VF Physical: Odgovor na pitanje o plantarnoj fasciji

VF Physical: Odgovor na pitanje o plantarnoj fascijiPITANJE

Imam upalu plantarne fascije sa tendinitisom ahilli već devet meseci. Imam izuzetno imam jak, skoro hroničan bol u jednoj peti i jedva se krećem.

Imala sam do sada razne terapije, el. foreze, masaža ledom, tens, diadinamik, subakvalni ultrazvuk, laser, čak i shockwave udarne talase, koji su bili baš bolni... Mazala sam gavez gel, magnezijum, stavljala obloge od meda i soli, komovice, bokvice, debele koke, krompira, crnog luka nekad mi je bilo malo bolje, ali samo dan-dva maksimum, pa opet...

Sada me boli kao i da nisam prošla uopšte te terapije, boli čak i kada sedim i ležim, prosto mi trne peta.

Nosim isključivo super meke patike, sa dodatkom sunđera na peti za podizanje. Probala sam i dodatak "dr. sholl" silikonski gel uložaka, ali ne pomaže, i pored svih zaštita u obući boli svaki korak, nekad imam osećaj da mi se kost odvaja od mesa.

Maksimalno štedim nogu i slabo se krećem. Na ultrazvuku mekih tkiva su se videli slojevi nagnječenih tkiva, zadebljanja i edema.

Polako gubim nadu jer sam isprobala skoro sve vrste lečenja, a kao da nisam ništa ni pokušavala da lečim...

Šta raditi?

Milica PC

ODGOVOR

Sudeći prema dostavljenom ultrazvuku, bilo je nekih oštećenja, moguće je da problem prave ožiljci.  S obzirom da imate bol u tetivama, može da bude i od listova.

Pozivamo Vas da dođete na besplatan pregled, da pogledamo detaljno sve i nogu. Javite se na 034/63-93-930, 066/63-93-930 ili info@vfphysical.rs da zakažemo termin.

Vladimir Radović, VF Physical

Do sledeće objave, ukoliko imate pitanje za fizioterapeuta (oblast fizioterapije, fizikalne medicine) javite nam se koristeći kontakt-formu portala PPNS ili pošaljite komentar ispod članka. Odgovorićemo sa zadovoljstvom u nadi da ćemo biti od koristi.

VF PHYSICAL SAJT, FB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI VF Physical Dobrodosli baner 300x100

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html