Internacionalni festival umetnika harmonike - Kragujevac 2019

Internacionalni festival umetnika harmonike - Kragujevac 2019

U Kragujevcu se od 11. do 16. novembra održava 28. Internacionalni festival umetnika harmonike. Prestižni festival tradicionalno okuplja najbolje izvođače iz celog sveta, a ove godine u sali Prve kragujevačke gimnazije nastupiće šest umetnika iz Rusije, Italije, Moldavije, Slovenije i Kine. Srbiju će predstavljati mladi Kragujevčanin Luka Simić, laureat Svetskog trofeja 2018. godine.

- Cilj Festival je, kao i ranijih godina, da ljubitelje ove muzike, učenike Muzičke škole i studente Filuma informišemo i učinimo im dostupnim najveća dostignuća u svetu umetnosti na harmonici. U tom svetlu i ove godine pozvali smo pobednike najvećih svetskih takmičenja da nastupe sa svojim koncertima u Kragujevcu, rekao je prof. Milan Tomić, direktor Festivala.

Od 11. do 16. novembra u sali Prve kragujevačke gimnazije, u toku šest koncertnih večeri nastupiće umetnici iz Rusije, Italije, Moldavije, Slovenije, Kine i Srbije, pobednici takmičenja u Kastelfidardu (Italija), Arasateu (Španija), Klingentalu (Nemačka), Svetskog trofeja i Svetskog kupa.

- Festival ovakve koncepcije pomaže daljem razvoju i Muzičke škole i fakulteta u Kragujevcu jer svi koji se bave ovom umetnošću mogu da čuju najbolje svetske izvođače, nove programe, a imaju mogućnost da se upoznaju sa nekim novim pedagoškim dostignućima i metodama i to sve blagotvorno deluje na razvoj harmonike u našoj zemlji, istakao je direktor Tomić.

Luka Simić, učenik trećeg razreda Muzičke škole ”Dr Miloje Milojević”, među brojnim nagradama osvojenih u zemlji i inistranstvu posebno izdvaja trostruko zvanje laureata na Republičkom takmičenju učenika muzičkih škola, kao i one osvojene na takmičenjima u Pragu, Klingentalu, Kastelfidardu. Prošle godine na Svetskom kupu u Litvaniji osvojio drugo, a u Kanadi na Svetskom trofeju prvo mesto u kategoriji juniora. Ove godine u Kini na Svetskom kupu osvojio je 4. mesto i on kaže da mu je velika čast da učestvuje na tako prestižnom festivalu pored umetnika koji su mu uzori. Druge festivalske večeri Luka će se kragujevačkoj publici predstaviti raznovrsnim programom poznatih kompozitora Baha, Skarlatija, muzikom pisanom za harmoniku Semjonova, Kusjakova kao i kompozicijom umetnika na harmonici Jurija Šiškina.

Festival će otvoriti pobednik takmičenja u Italiji 2018. godine Vladimir Stupnjikov iz Rusije, 13. novembra nastupiće Samjuel Telari iz Italije, četvrte festivalske večeri četvorostruki pobednik Svetskog trofeja i Svetskog kupa 2018. godine iz Moldavije Radu Ratoi, 15. novembra Junhao Mao iz Kine, pobednik takmičenja u Klingentalu 2017. godine, a kamerni ansambl iz Slovenije Duo Accellorandom, pobednice takmičenja u Kastelfidardu 2018. godine nastupiće poslednje večeri festivala.

Svi koncerti održavaju se u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije sa početkom u 20 časova, a ulaz za posetioce je slobodan. 

Organizator Festivala je Muzički centar AD Libitum, uz pokroviteljstvo Grada Kragujevca.


STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html