Convivium musicum 19: Kamerata akademika

Convivium musicum 19: Kamerata akademika

Nakon letnje pauze i Šestog Internacionalnog festivala kamerne muzike, nastavlja se Koncertna sezona Convivium musicum ’19. U drugoj polovini sezone publika će imati prilike da čuje izvanredne ansamble i izuzetno uspešne domaće izvođače.

Na prvom koncertu ove jeseni, a petom u okviru sezone, nastupiće jedan od najpoznatijih domaćih orkestara - Kamerata akademika iz Novog Sada.

Kamerni orkestar Kamerata akademika osnovan je 1988. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Članovi orkestra su najbolji umetnici Akademije - asistenti, docenti i najtalentovaniji studenti. Pod vođstvom čeliste Ištvana Varge, orkestar je uspešno nastupao širom tadašnje Jugoslavije, kao i u inostranstvu, sve do 1999. godine, kada je zbog prilika u zemlji ansambl prestao da postoji. Godine 2007, na inicijativu čeliste Marka Miletića, orkestar se obnavlja i od tada nastavlja svoj uspešni put. Sada, kao i tokom prvog perioda delovanja, orkestar beleži brojne i zapažene koncerte. Ansambl nastupa sa renomiranim umetnicima poput Stefana Milenkovića, Romana Simovića, Julije Hartig i drugih, izvodeći vrhunska muzička dela, kako svetskih kompozitora, tako i domaćih autora.

Koncert ansambla Kamerata akademika održava se u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u četvrtak 10. oktobra od 20 časova, a ulaz je slobodan. Na programu su dela J. S. Baha, P. Vasksa i D. Šostakoviča. Organizatori pozivaju sugrađane da ne propuste nastup ovog sjajnog ansambla za koji je Roman Simović, koncert-majstor Londonskog simfonijskog orkestra, rekao: "Ovo je bez sumnje najbolji orkestar u zemlji".

Organizator Koncertne sezone je Udruženje građana Convivium musicum, a realizaciju su omogućili dugogodišnji saradnici Udruženja. Grad Kragujevac doprineo je u značajnoj meri realizaciji ovog projekta obezbeđivanjem dela sredstava za njegovo sufinansiranje, a podršku su pružili i Filološko-umetnički fakultet, Muzički centar Kragujevac, Muzička omladina Kragujevac, Prvi Prvi na skali i ostali prijatelji manifestacije.

Medijski partner UG Convivium Musicum i u ovoj sezoni je portal Prviprvinaskali.com

CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANATVITERINSTAGRAMJUTJUB 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano

DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html