Dramska sekcija Prve kragujevačke gimnazije: Trismegist

Dramska sekcija Prve kragujevačke gimnazije: Trismegist

Dramska sekcija Prve kragujevačke gimnazije izvešće prvu reprizu predstave "Trismegist" u Pozorištu za decu i mlade u subotu 25. maja od 20 časova.

Predstava ima humanitarni karakter - sav prihod biće odvojen za lečenje Stevana Pavlovića, šefa finansijske službe Fakulteta medicinskih nauka u Kragujevcu. Uz gimnazijalce, organizator događaja je Asocijacija studenata farmacije u Kragujevcu (KgPSA). Ulaznica-prilog je 300+ dinara.

Premijera "Trismegista" odigrana je 14. aprila na 26. Pozorišnih susreta učenika gimnazija Srbije, takođe u Pozorištu za decu i mlade. "Dramcima" su odlukom stručnog žirija pripale četiri nagrade:

 • Mihajlu Miloševiću - za ulogu Jakova (jedna od četiri ravnopravne nagrade za najbolju mušku ulogu)
 • Ognjenu Todosijeviću - za najbolju originalnu muziku
 • za najbolju scenografiju
 • za najbolju predstavu u celini (treća ravnopravna nagrada)

Detaljno OVDE.

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevcanima cetiri nagrade na 26. Pozorisnim susretima ucenika gimnazija Srbije Matija Breljak
Režiju potpisuje Petar Petrović, a autorsku muziku Ognjen Todosijević.

Za scenografiju i tekst bila je zadužena autorska ekipa Dramske sekcije. Autor plakata je Tara Ranković.

Tumači uloga su:

 • Pavle Petrović - Tris
 • Nikolina Arsenijević - Ana
 • Mihajlo Milošević - Jakov
 • Đurđa Vidović - Pepeljuga
 • Novak Vukićević - Princ
 • Milica Dimitrijević - Maćeha
 • Ognjen Todosijević - Kralj
 • Veljko Trifunović - Lucifer, Vojvoda
 • Nikolina Stojković - Anastasija
 • Matija Nikolić - Žizela
 • Milica Nikolić - Dobra vila
 • Divna Mladenović, Dunja Ivanov, Mina Konstantinović, Milica Nikolić - Miševi

Reč autorske ekipe

Bajka (od reče bajati, čarati - lečiti boljku tajanstvenim rečima) je delo u kojem su događaji i likovi izmišljeni, granice između stvarnog i nestvarnog zamrljane, a vreme i mesto neodređeni. "U bajkama je sve moguće".

Stvarnost koju živimo bajkovitija je od svake bajke. Krhkija od staklene cipelice u kojoj se ogledaju izvitoperene pojave, tipski svemoćni junaci, veliki podvizi i dvoboji, život i smrt, trenutak i večnost. Kao prenaduvani balon, koji kad otkuca ponoć puca i odnosi sav glamur i sjaj. Kao pesma koja uvek svira istim ritmom, korake valcera znamo napamet, a ipak grešimo i saplićemo se. Ko da nam neko drugi vuče konce, vedri i oblači, podsmehuje se i ruga. Je li ikoga zaista spasio princ? Ili čarobne reči i zamah štapića?

Predstava "Trismegist" je u očima gledalaca. Individualna percepcija i tumačenje, bezbroj kritika, nedoumica i najvažnije pitanje: Da li ste gledali bajku?

Sara Božović

PRVI PRVI NA SKALI Kragujevcanima cetiri nagrade na 26. Pozorisnim susretima ucenika gimnazija Srbije Matija Breljak 2
Podsećamo, na prošlogodišnjim Susretima predstava Dramske sekcije "Doba baraba" bila je najboljа predstavа u celini, a Mihajlo Milošević osvojio je nagrada za najbolju mušku ulogu, odigranu u toj predstavi

Foto: Matija Breljak/Prva kragujevačka gimnazija

GALERIJA PPNS DOBA BARABA - DRAMSKA SEKCIJA PRVE KRAGUJEVAČKE GIMNAZIJE


ARHIVA PPNS NAJAVA POZORIŠNIH SUSRETA UČENIKA GIMNAZIJA SRBIJE 2024


Najava Pozorišnih susreta učenika gimnazija Srbije 2024

IZ ARHIVE PPNS: RADION
OBLAK U BERMUDAMA MALI SVETIONIK NEONSKA DUGA
PRVI PRVI NA SKALI Oblak u bermudama Darko Kocjan 202 PRVI PRVI NA SKALI Mali svetionik The Little Lighthouse Stanislav Zabic PRVI PRVI NA SKALI Kragujevac Neonska duga - rokenrol magazin Zikice Simica
LET IT ROLL SREDINOM ULICE ČEKAJUĆI VETAR
PRVI PRVI NA SKALI Let It Roll Zoran Paunovic Portal PRVI PRVI NA SKALI Sredinom ulice Moma Rajin PRVI PRVI NA SKALI Ekologija Kragujevac Cekajuci vetar Radio Beograd


STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAMTREDS

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html