Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića

Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića

Muzej žrtava genocida priredio je 19. oktobra u Beogradu pres-projekciju dokumentarno-igranog filma pod naslovom "Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića".

Ovaj dragoceni i jedinstveni dokumentarno-igrani film nastao je kao doprinos Muzeja žrtava genocida obeležavanju nastupajuće tužne 80. godišnjice kragujevačkog masakra nad civilima koji su sredinom oktobra 1941. godine u tom gradu počinile nemačke nacističke okupacione vlasti i oružane snage uz saučestvovanje srpskih kvislinga Ljotićevaca.

Polučasovni dokumentarno-igrani film "Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića" osvetljava sudbine žrtava stradalih u masakru počinjenom oktobarskih dana 1941. godine u Kragujevcu i okolnim selima.

Kroz likove profesora i direktora kragujevačke gimnazije, nemačkog oficira, majke čije je dete streljano i dečaka svedoka streljanja gledaoci će moći da se upoznaju sa istoriografskim činjenicama o kragujevačkoj tragediji i da tim putem obogate i objektivizuju svoja znanja i sačuvaju od zaborava žrtve ratnih zločina počinjenih tokom Drugog svetskog rata. Dokumentarno-igrani film sniman je na autentičnim lokacijama gde se zločin dogodio i gde se danas nalazi Spomen-park "Kragujevački oktobar".

Radio-televizija Srbije će premijerno prikazati film 21. oktobra od 20 časova, odnosno na sam dan tužne 80. godišnjice ovog masovnog ratnog zločina (reprizno prikazivanje je 28. oktobra u istom terminu).

Realizaciju ovog dokumentarno-igranog filma u potpunosti je omogućio "Telekom Srbije".

Trejler za dokumentarno-igrani film možete pogledati ispod:Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PODRŽI PPNS!

ARHIVA PPNS

DREN

ROKENROLER

RADION

MIHAJLO PUPIN

ARČIBALD RAJS

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari