Koncert AH Kolegijum muzikum

Koncert AH Kolegijum muzikum

Koncert Akademskog hora Kolegijum muzikum održaće se u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije u subotu 13. maja od 20 časova, a ulaz je slobodan.

Akademski hor Collegium Musicum je jedan od najeminentnijih i najpoznatijih horova u Srbiji. Osnovan je 1971. godine i čine ga studentkinje Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu.

Od osnivanja, dirigent hora je bila Darinka Matić Marović, profesor emeritus Univerziteta umetnosti u Beogradu, dok je dr um Dragana Jovanović, sa kojom će hor nastupiti u Kragujevcu, bila angažovana kao asistent dirigenta, a od 2002. godine i kao dirigent hora.

Tokom 45 godina postojanja hor je održao preko tri hiljade koncerata širom zemlje i sveta, ostvario preko 200 premijernih izvođenja i učestvovao u realizaciji mnogih važnih kulturnih događaja u zemlji i regionu. Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, a kritike za interpretacije ovog ansambla su uvek izražene u superlativima.

U Prvoj kragujevačkoj gimnaziji hor će izvesti dela Mokranjca, Zaparova, Tamindžića i Proševa.

Koncert se održava uz pomoć grada Kragujevca, a organizatori ističu da sa ponosom najavljuju poslednji koncert i da su veoma zadovoljni sveukupnim uspehom prve Koncertne sezone.

CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANAJUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html