Obrazloženje žirija 26. Pozorišnih susreta učenika gimnazija Srbije

Obrazloženje žirija 26. Pozorišnih susreta učenika gimnazija Srbije

Predstava "Sudije" Gimnazije "Bora Stanković" iz Vranja osvojila je prvu nagradu za predstavu u celini na 26. Pozorišnim susreta učenika gimnazija Srbije. To je odluka stručnog žirija koji je radio u sastavu: Jelena Stojanović Patrnogić - direktorka Pozorišta za decu i mlade u Kragujevcu, Nevena Kočović - glumica i Marko Đorđević - reditelj.

PRVI PRVI NA SKALI Obrazlozenje zirija 26. Pozorisnih susreta ucenika gimnazija Srbije 3
Kragujevac je predstavljala Prva kragujevačka gimnazija, kojoj su pripale četiri nagrade za izvođenje predstave "Trismegist":

 • Mihajlu Miloševiću - za ulogu Jakova (jedna od četiri ravnopravne nagrade za najbolju mušku ulogu)
 • Ognjenu Todosijeviću - za najbolju originalnu muziku
 • za najbolju scenografiju
 • za najbolju predstavu u celini (treća ravnopravna nagrada)

PRVI PRVI NA SKALI Obrazlozenje zirija 26. Pozorisnih susreta ucenika gimnazija Srbije 1
Obrazloženja žirija


1. NAGRADA ZA PREDSTAVU U CELINI DODELJUJE SE PREDSTAVI "SUDIJE", GIMNAZIJE BORA STANKOVIĆ – VRANJE

Gimnaziju Bora Stanković nagrađujemo za predanost celog kolektiva u svim aspektima stvaranja ove predstave, kao i za izbor i način tretiranja teme koja je od velike važnosti za mlade, a posebno pohvaljujemo uigranost i preciznost glumačkog izraza ansambla, njihovo zajedništvo u igri, kao i scensku autentičnost koju su postigli.

2. NAGRADA ZA PREDSTAVU U CELINI DODELJUJE SE PREDSTAVI "DRUŠTVO MRTVIH PESNIKA" PRVE NIŠKE GIMNAZIJE

Drugom nagradom nagrađujemo Prvu nišku gimnaziju i autorski tim predstave "Društvo mrtvih pesnika", koji su prepoznavši aktuelni aspekt i teme filma, među kojima se posebno ističu one koje se bave moralnim načelima mladih, uspeli da na jednostavan i tačan način prenesu i zauzmu jasan stav.

3. NAGRADA ZA PREDSTAVU U CELINI DODELJUJE SE RAVNOPRAVNO DVEMA PREDSTAVAMA I TO:

PRVOJ KRAGUJEVAČKOJ GIMNAZIJI ZA PREDSTAVU "TRISMEGIST"

Za inovativnost i razigranost, kao i savremeno čitanje dobro poznate bajke i davanje novog konteksta nagrađujemo Prvu kragujevačku gimnaziju. Njihova sposobnost da osveže klasičnu priču novim idejama i perspektivom, stvarajući uzbudljivo iskustvo za publiku, zaslužuje posebno priznanje.

PRVI PRVI NA SKALI Obrazlozenje zirija 26. Pozorisnih susreta ucenika gimnazija Srbije 2
VALJEVSKOJ GIMNAZIJI ZA PREDSTAVU "JESI LI TI TO DOŠ’O DA ME VIDIŠ?"

Za izvanredno kreirane glumačke uloge, u kojima su ostajali dosledni kroz celu liniju komada, kao i za autentičnost kolektivne igre i uigranost, nagrađujemo Valjevsku gimnaziju. Njihov angažman i posvećenost ovom projektu doprineli su stvaranju uverljive, duhovite i uzbudljive predstave koja je ostavila snažan utisak na publiku.

GLUMAČKE NAGRADE

Dve ravnopravne nagrade za ženske epizodne uloge dodeljuju se:

 • Maši Doderović za ulogu Mariške u predstavi "Mister Dolar", Požarevačke gimnazije, koja se istakla svojom lakoćom igre, kao i posvećenim i predanim pristupom ulozi.
 • Marti Grujić za ulogu Mileve Marić u predstavi "Ljubavni vremeplov", Devete gimnazije "Mihailo Petrović Alas". Marta je svom glumačkom zadatku pristupila zrelo i autentično, jasno i uverljivo je odigrala ulogu Mileve, čineći ga izuzetno fascinantnim i zapamćenim.

Dve ravnopravne nagrade za glavne ženske uloge dodeljuju se:

 • Dudvarski Mileni za ulogu Dafine u predstavi "Igraju Crnjanskog", XIV beogradske gimnazije, koja je pokazala veoma upečatljiv scenski izraz koji je uzbudljivo vodila kroz predstavu, služeći se različitim sredstvima i time čineći lik Dafine bliskim i uzbudljivim publici.
 • Mariji Vuković za ulogu Grozdane u predstavi "Jesi li ti to doš’o da me vidiš?" Valjevske gimnazije. Marija je na duhovit i spretan način uspela da kreira uverljivu ulogu, koju je vešto vodila do kraja predstave. Njen pronicljiv pristup liku doprineo je da lik bude slojevit i živopisan, osvajajući publiku svojom autentičnošću i šarmom.

Četiri ravnopravne muške nagrade:

 • Dušanu Cvejiću za ulogu Gospodina Matkovića u predstavi "Mister Dolar", Požarevačke gimnazije. Dušan je svojom uverljivom, samouverenom i preciznom igrom uspešno uspostavio snažnu vezu sa publikom, osvajajući i zadržavajući njenu pažnju.
 • Petru Uskokoviću za ulogu Gorčila u predstavi "Jesi li ti to doš’o da me vidiš?" Valjevske gimnazije, koji je kroz zreo i autentičan glumački izraz nadahnuo publiku i, služeći se stalno novim glumačkim sredstvima, uzbudljivo i uverljivo kreirao ulogu Gorčila.
 • Lazaru Petroviću za ulogu Maksima u predstavi "Jesi li ti to doš’o da me vidiš?" Valjevske gimnazije. Lazar je svojom glumačkom spretnošću doneo ulogu koja je precizno i dosledno odigrana, a istovremeno odlično komunicira kako sa partnerima na sceni, tako i sa publikom.
 • Mihajlu Miloševiću za ulogu Jakova u predstavi "Trismegist" Prve kragujevačke gimnazije. Mihajlo je ulogu Jakova odlično i samouvereno vodio kroz sve faze, od njegovog ranog detinjstva do zrelog doba, prikazujući time čitav raspon različitih glumačkih sredstava kojima se vešto služio.
PRVI PRVI NA SKALI Kragujevcanima cetiri nagrade na 26. Pozorisnim susretima ucenika gimnazija Srbije Matija Breljak 2
Foto: Prviprvinaskali.com; Prva krssgujevačka gimnazija/Matija Breljak 
IZ ARHIVE PPNS: RADION
OBLAK U BERMUDAMA MALI SVETIONIK NEONSKA DUGA
PRVI PRVI NA SKALI Oblak u bermudama Darko Kocjan 202 PRVI PRVI NA SKALI Mali svetionik The Little Lighthouse Stanislav Zabic PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac Neonska duga - rokenrol magazin Zikice Simica
LET IT ROLL SREDINOM ULICE ČEKAJUĆI VETAR
PRVI PRVI NA SKALI Let It Roll Zoran Paunovic Portal PRVI PRVI NA SKALI Sredinom ulice Moma Rajin PRVI PRVI NA SKALI Ekologija Kragujevac Cekajuci vetar Radio Beograd


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAMTREDS

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html