Počelo je s jednom laži (Es begann mit einer luge)

Počelo je s jednom laži (Es begann mit einer luge)

NATO bombardovanje - počelo je sa jednom laži

Kakva je bila NATO propaganda da bi se opravdalo bombardovanje Jugoslavije, pokazali su nemački novinari Jo Angerer i Matijas Vert u dokumentarnom filmu "Počelo je sa jednom laži". Razotkrili su tadašnjeg nemačkog ministra odbrane Rudolfa Šarpinga koji je lagao da bi ubedio Nemce u opravdanost učešća Nemačke u Nato agresiji bez mandata Ujedinjenih nacija.

Rudolf Šarping je na početku bombardovanja tvrdio da Nemačka, prvi put posle Drugog svetskog rata, učestvuje u nekoj vojnoj intervenciji da bi sprečila humanitarnu katastrofu.

"Mi nikada ne bismo preduzeli vojne korake da nije bilo humanitarne katastrofe na Kosovu sa 250.000 izbeglih unutar Kosova i preko 400.000 ukupno, i brojem mrtvih koji se u ovom trenutku ne može znati", rekao je Rudolf Šarping te 1999. godine.

Prema izveštajima posmatrača OEBSA, među kojima je bio i nemački general Hajnc Lokvaj, nije bilo razloga za NATO intervenciju.

"Takva humanitarna katastrofa prema kategorijama ljudskih prava, koja bi opravdala ulazak u rat, pre početka rata na Kosovu, nije postojala", tvrdio je general Lokvaj.

Ministar Šarping govorio je da je stadion u Prištini pretvoren u logor i da nijedan civilizovani Evropljanin ne može mirno da posmatra šta se Albancima tamo radi.

"Kada čujem da se u Prištini podiže koncentracioni logor, kada čujem da su dovedeni roditelji i nastavnici, i da se nastavnici streljaju pred decom", govorio je nemački ministar odbrane 1999. godine.

Nemački novinari pronašli su Šabana Keljmendija koji živi pored stadiona i ceo rat je bio u Prištini.

"Možete sami da se uverite, odavde gledamo direktno na stadion i može sve lepo da se vidi. Tamo tada nije bilo nijednog jedinog zarobljenika ili taoca. Stadion se uvek koristio samo kao pista za sletanje helikoptera", naveo je Keljmendi.

Šarping je tvrdio i da su 29. januara 1999. srpske snage počinile masakr nad civilima u selu Rugovo. Pokazivao je fotografije ubijenih, a naslovi u novinama bili su - "Zato vodimo rat". Međutim, nije pokazao i snimke ubijenih pripadnika OVK na kojima su vojne čizme, uniforme sa oznakama, a pored njih oružje i vojne legitimacije.

"Bilo je sasvim jasno da to nije bio maskr civilnog stanovništva jer su, prema izveštajima OEBS-a, sami komandanti UČK rekli da su tamo poginuli borci za veliku stvar Albanaca", posvedočio je general Lokvaj.

Ministar Šarping je tvrdio i da su Srbi krajem 1998. godine planirali, a početkom 1999. počeli operaciju "Potkovica", sa ciljem da proteraju Albance. Pokazivao je snimak iz vazduha sela Randubrava, koje su Srbi navodno granatirali. Međutim, na dokumentu datum je april 1999, dakle, posle početka bombardovanja.

Meštanin Šaip Redžepi svedoči da su selo, zapravo, napustili zbog NATO bombardovanja.

"Stanovnici su 25. marta napustili selo posle vazdušnih NATO udara. Uveče oko 20 sati dobili smo naređenje od UČK da se evakuišemo", ispričao je Šaip Redžepi.

Za nemačke novinare, NATO agresija bez odobrenja Ujedinjenih nacija nije iznenađenje. Tvrde da je 1993. godine postojao tajni dokument američke vlade pod nazivom - Sa Ujedinjenim nacijama ako je moguće, bez njih ako je potrebno.Pripremio Dragan Stanojević
Izvor: RTS, 11. 5. 2019. 

ARHIVA PPNS
UKAZIVANJE STRUČNJAKA NA POSLEDICE NATO BOMBARDOVANJA
SR JUGOSLAVIJE 1999. GODINE (FOTOMONOGRAFIJA ’1999’)

Ukazivanje stručnjaka na posledice NATO bombardovanja SR Jugoslavije 1999. godine (Fotomonografija ’1999’)

GALERIJA PPNS
MILOSRDNI ANĐEO 1999Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html