Zavrni rukave #10: Očistimo Metino Brdo 22. aprila!

Zavrni rukave #10: Očistimo Metino Brdo 22. aprila!

Nacionalna ekološka akcija "Zavrni rukave" biće sprovedena u Kragujevcu na Metinom Brdu u subotu 22. aprila 2023. godine od 11:45 do 14:30, na Svetski dan planete Zemlje.

Koordinator akcije u Kragujevcu je udruženje PRVI PRVI NA SKALI (PPNS), a pokretač u Srbiji - Eko straža.

Ekologija Kragujevac PRVI PRVI NA SKALI Zavrni rukave Očistimo Metino Brdo 22. aprila 500x707
Okupljanje učesnika je od 11:45 iznad ambulante u Čegarskoj. Od 12 časova počinje čišćenje Metinog Brda, počev od trotoara ispred ambulante, uzbrdo ka spomeniku Raki Ljutovcu, gde se akcija završava.

MAPA:


Očekuje se prisustvo više desetina učesnika. Svoje grupno učešće zvanično su potvrdili: Kancelarija za mladeLjubitelji Pivarskog parka, studenti Ekologije na Prirodno-matematičkom fakultetu, studentska organizacija Ajsek. Dolazak najavljuje i veći broj pojedinaca.

Akciju je zvanično podržalo i JKP Šumadija koje će u subotu po završetku akcije preuzeti sav prikupljeni otpad, potvrdila je našem udruženju Marija Nikolić, rukovodilac sektora čistoće. Šumadija je obezbedila i 50 kesa za prikupljanje smeća koje će biti podeljene učesnicima akcije. Učesnicima preostaje jedino da ponesu rukavice.

GALERIJA PPNS: METINO BRDO - 48 SATI PRE AKCIJE ZAVRNI RUKAVE


Podrška je stigla i od DTL "Morava" koje je obezbedilo okrepljene za učesnike - vodu i konditorski program.

Poziv "Očistimo Metino Brdo" prosleđuju prve komšije: glavni orijentir akcije - ambulanta Doma zdravlja "Bresnica 3", kao i pekara, market, apoteke...

Očistimo Metino Brdo - prvi komšiluk, prva podrška
Već zakazane obaveze cele sportske porodice bodibildera Gorana Ilića, meštana Metinog Brda, sprečavaju učešće u subotu, ali upućuju poziv takođe: 


Akcija će se realizovati uz prisustvo ekipe Crvenog krsta, zvaničnog partnera udruženja PPNS. O akciji je obaveštena Policijska uprava Kragujevac.

I ove godine akcija u Kragujevcu odvija se istovremeno kada i širom Srbije. Za desetu nacionalnu akciju oboren je rekord (54 lokacije) - prijavljene su 153 lokacijе.

PRVI PRVI NA SKALI Zavrni rukave 153 lokacije 22. april
Svi detalji nalaze se na sajtu Zavrni rukave.

Promotivna kampanja gradske akcije odvija se na portalu udruženja PRVI PRVI NA SKALI, sajtu EKOLOGIJA KRAGUJEVAC i više društvenih mreža. O akciji je bilo reči pri gostovanjima na TV Kragujevac i radio-stanicama Zlatousti, Bravo FM i Centar.

Za prve desetine učesnika akcije u Kragujevcu, Eko straža iz Beograda obezbedila je bedževe.

SNIMCI:

Akcija "Zavrni rukave" je nadpartijska. Kao takva je predstavljena javnosti i najavljena nadležnima, takva će biti beležena video i foto-zapisima. Napomena za učesnike: poželjno je korišćenje obeležja udruženja, organizacija..., partijska (part-partire) nisu prihvatljiva.

Udruženje PPNS je unapred zahvalno svima koji upute pozivnice za FB-događaj onima koji su spremni da ulože dva sata svog vremena da zajedno očistimo Metino Brdo - potom može da se nastavi druženje, izlet na ovom kragujevačkom vidikovcu.

FB DOGAĐAJA: OVDE.

VIŠE O AKCIJI

  • ZAVRNI RUKAVE U KRAGUJEVCU, 2021-2023
  • ZAŠTO METINO BRDO?
  • JAVNI POZIV ZA NADPARTIJSKU AKCIJU
Detaljnije: NACIONALNA AKCIJA "ZAVRNI RUKAVE" 22. APRILA - U KRAGUJEVCU NA METINOM BRDU

Nacionalna akcija ’Zavrni rukave’ 22. aprila - u Kragujevcu na Metinom Brdu

IZ ARHIVE PPNS POLJOPRIVREDA ILI RUDARENJE - ŠTA JE BUDUĆNOST LEVČA (VIDEO)

Poljoprivreda ili rudarenje - šta je budućnost Levča (AUDIO) - Rekovac, 10. 3. 2023.
PREPORUKA - EKSKLUZIVNO NA PPNS SANU:
PROMOCIJA ZBORNIKA "PROJEKAT JADAR - ŠTA JE POZNATO?" (VIDEO)

SANU: Promocija zbornika ’Projekat Jadar - šta je poznato?’ (VIDEO)
STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html