PZD na festivalu ’’Kukart’’ (Sankt Peterburg, Rusija)

PZD na festivalu ’’Kukart’’ (Sankt Peterburg, Rusija)

Pozorište za decu (PZD) učestvovaće na trinaestom Međunarodnom festivalu "Kukart" u Sankt Peterburgu (Rusija). U osnovnom programu Festivala kragujevački ansambl izvešće predstavu "Basne iz senke".

Tokom Festivala biće realizovano preko pedeset programa, a u osnovnom programu predstaviće se petnaest pozorišta iz celog sveta.

"Kukart" se održava bijenalno i jedan je od najvažnijih i najuticajnijih festivala na ruskoj umetničkoj sceni. Učešće na festivalu imaju i dobitnici ruske nacionalne nagrade "Zlatna maska" koja se dodeljuje najboljim predstavama u Rusiji.

Ove godine osim najboljih produkcija ruskog scenskog stvaralaštva iz oblasti lutkarstva, priliku da predstave svoje stvaralaštvo imaće četrdeset pozorišta iz celog sveta.

Festival ima tradiciju koja se neguje od 1993. godine. To je visoko profesionalni, lutkarski festival, i kao takav predstavlja jedan od najznačajnijih lutkarskih festivala u Rusiji. "Kukart" daje šansu inovativnim projektima i autorima neobičnih projekata. Tradicionalno neguje inovacije u oblasti vizualnih umetnosti. Pored demonstracije pozorišnih dostignuća, održavanja seminara i radionica, festival promoviše savremeno stvaralaštvo u lutkarstvu. Direktor festivala je David Burman.

PZD će se predstaviti publici na sceni Nacionalnog lutkarskog pozorišta u Sankt Peterburgu u petak 30. juna od 12 časova. Kragujevčani su predstavljeni u promotivnom materijalu kao jedan od 15 "must see" programa.

Podsećamo, predstavu "Basne iz senke" režirala je Biserka Kolevska, koja je i birala muziku, koreografiju je radila Zornica Petrova, scenografija i kostimi delo su Svile Veličkove, dok je sa bugarskog prevela glumica PZD Milica Redžić-Vulević.

U predstavi igraju: Darija Nešić,  Milomir Rakić, Miloš Milovanović i Vladimir Đoković.

Predstava je premijerno izvedena 2. marta 2016. godine.

KOMPLETAN PROGRAM


pzd-basne

REPERTOAR PZD

POZORIŠTE ZA DECU SAJTFB STRANA 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html