Kragujevački ulični bioskop, godina prva

Kragujevački ulični bioskop, godina prva

Prvi Kragujevački ulični bioskop (KUB) počeo je na Đačkom trgu u nedelju 10. juna, a na otvaranju je prikazana digitalizovana verzija domaćeg filma "Maratonci trče počasni krug". Nakon projekcije filma, publika je mogla da uživa u razgovoru sa rediteljem ovog ostvarenja Slobodanom Šijanom.

KUB se nastavlja u četvrtak 14. juna u isto vremene, kada sledi projekcija "Munja", a sagovornik će biti tvorac ovog filma Radivoje Raša Andrić.

Na repertoaru ovogodišnjeg KUB-a, tokom juna i jula, naći će se ukupno šest kultnih ostvarenja domaće kinematografije. Publika može da "Iz prvog lica jednine" sazna sve o ovim ostvarenjima od njihovih stvaralaca - nakon projekcije svakog filma sledi "otvoreni mikrofon" za pitanja publike i odgovore reditelja filmova.

Sve projekcije predviđene su na otvorenom, a ulaz je slobodan. U slučaju kiše, filmovi će se prikazivati u holu Prve kragujevačke gimnazije.

Organizator KUB-a je agencija "Re-Kreativno DUD", u saradnji sa udruženjima "Forma" i "Art Quart", kao i agencijama "Supermama" i "Inonet".

KUB je mnogo više od uličnog bioskopa. KUB je prilika da se kragujevačka publika podseti najboljih filmova sa ovih prostora i njihovih autora, poručuju organizatori.

KUB SAJT, FB STRANA

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari