Glumci DS ’’Petar Pan’’ ponovo nagrađeni na DOPS-u!

Glumci DS ’’Petar Pan’’ ponovo nagrađeni na DOPS-u!

Članovi Dramskog studija "Petar Pan" Strahinja Mišković i Nemanja Đelić nagrađeni su za glavnu mušku ulogu - Ružno pače, i sporednu/epizodnu mušku ulogu - Divlji gusan 1/ Sin Ćira iz predstave "Ružno pače" koja je odigrana na Međunarodnom festivalu dečijih i omladinskih predstava - DOPS, održanom u Jagodini od 23. do 29. oktobra.

U obrazloženju žirija Festivala, održanog po osmi put, navedeno je da je Strahinja Mišković "uspeo da se izdvoji iz simpatičnog, ljupkog i ujednačenog ansambla predstave Ružno pače. Strahinja je svojom glumačkom igrom, na šarmantan način, uz pomoć svojih drugara uspeo da uverljivo odigra ulogu Ružnog pačeta. Za Nemanju Đelića istaknuto je da je "svojim zahtevnim zadatkom i uspešnom transformacijom igrajući Divljeg gusana 1 i sina Ćiru uspeo da se nametne i u mnogobrojnom ansamblu bude zapažen".

U predstavi koju je režirao Petar Lukić, a po dramatizaciji Dejana Aleksića, jednog od najznačajnjih književnih stvaralaca mlađe generacije, uz Strahinju Miškovića i Nemanju Đelića, igraju: Anastasija Veljović, Nikola Karajović, Nina Mrkić, Sava Ćuković, Petra Đorđević, Aljoša Labudović, Janko Avramović, Todor Ranković, Dimitrije Savić, Milan Tomić, Jovan Karajović, Milica Dimić i Janko Gudžulić.

Dramski studio "Petar Pan" je i prethodne godine nastupao na ovom značajnom festivalu sa predstavom "Slučaj Sare Smit. Rešen!", a tada je nagrađena mlada glumica Jovana Rakićević.

"Petar Pan" je na DOPS-u bio jedini predstavnik grada Kragujevca ove godine.

Ovogodišnji DOPS je izazvao veliko interesovanje - prijavilo se preko 40 pozorišnih kuća, domova kultura i dramskih grupa. Odlukom umetničkog saveta festivala, na čelu sa prof. dr Violetom Jovanović, u zvanični, takmičarski program uvršteno je pet predstava u dečijoj i pet u omladinskoj konkurenciji.

Moto ovogodišnjeg Festivala bio je "Dođi na DOPS! Počasti se kulturom!", a stručni žiri radio je u sastavu: Kalina Kovačević, dramska umetnica iz Beograda, glumica Narodnog pozorišta, Rade Marjanović, dramski umetnik iz Beograda, prvak Pozorišta na Terazijama i Ljiljana Ristić, profesor srpskog jezika, član u ime grada domaćina.

Podsećamo, Dramski studio "Petar Pan", koji vodi diplomirani glumac Petar Lukić, postoji od oktobra 2014. godine, u okviru udruženja "Kragujevački otvoreni teatar". Ciljevi Udruženja su: razvoj pozorišne umetnosti, razvijanje svesti dece i omladine o teatru kroz razne vidove scenskog izražavanja, uspostavljanje principa dramskog odgoja kod dece, razvijanje drame u edukaciji, edukacija nastavnog kadra o metodima dramske pedagogije.

TV PRILOG O OTVARANJU FESTIVALA

DOPS SAJTFB STRANA, JUTJUB
DS PETAR PAN SAJT, FB STRANA


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ https://www.ijfk.info/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html http://test.prviprvinaskali.com/strane/donacije-i-sponzorstva.html