U Grošnici osmo gradilište ’Čiste Srbije’

U Grošnici osmo gradilište ’Čiste Srbije’

Osmo gradilište u okviru projekta "Čista Srbija" na teritoriji Kragujevca otvoreno je u naselju Veliko Polje u Mesnoj zajednici Grošnica.

Početku radova na izgradnji kanalizacione mreže u Kučajskoj ulici prisustvovao je gradonačelnik Nikola Dašić sa saradncima, saopštio je Grad.

- Osim Kučajske, u ovom delu grada, radovima će biti obuhvaćeno još desetak ulica u kojima je predviđena izgradnja fekalne kanalizacije u ukupnoj dužini od 3.139 metara. Očekujemo da će radovi biti završeni u nekom pristojnom periodu, do Nove godine, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.

O značaju projekta „Čista Srbija“ najbolje govori podatak da se u kontinuitetu gradi isti broj kilometara nove kanalizacione mreže koliko je ikada napravljeno u Kragujevcu, istakao je Dašić, podsećajući da grad ima 350 kilometara kanalizacije dok je projektom previđeno 360 kilometara. Od toga, većina je nova, a delom se rekonstruiše i stara mreža, što je još jedna potvrda da je reč o izuzetno značajnom projektu.

Ostala su još samo dva naselja koja nisu pokrivena radovima, a to su Bresnica i Šumarice gde postoji problem nerešenih imovinskih odnosa, odnosno nepostojanje saglasnosti građana za postavljanje šahti u njihovim objektima. Pokrenut je postupak ekesproprijacije i prva rešenja očekuju se početkom sledeće godine.

- Akcenat i prioritet jeste centralno gradsko jezgro i to će biti najveći izazov u realizaciji ovog projekta. U ovom momentu snimili smo više od polovine ulica koje je potrebno rekonstruisati i spremamo se da početkom proleća krenemo u rekonstrukciju kanalizacione mreže u centralnom gradskom jezgru. To nam je važno ne samo zbog mreže, nego i zbog ulica koje su u tom delu grada u jako lošem stanju. Kao što smo obećali građanima, potrudićemo se da ih sve vratimo u prvobitno stanje odnosno da ih asfaltiramo i konačno rešimo probleme koje smo imali do sada, kazao je Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika.

U okviru projekta "Čista Srbija" u Kragujevcu je previđena i izgradnja nove deponije u Vitlištu. Eksporprijacija je pri kraju, tako da se u saradnji sa Ministarstvom građevine očekuje početak realizacije i ovog projekta.

Izvor: Grad Kragujevac 
ARHIVA PPNS "RUDARSKA INDUSTRIJA JE GLAVNI IZVOR ZAGAĐENJA ZEMLJIŠTA NA ZAPADNOM BALKANU" - ZAJEDNIČKI ISTRAŽIVAČKI CENTAR EVROPSKE

’Rudarska industrija je glavni izvor zagađenja zemljišta na Zapadnom Balkanu’ - Zajednički istraživački centar Evropske komisije

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU:
PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari