VF Physical: Shockwave terapija

VF Physical: Shockwave terapija

Savremena neinvazivna metoda rehabilitacije pacijenata radijalnim shockwave talasima od sada je dostupna svim pacijentima ambulante za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju VFphysical. Ukoliko imate problem bolnog ramena, teniskog lakta, bola u zadnjoj loži, problem skakačkog kolena ili upale Ahilove tetive, kao i problem koštanog zadebljanja, shockwave terapija će vam sigurno pomoći.

Shockwave aparat se primenjuje i kod kalcifikacija u ligamentu, tetivi i mišiću. Koristi se i za stimulaciju mišićnih trigger tačaka, za regeneraciju mišićnog i vezivnog tkiva, kao i za terapiju akupresurom i kod limfne drenaže. Odlične rezultate terpija shockwave radijalnim talasima dala je prilikom lečenja celulita i oblikovanja tela.

Neke od propratnih pojava koje su primećene primenom ove tehnologije, kao što su brže zaceljivanje kostiju i ubrzana regeneracija tkiva, dovele su do razvoja shocwave aparata i terapije radijalnim talasima, koja se danas široko primenjuje u fizikalnoj medicini. Jedinstveno je i neinvazivno rešenje za bol povezanu sa mišićno-skeletnim sistemom. Potrebno vam je samo tri do četiri tretmana u nedeljnim intervalima, a terapijski period traje svega par minuta. Posle samo 2-3 tretmana preko 80% pacijenata je potpuno oslobođeno bola ili oseća značajno smanjenje bola. Primena je sigurna, a pacijenti zadovoljni.

Shockwave terpaija umanjuje mišićnu tenziju i sprečava spazam. Hyperaemia je jedan od bazičnih efekata shockwave terpaije. Ona obezbeđuje bolje snabdevanje krvlju, a samim tim i energijom hipertoničnih mišićnih i ligamentnih struktura.

Pacijent nakon primene shockwave tretmana oseća znatno smanjenje bola. Intenzivni pulsevi koji se putem transmitera prenose na tkivo stvaraju jaku nociceptivnu aktivaciju alfa i beta vlakana koja utiču na interneurone, koji potom inhibiraju prenos signala bola. Pored toga što redukuje bol, primenom shockwave terapije umanjuje se rizik od razvoja edema.

Uz pomoć terapije radijalnim shockwave talasima rastvaraju se stvrdnuti fibroplasti i započinje biohemijska dekalcifikacija, čime se povećava pokretnost tretiranog segmenta.

Shockwave može da pruži efekat masaže, čime se uspešno rešava ukočenost trapezoidnih mišića leđa. Pacijent oseća olakšanje odmah po završetku tretmana koji traje svega nekoliko minuta.

Akustični talasi se sa velikim uspehom koriste u medicini od 1980. godine za razbijanje kamena u bubregu, a od 1990. za tretiranje ortopedskih stanja. Najnovija otkrića i opsežna istraživanja bazirana na dugogodišnjem iskustvu i medicinski potvrđena klinička ispitivanja, dovela su do razvoja shocwave-AWTh aparata za borbu protiv celulita. Primenom shockwave aparata na sportistkinjama primećene su pozitive promene na koži i celulitu tih devojaka. Koža sportistkinja, tretirana shockwave aparatom zbog povreda ligamenata, tokom tretmana postajala je čvršća, zategnutija i sa značajno manje celulita. Ovakvo otkriće dovelo je do daljih naučnih studija i istraživanja o dejstvu akustičnih shockwave talasa na tretiranje celulita. Razultat je bio shockwave aparat i metoda tretiranja celulita akustičnim talasima u svrhu lečenja celulita kod žena.

Shockwave terapija radijanim talasima je izvanredna i neinvazivna metoda lečenja gotovo bez negativnih posledica. Ujedno, shockwave terapija je metod koji dovodi do smanjenja bola kod pacijanta, povećava pokretljivost i funkcionalnost pacijenta, a samim tim i doprinosi njegovom boljem kvalitetu života...

Ukoliko imate pitanje za fizioterapeuta (oblast fizioterapije, fizikalne medicine) - javite nam se koristeći kontakt-formu portala PPNS, pošaljite komentar ispod članka ili mejl na
info@vfphysical.rs. Odgovorićemo sa zadovoljstvom, u nadi da ćemo biti od koristi za vaše zdravlje.

VF PHYSICAL SAJTFB STRANAINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI VF Physical Dobrodosli baner 300x100

 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI KRAGUJEVAC FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 1

  • Mila
    18.12.2018

    Imam upalu plantarne fascije sa tendinitisom ahilli već 9 meseci. Izuzetno imam jak skoro hroničan bol u jednoj peti i jedva se krećem. Imala sam do sada razne terapije El.foreze, masaža ledom, tens, diadinamik, subakvalni ultrazvuk, laser, čak i shockwave udarne talase, koji su bili baš bolni..... mazala sam gavez gel, magnezijum...stavljala obloge od meda i soli, komovice, bokvice, debele koke, krompira, crnog luka nekad mi je bilo malo bolje , ali samo dan-dva maksimum pa opet....sada me boli kao i da nisam prošla uopšte te terapije, boli čak i kada sedim i ležim....prosto mi trne peta. Nosim isključivo super meke patike, sa dodatkom sunđera na peti za podizanje... probala sam i dodatak Dr.Sholl silikonski gel uložaka...ali ne pomaže, i pored svih zaštita u obući boli svaki korak, da nekad imam osećaj da mi se kost odvaja od mesa. Maksimalno štedim nogu i slabo se krećem. Na ultrazvuku mekih tkiva se videli slojevi nagnječenih tkiva, zadebljanja i edema. ... Polako gubim nadu, jer sam isprobala skoro sve vrste lečenja a isto mi je kao da nisam ništa ni pokušavala da lečim....Šta raditi ?

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html