VF Physical: Odgovor na pitanje o plantarnoj fasciji

VF Physical: Odgovor na pitanje o plantarnoj fascijiPITANJE

Imam upalu plantarne fascije sa tendinitisom ahilli već devet meseci. Imam izuzetno imam jak, skoro hroničan bol u jednoj peti i jedva se krećem.

Imala sam do sada razne terapije, el. foreze, masaža ledom, tens, diadinamik, subakvalni ultrazvuk, laser, čak i shockwave udarne talase, koji su bili baš bolni... Mazala sam gavez gel, magnezijum, stavljala obloge od meda i soli, komovice, bokvice, debele koke, krompira, crnog luka nekad mi je bilo malo bolje, ali samo dan-dva maksimum, pa opet...

Sada me boli kao i da nisam prošla uopšte te terapije, boli čak i kada sedim i ležim, prosto mi trne peta.

Nosim isključivo super meke patike, sa dodatkom sunđera na peti za podizanje. Probala sam i dodatak "dr. sholl" silikonski gel uložaka, ali ne pomaže, i pored svih zaštita u obući boli svaki korak, nekad imam osećaj da mi se kost odvaja od mesa.

Maksimalno štedim nogu i slabo se krećem. Na ultrazvuku mekih tkiva su se videli slojevi nagnječenih tkiva, zadebljanja i edema.

Polako gubim nadu jer sam isprobala skoro sve vrste lečenja, a kao da nisam ništa ni pokušavala da lečim...

Šta raditi?

Milica PC

ODGOVOR

Sudeći prema dostavljenom ultrazvuku, bilo je nekih oštećenja, moguće je da problem prave ožiljci.  S obzirom da imate bol u tetivama, može da bude i od listova.

Pozivamo Vas da dođete na besplatan pregled, da pogledamo detaljno sve i nogu. Javite se na 034/63-93-930, 066/63-93-930 ili info@vfphysical.rs da zakažemo termin.

Vladimir Radović, VF Physical

Do sledeće objave, ukoliko imate pitanje za fizioterapeuta (oblast fizioterapije, fizikalne medicine) javite nam se koristeći kontakt-formu portala PPNS ili pošaljite komentar ispod članka. Odgovorićemo sa zadovoljstvom u nadi da ćemo biti od koristi.

VF PHYSICAL SAJT, FB STRANA 

PRVI PRVI NA SKALI VF Physical Dobrodosli baner 300x100

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari