VF Physical: Pregledi stopala

VF Physical: Pregledi stopala

Zašto trpite, a ne morate?

Ekovel step korekt su podešavajući ortopedski ulošci za korekciju stopala i posture koji jedini na svetu vremenom postepeno, bezbolno i sigurno podižu svodove ravnih i spuštenih stopala, uspostavljaju ispravnu statiku skeleta, sprečavaju bolove u predelu kičme, kukova i nogu.

Uloške mogu da koriste sve osobe sa ravnim ili spuštenim stopalima, od dece do ljudi poodmakle starosne dobi. Deca od treće godine života i mladi kod kojih nije završeno okoštavanje imaju šanse da sa ovim ulošcima izvrše korekciju stopala, a stariji da se reše svakodnevnih bolova kičme i nogu nastalih zbog spuštenih stopala.

Ovi ulošci sprečavaju:

 • deformacije stopala, kolena, kukova, kičmenog stuba kod dece i odraslih,
 • bolove u čukljevima, njihov rast i krivljenje palca,
 • bolove u venama, mišićima i tetivama nogu i stopala.

Uz to:

 • ispravljaju Ahilove tetive i "iks" noge kod dece,
 • rasterećuju tačke oslonca stopala, čime se sprečavaju bolovi i tegobe u predelu prstiju i predelu pete (trn u peti, bolna peta),
 • smanjuju zamor pri dužem stajanju i hodanju,
 • uspostavljaju bolju perifernu cirkulaciju krvi u nogama i stopalima.

Mehanizam za precizno podešavanje željene početne visine unutrašnjeg uzdužnog (longitudinalnog) svoda daje mogućnost veoma postepene korekcije (podizanja spuštenog svoda stopala), za 1/4 milimetra po intervalu pomeranja mehanizma. Mehanizam je dizajniran tako da možete jednostavno da ga podešavate (samostalno), prema instrukcijama za upotrebu.

Ostale ortopedske karakteristike:

 • metatarzalno jastuče na prednjem delu uloška za rasterećenje poprečnog (transverzalnog) svoda stopala,
 • otvoren petni deo (za rasterećivanje "petnog trna"),
 • spoljni uzdužni (longitudinalni) svod.

Ulošci su unapred izrađeni po konfekcijskim veličinama obuće. Mogu da se preuzmu i koriste odmah nakon izvršenog pregleda, merenja i podešavanja početne visine.

Ovo je epohalan pronalazak nagrađen sa više zlatnih medalja - "Brussel eureka" (’95, ’98), "Nikola Tesla and Mihajlo Pupin Belgrade" (’95), "Archimedes Cyprus and Moscow" (’98, ’99).

O ovim ulošcima za korekciju stopala koji, čuvajući čovekov kičmeni stub od deformisanja, čuvaju i zdravlje, i stručnjaci su rekli svoju reč, što je bio uslov da patent bude legalizovan:

 • Mišljenja smo da, do sada, ovakvo praktično rešenje nije viđeno u praksi i smatramo da bi trebalo da nađe primenu u svakodnevnoj prevenciji ravnog stopala, prof. dr Radoje Radulović i dr M. Hidić (Zavod za ortopedsku protetiku Beograda).
 • Uložak je veoma podoban za korišćenje, s obzirom na jednostavnost primene i mogućnost korekcije visine svoda do granice fiziologije, bezbolnosti i korigovanja prema dečijem stopalu, primarijus dr. Bogoljub Filipović (Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije)
 • Ponuđene uloške mogu koristiti svi pacijenti, počev od uzrasta od tri godine. S obzirom da oba stopala nisu uvek istog stepena spuštenosti svoda, korekcija je uvek adekvatno moguća. Ulošci mogu da se koriste istovremeno u različitim vrstama i oblicima cipela, podešavanjem svoda koje se lako izvodi i prilagođava i obući i osloncu, prof. dr Lazar Stojanović (Univerzitetska dečija klinika)

Ulošci su registrovani kod Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije kao ortopedsko pomagalo pod brojem: 515-02-1622-11-001.

Ekovel ima svoja predstavništva u Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Italiji, Švajcarskoj Hong Kongu, Ukrajini.

Jedan od preko 20 centara u Srbiji nalazi se u Kragujevcu - VF Physical (Kralja Milana IV 19).

PRVI PRVI NA SKALI VF Physical Pregledi stopala Ekovel centar


Do sledeće objave, ukoliko imate pitanje za fizioterapeuta (oblast fizioterapije, fizikalne medicine) - javite nam se koristeći kontakt-formu portala PPNS, pošaljite komentar ispod članka ili mejl na info@vfphysical.rs. Odgovorićemo sa zadovoljstvom, u nadi da ćemo biti od koristi za vaše zdravlje.

VF PHYSICAL SAJTFB STRANA, INSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI VF Physical Dobrodosli baner 300x100

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html