Dveri zloupotrebljavaju usvojene Deklaracije protiv GMO!

Dveri zloupotrebljavaju usvojene Deklaracije protiv GMO!

Dveri,

Zašto svojatanjem zloupotrebljavate usvojene Deklaracije protiv GMO u gradovima i opštinama Srbije?

Deklaracije lokalnih samouprava najčešće su usvajane glasovima SVIH odbornika.

Autor većine usvojenih Deklaracija je prof. dr Miladin M. Ševarlić, a tekst je sačinio kao NESTRANAČKA LIČNOST.

U većini gradova i opština odbornici su podstaknuti rasvešćujućom AKCIJOM GRAĐANA koji nisu članovi stranaka, niti pokreta poput vašeg - kao u slučaju, na primer, GRADA KRAGUJEVCA - koji je usvojio Deklaraciju 27. decembra 2013. godine, a gde je, uz prof. Ševarlića i Pčelarsko društvo Kragujevca, kopredlagač moja nadstranačka malenkost (ovde su takođe ispoljeni takvi "maniri" stranačkog prisvajanja).

Ovim sramotnim činom zloupotrebljavate anti-GMO stav većinske Srbije, sunarodnika koji žive na tri četvrtine teritorije naše otadžbine, a u čije ime su se odbornici izjašnjavali od januara 2013. do decembra 2015. godine. To posledično vodi u opravdanu sumnju - kakva li je vaša "poljoprivredna politika" u celini ako se služi ovakvim obmanama na društvenim mrežama i kako biste se tek ponašali ako zadobijete poverenje građana na izborima?

U nastavku, ispod sačuvanih primera vaše javne zloupotrebe, nalazi se link koji vas vodi do dokumenta u kojem su podaci o svim usvojenim Deklaracijama protiv GMO u Srbiji, odnosno o onim za koje smo prof. Ševarlić i mi saradnici doznali u protekle tri godine. Pošto ne znate - proučite, uverite se da nije ni 122 već 125, ali što je bitnije, ukoliko ste u zabludi, saznajte da nisu Dveri ključne u ovoj NADSTRANAČKOJ akciji, kao ni bilo koja druga stranka. Budite uvereni da je to jedan od pratećih razloga zašto je Deklaracija tako opšteprihvaćena.

Potom sročito reči izvinjenja - prof. Ševarliću, a onda i svima nama građanima. To je preduslov za dalju komunikaciju sa vama, inače ćete ostati obični lažljivci.

SAČUVANI PRIMERI JAVNE ZLOUPOTREBE 

DAN PRVI

POLJOPRIVREDNA POLITIKA SRPSKOG POKRETA DVERI
 

dveri p politika

DVERI VRBAS


 

За Србију без ГМО...

Posted by Двери Врбас on четвртак 4. фебруар 2016.

dveri vrbas

DVERI BAČKA PALANKA
 

Бачка Паланка је једна од општина,која је на иницијативу ДВЕРИ усвојила деклаацију против увоза и промета ГМО хране и семена на својој територији.

Posted by Двери Бачка Паланка on четвртак 4. фебруар 2016.
dveri b palanka

SRPSKI POKRET KULA DVERI
 
dveri kula


DAN DRUGI

SRPSKI POKRET DVERI ARANĐELOVAC

 


dveri arandjelovac

DVERI VRBAS

 

122 града и општине су усвојили скупштинске декларације против увоза и промета ГМО хране и семена на својој територији, на иницијативу проф. др Миладина Шеварлића, групе стручњака, Хвала Вам...#срећа је здравље

Posted by Двери Врбас on субота 6. фебруар 2016.


dveri vrbas 2IZVINJENJE DVERI, DOSTAVLJENO MEJLOM

Profesore, želimo da Vam se izvinemo zbog ovog nesporazuma.

Nije bilo nikakve loše namere, nego ljudi koji nam vode lokalne fejsbuk stranice, nisu znali da ste vi inicijator cele kampanje, već su mislili da je to bila inicijativa Dveri.

Stvar je bila stavljena samo na lokalnim fejsbuk stranicama, tako da to nije bio stav celog Pokreta i centrala Dveri sa tim nema nikakve veze!

Mi smo već skinuli tu objavu i stavićemo novu na kojoj ćemo napisati da je to Vaša inicijativa.

Nadam se da to neće poremetiti naše dosadašnje odlične i prijateljske odnose.

Svako dobro, Ivan Kostić


ČINJENICE


Prema poslednjem ažuriranju podataka na portalu PPNS od 19. januara 2016. godine, u Republici Srbiji aktuelnо je 130 deklaracija protiv genetički modifikovanih organizama (GMO) na teritorijama gradova i opština. Usvajane su od Čačka 30. januara 2013. godine do Rekovca 25. decembra 2015. godine. Na portalu PPNS podeljene su u tri grupe:
  • GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE SA USVOJENIM DEKLARACIJAMA PROTIV GENETIČKI MODIFIKOVANIH ORGANIZAMA (125)
  • GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE SA PREDLOŽENIM DEKLARACIJAMA, ALI NEDATUMIRANIM I NEOBJAVLJENIM U SLUŽBENIM LISTOVIMA (1)
  • DEKLARACIJE DRUŠTAVA I ORGANIZACIJA (4)
Za ostatak teritorije naše države gde još uvek nema zvaničnog dokumenta lokalne samouprave protiv genetički modifikovanih organizama, tu je predlog Deklaracije Mi ne želimo GMO na našoj teritoriji!, usvojene u većini gradova i opština. Autor je prof. dr Miladin M. Ševarlić.

Ukoliko imate nove podatke iz navedenih opština i gradova Srbije, a naročito ako znate da postoje usvojene Deklaracije protiv GMO na našoj teritoriji koje nisu predstavljene, molimo vas da nas kontaktirate služeći se formom na portalu PPNS. Unapred hvala za trud. 

DETALJNIJE  

mms-ppns baner

ppns - modli

PPNS/O GMO/EVROPA

PPNS/O GMO/SVET

PPNS/O GMO VIDEO

PPNS/O GMO/STRANI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOMAĆI MEDIJI

PPNS/O GMO/DOKUMENTI

PPNS/O GMO/PROF. DR MIODRAG DIMITRIJEVIĆ

  • AGROPARLAMENT - PORED OSTALOG O GMO
  • NIJE DOKAZANO DA JE GM HRANA ZDRAVSTVENO BEZBEDNA
  • RADIO BEOGRAD 1 - NOVINARENJE: O GMO

PPNS/O GMO/PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ

  • PREDAVANJE ’ZA SRBIJU BEZ GMO’ (CIKLUS ’DUŠA PRE ZVEZDA’)
  • SRBIJI NE TREBA GMO - PROF. DR MILADIN M. ŠEVARLIĆ (POLEMIKE)
  • NEISTINE GMO LOBISTA VEĆ PET GODINA U UDŽBENIKU ’BIOLOGIJA ZA OSMI RAZRED’ U SRBIJI

Detaljnije

GRADOVI I OPŠTINE SRBIJE PROTIV GMO


● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić (nazivi aktiviraju linkove)

APEL ZA NEDIN OPORAVAK I BOLJU BUDUĆNOST


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html