Knjaževsko-srpski teatar i Darija Nešić nagrađeni na festivalima

Knjaževsko-srpski teatar i Darija Nešić nagrađeni na festivalima

Predstava Knjaževsko-srpskog teatra iz Kragujevca "San letnje noći", po tekstu Vilijama Šekspira i u režiji Pjer Valter Polica, proglašena je najboljom na 11. festivalu "Teatar u jednom dejstvu" u Mladenovcu.

Odluku je jednoglasno doneo žiri u sastavu: Bratislav Petković predsednik i članovi, glumci Božidar Stošić i Svetislav Goncić.

Ovogodišnji festival u Mladenovcu otvoren je 10. oktobra. U konkurenciji je izvedeno pet predstava iz Beograda, Sombora, Novog Sada i Kragujevca, a u selekciji umetničkog direktora Željka Hubača.

Žiri publike, za najbolju je proglasio predstavu Beogradskog dramskog pozorišta "Moje dete", po tekstu Stojana Srdića i u režiji Ane Đorđević.

Kako je bilo?

ALEKSANDAR MILOJEVIĆ: Šta reći - očekivali nismo, a pobedili smo! Mladenovačka scena ima skromne uslove za "San letnje noći", no, Bože moj, u pozorištu je sve moguće! I, uz pomoć ljubaznih domaćina, tehnički pripremljene scene, raspoloženih glumaca..., uspeh nije mogao da izostane. Mislim da je ovo početak, da će naša predstava tek da donosi nagrade, i kolektivne i pojedinačne. Da ne zaboravimo, Marina Perić-Stojanović je već dobila glumačku nagradu u Aleksandrovcu, a naša Ana Kolbjanova dobila je nagradu za vizulenost, dizajn i izradu maski u predstavi na tek završenom Joakiminterfestu!

* * *

Glumica Pozorišta za decu Darija Nešić dobitnica je nagrade za glumačko ostvarenje u predstavi "Basne iz senke" na 15. međunarodnom festivalu za decu održanom u Banja Luci od 8. do 14. oktobra. 

Odluku o nagradi jednoglasno je doneo žiri u sastavu: David Burman, teatrolog iz Sankt Peterburga; Dragoslav Šilja Todorović, reditelj iz Beograda i Ranko Risojević, književnik iz Banjaluke.

Pored Pozorišta za decu iz Kragujevca, na Festivalu u Banjaluci predstavili su se još: Pozorište Guliver iz Varšave - pobednik festivala; Državno lutkarsko pozorište iz Slivena (Bugarska); Pozorište i lutke velike plave dame, Santa Fe (Argentina); Mini teatar, Ljubljana; Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka; Pozorište lutaka Mostar; Gradskog pozorišta Podgorica; Narodno pozorište "Toša Jovanović" Zrenjanin; Pozorište lutaka Niš; Čudnovate luckaste vatre, Šinon iz Francuske i Pozorištance Puž iz Beograda.

Kako je bilo?

DARIJA NEŠIĆ: Najpre, sala je bila puna naše najmlađe, najiskrenije publike. Dočekala nas je po peti put u Banja Luci, ovoga puta to je bio 15. međunarodni festival pozorišta za decu. I nema razlike gde ste. Kada ste svim srcem i dušom tu na sceni, potpuno prisutni za njih, ne može da bude pogrešno shvaćenih ili neshvaćenih poruka. Sve je bilo puno ljubavi, smeha, iznenađenja, razumevanja, uzajamnog davanja... I sam takav osećaj je već dovoljna potvrda onog što radite. A nagrada ima za efekat još veći trud i rad, posvećenost, odgovornost. Ona je znak da ste na pravom putu. Nagrada je značajna pojedincu, ali na kraju (ili na početku) ja u ovome nisam sama. To su sve naše zajedničke kreacije i najbolje namere za buduće naraštaje.

Izvori: KST, PZD, PPNS

REPERTOAR KST
REPERTOAR PZD

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR SAJTFB STRANATVITER 
POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANA 
 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html