U Grošnici osmo gradilište ’Čiste Srbije’

U Grošnici osmo gradilište ’Čiste Srbije’

Osmo gradilište u okviru projekta "Čista Srbija" na teritoriji Kragujevca otvoreno je u naselju Veliko Polje u Mesnoj zajednici Grošnica.

Početku radova na izgradnji kanalizacione mreže u Kučajskoj ulici prisustvovao je gradonačelnik Nikola Dašić sa saradncima, saopštio je Grad.

- Osim Kučajske, u ovom delu grada, radovima će biti obuhvaćeno još desetak ulica u kojima je predviđena izgradnja fekalne kanalizacije u ukupnoj dužini od 3.139 metara. Očekujemo da će radovi biti završeni u nekom pristojnom periodu, do Nove godine, kazao je gradonačelnik Nikola Dašić.

O značaju projekta „Čista Srbija“ najbolje govori podatak da se u kontinuitetu gradi isti broj kilometara nove kanalizacione mreže koliko je ikada napravljeno u Kragujevcu, istakao je Dašić, podsećajući da grad ima 350 kilometara kanalizacije dok je projektom previđeno 360 kilometara. Od toga, većina je nova, a delom se rekonstruiše i stara mreža, što je još jedna potvrda da je reč o izuzetno značajnom projektu.

Ostala su još samo dva naselja koja nisu pokrivena radovima, a to su Bresnica i Šumarice gde postoji problem nerešenih imovinskih odnosa, odnosno nepostojanje saglasnosti građana za postavljanje šahti u njihovim objektima. Pokrenut je postupak ekesproprijacije i prva rešenja očekuju se početkom sledeće godine.

- Akcenat i prioritet jeste centralno gradsko jezgro i to će biti najveći izazov u realizaciji ovog projekta. U ovom momentu snimili smo više od polovine ulica koje je potrebno rekonstruisati i spremamo se da početkom proleća krenemo u rekonstrukciju kanalizacione mreže u centralnom gradskom jezgru. To nam je važno ne samo zbog mreže, nego i zbog ulica koje su u tom delu grada u jako lošem stanju. Kao što smo obećali građanima, potrudićemo se da ih sve vratimo u prvobitno stanje odnosno da ih asfaltiramo i konačno rešimo probleme koje smo imali do sada, kazao je Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika.

U okviru projekta "Čista Srbija" u Kragujevcu je previđena i izgradnja nove deponije u Vitlištu. Eksporprijacija je pri kraju, tako da se u saradnji sa Ministarstvom građevine očekuje početak realizacije i ovog projekta.

Izvor: Grad Kragujevac 
ARHIVA PPNS "RUDARSKA INDUSTRIJA JE GLAVNI IZVOR ZAGAĐENJA ZEMLJIŠTA NA ZAPADNOM BALKANU" - ZAJEDNIČKI ISTRAŽIVAČKI CENTAR EVROPSKE

’Rudarska industrija je glavni izvor zagađenja zemljišta na Zapadnom Balkanu’ - Zajednički istraživački centar Evropske komisije

PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU:
PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html