VF Physical: Masaža - terapeutska, sportska, relaks

VF Physical: Masaža - terapeutska, sportska, relaks

Terapija masažom je jedna od najstarijih metoda lečenja. Predstavlja terapijsko umeće koje ima pozitivan efekat na sve telesne sisteme i preventiva je dobrom zdravlju. Koristi se za poboljšanje cirkulacije, relaksaciju i poboljšanje opšteg zdravstvenog stanja. Ona pruža snažan osećaj blagostanja, smanjuje stres i ublažava simptome uobičajnih tegoba poput bolnih leđa i uznemirenosti.

Masaža je opšti naziv za pritisak, trljanje, i manipulaciju mišića, mekih tkiva, tetiva, ligamenata i kože u cilju poboljšanja opšteg psihičkog i fizičkog stanja. Za masažu terapeuti obično koriste svoje ruke i prste, a ponekad se koriste i podlaktice i laktovi.

Istvoremeno ova vrsta masaže poboljšava cirkulaciju dovodeći kiseonik i ostale hranjive materije do tkiva, ublažava napetost mišića, snižava nivo hormona stresa i povoljno deluje na imuni sistem, povećava fleksibilnost i mobilnost zglobova, učestvuje u eliminaciji mlečne kiseline i toksina.

Medicinska masaža je sastavni deo naših usluga.

TERAPEUTSKA MASAŽA

Terapeutska ili medicinska masaža je masaža koja se koristi kod određenih medicinskih simptoma kao što su hipertonus, spondiloza, lumboišialgija. Koriste se ulja koja u sebi sadrže ekstrakte limuna, narandže, bergamota, ruzmarina, lavande, bibera, eukaliptusa i sličnih koji deluju na krvotok i opuštanje muskulature.

Medicinska masaža je jedna od najdelotvornijih vrsta masaža i jednostavan alat za postizanje brzog i efikasnog rezultata različitih poremećaja u organizmu. Ona na sveobuhvatan način vrši mobilizaciju mekih tkiva koja se sastoji od vezivnog-tkivne masaže, mišićne mobilizacije, trigger point terapije, mobilizacije kože i potkožnog tkiva, fascija koje prožimaju celo telo. U medicinskoj masaži fizioterapeut ispituje i otkriva patologiju mekih struktura (koža, fascije, mišići). Uklanjanjem patoloških znakova dovodi do neposrednih rezultata kojem je za cilj smanjenje bola.

SPORTSKA MASAŽA

Sportska masaža je fokusirana je ne samo na mišiće, već i na tetive i ligamente, koji su pri određenom sportu izloženi znatnim naprezanjima. Primenjuje se pre, za vreme ili posle intenzivnog treninga ili takmičenja. Cilj sportske masaže je da brže i efikasnije otkloni sve štetne i neželjene posledice koje nastaju usled pojačanih psihofizičkih napora sportista.

Sportskom masažom zagrevaju se i omekšavaju tkiva, poravnavaju mišićna vlakna, poboljšava cirkulacija, ubrzava izbacivanje otpadnih stvari i mlečne kiseline iz organizma. Sportska masaža održava mišiće zdravima, gipkima, manje podložnim povredama, povećava opseg pokreta, snagu povredenih mišića, ubrzava proces jačanja, poboljšava protok krvi i čini nas spremnijima na nove i bolje rezultate u sportskim i životnim izazovima.

Fiziološko delovanje sportske masaže je slično kao i fiziološko delovanje obične masaže. I ovde se koriste klasični zahvati, ali su oni posebno prilagođeni vrsti sporta, sportisti i ciljevima koji se žele postići. Organizacija masaže, kao i uslovi za njeno sprovođenje bitno se razlikuju od terapeutske masaže. Naročito se razlikuju prostor za masiranje i maserovo ponašanje. Masaža sportista se mora prilagoditi specifičnim okolnostima sporta, kao i terenu.

Do sledeće objave, ukoliko imate pitanje za fizioterapeuta (oblast fizioterapije, fizikalne medicine) - javite nam se koristeći kontakt-formu portala PPNS, pošaljite komentar ispod članka ili mejl na
info@vfphysical.rs. Odgovorićemo sa zadovoljstvom, u nadi da ćemo biti od koristi za vaše zdravlje. 

VF PHYSICAL SAJTFB STRANAINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI VF Physical Dobrodosli baner 300x100
 

  

 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html