona u kojem su dva trafoa. "Izvoz" piralena na uništenje u Valoreku u Švajcarskoj i Dortmundu u Nemačkoj izvršen je u skladu sa konvencijom, zakonodavstvom Evropske unije i nacionalnim propisima, izjavila je za "Glas" Gordana Petković, rukovodilac grupe za pravne i ekonomske poslovne u Saveznom sekretarijatu za rad i zdravstvo - Sektor za životnu sredinu. Ona je dodala da su u okviru projekta UNEP/UNOPS-a zaštite životne sredine, pored Kragujevca, obuhvaćene još i crne tačke Bor, Pančevo i Novi Sad, za čiju realizaciju je potrebno 20 miliona dolara.

Na realizaciji projekta "izvoza" piralena, u proteklih godinu i po dana, bili su angažovani stručnjaci Gradskog instituta za zaštitu zdravlja Beograd, kadar Prirodno-matematickog fakulteta iz Kragujevca i radnici Lakirnice. Dr Branislav Nedeljkovic je izjavio da posle uspešno završenog projekta pod nazivom KP 1, KP 2 i KP 5, predstoji obiman posao na sanaciji Energetike i čišćenju Lepenice od piralena izlivenog za vreme NATO bombardovanja 1999. godine.

B. K.
Izvor: Glas javnosti, 27. 8. 2002.


PREPORUKA PPNS:

IZVEŠTAJ SRJ - POSLEDICE NATO BOMBARDOVANJA NA ŽIVOTNU SREDINU SR JUGOSLAVIJE (SAVEZNO MINISTARSTVO ZA RAZVOJ, NAUKU I ŽIVOTNU SREDINU)


POSLEDICE NATO AGRESIJE NA SAVEZNU REPUBLIKU JUGOSLAVIJU - PROF. DR LJUBO PEJANOVIĆSTRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari