Savez slepih za još dostupnije visoko obrazovanje

Savez slepih za još dostupnije visoko obrazovanje

Savez slepih Srbije Kragujevac održao je sastanak sa predstavnicima Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, povodom obeležavanja četiri akademske godine uspešnog delovanja u cilju afirmacije i prilagođavanja nastave za osobe sa invaliditetom, posebno zaslepe i slabovide studente.

Sastanku su prisustvovali prodekan za nastavu prof. dr Srđan Đorđević, prof. dr Zoran Jovanović, saradnik u nastavi i personalni asistent za nastavu za osobe sa invaliditetom Andrija Popović i Sanja Stojanović ispred Udruženja studenata sa hendikepom, kao i pomoćnica gradonačelnika za socijalnu i zdravstvenu zaštitu, ljudska i manjinaska prava Dr Gordana Damnjanović i član gradskog Veća za obrazovanje Dušan Aleksić.

Pravni fakultet Uiverziteta u Kragujevcu u svojoj preko 50 godina dugoj istoriji, 2020. godine prvi put se susreo sa tim da, među novoupisanim studentima, ima jednu potpuno slepu studentkinju. Pred njima se stvorio veliki izazov – na koji način u potpunosti mogu da prilagode nastavu i praćenje nastave, kao i adekvatnu litraturu slepim studentima. Saradnjom kragujevačkog Univerziteta, Pravnog fakulteta, i organizacije slepih, uz podršku Grada Kragujevca, uspešno su stvoreni svi uslovi za adekvatan pristup i socijlanu inkluziju u visokom obrazovanju, čulo se na današnjem sastanku.

ARHIVA PPNS PRAVA SU NAM ISTA: SAVEZ SLEPIH KRAGUJEVAC

Prava su nam ista: Savez slepih Kragujevac
Univerzitet u Kragujevcu jedino na Pravnom fakultetu ima dva slepa studenta, a u susret prijemnom ispitu za tekuću akademsku godinu, promovisana je međusektorska saradnja i podrška koju su kroz zajedničko delovanje obazbedili sa ciljem afirmacije aktvnosti podrške osobama sa invliditetom.

Dr Damnjanović istakla je podršku Grada u daljem školovanju i afirmisanju visokog obrazovanja za osobe sa invaliditetom i značaj prepoznavanja Univerziteta, kao primer dobre prakse. Većnik Aleksić je naglasio važnost inkluzivnog obrazovanja na svim nivoima i nagovestio da će Grad posebno afirmisati osobe sa invaliditetom u sistemu obrazovanja kroz obezbeđivanje tehničke i druge podrške koja im je neophodna u tom procesu.

Predsednik Saveza slepih Srbije i Okružne organizacije Saveza slepih Srbije u Kragujevcu Milan Stošić, uručio je posebno priznanje za velki doprinos i podršku Pravnom fakultetu. 

SAVEZ SLEPIH KRAGUJEVAC FB PROFIL 
SAVEZ SLEPIH SRBIJE - LOKALNE ORGANIZACIJE 

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAMTREDS

PODRŽI PPNS!

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html