Prerastanje festivala u koncertnu sezonu

Prerastanje festivala u koncertnu sezonu

Koncertna sezona Konvivium muzikum 2016/2017 otvorena je 14. septembra 2016. godine svečanim koncertom u Sali Prve kragujevačke gimnazije. Očekivano je bilo da nakon tri sjajna internacionalna festivala kamerne muzike u Kragujevcu u organizaciji Udruženja graђana "Konvivium muzikum", kreativni organizacioni tim ovog Festivala, svoju umetničku ideju asimilira u projekat koji je prerastao u koncertnu sezonu.

Na koncertu su nastupili flautista Amabile Karmineluiđi (Italija) i pijanistkinja Jovana Radovanović (Srbija) sa delima Mocarta, Gobera, Rajnekea i Demersmana i svojom interpretacijom najavili izuzetno visok umetnički nivo koncertne sezone.

Rondo V. A. Mocarta na početku koncerta, stilski čist i ubedljiv, uveo je u atmosferu Gobera i njegov Nokturno i Skercando, koji je publici pružio raskošnu boju flautskog zvuka u sazvučju sa klavirom. Centralni deo koncerta, Sonata "Undine" Rajnekea, delo izuzetne virtuozne težine i muzičkog sadržaja, publiku je osvojilo neverovatnom lakoćom izvođenja najtežih tehničkih deonica i majstorstvom u fraziranju kroz dijalog sa klavirom. Visok kvalitet školovanja ova dva mlada umetnika kod vrhunskih koncertnih izvođača (Janoš Balint –flauta, Nemačka, Jurij Kot-klavir, Ukrajina) eskalirao je do umetničkog usijanja. Italijanski koncert Demersmana, koji se često zbog svoje popularnosti izvodi na koncertima, publiku je ostavio bez daha, ali ne i bez bisa, kojim se ovaj koncert uspešno završio i sve prisutne pozvao na sledeći koji će biti u oktobru. 

GALERIJA PPNS

Foto: Miloš Dašić (Filum)
Autor teksta: V. V.

PROGRAM SEZONE

PRVI PRVI NA SKALI Konvivium muzikum 16-17 insert

CONVIVIUM MUSICUM SAJTFB STRANAJUTJUB 


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html