Čestit poraz KKK Radnički u Vršcu

Čestit poraz KKK Radnički u Vršcu

KKK Radnički je poražen kao gost Vršca 88:79 (21:17, 18:15, 29:23, 20:24) u petom kolu Košarkaške lige Srbije.

Posle pet rundi KLS, Vrščani ostaju neporaženi i zauzimaju prvo mesto na tabeli, dok su Kragujevčani bez pobede ostali na dnu tabele gde dele sudbinu sa kraljevačkom Slogom (0-5).

Kragujevčani jesu nastavili seriju bez uspeha u debitantskoj sezoni, ali njihove poštovaoce može da raduje da su posle bledih izdanja u prošla tri kola najzad zaigrali punokrvnije i pružili jak otpor rivalu. To nije bilo dovoljno za osvajanje bodova na terenu vodeće ekipe u Ligi, ali može da bude garancija da će se još bolje odigrati protiv Vojvodine u narednom kolu. Novosađani su trenutno jedan od dva direktna konkurenta za opstanak, a u ovom kolu su savladali Zlatibor kao gosti 91:84 i došli do prvog uspeha u sezoni.

Radnički nije dopustio Vršcu da nametne svoju igru u prvoj četvrtini. Serijom 8:0 izborio je egal 14:14 na isteku sedmog minuta, nakon čega je Đerić nanizao sedam poena, ali onda domaćin dva i po minuta nema realizaciju, a Kljajević i Luković pogađaju za 21:17 posle 10 minuta.

Polovinom druge deonice Radnički se poenima Karadžića primakao na 29:27, da bi Kljajević omogućio i minimalni zaostatak 31:30 u 17. minutu. Usledilo je par akcija bez poena za totalni preokret, Vršac to kažnjava odvajanjem na 36:30, da bi na kraju osvojio ovaj period 18:15 za 39:32 na kraju prvog poluvremena.

Opet su Šumadinci uspeli da se približe na svega dva poena 41:39 početkom trećeg kvartala, međutim usledili su minuti u kojima se igra gostiju rasparala, pa domaćinu polazi za rukom da odmakne na bezbednih 59:45 u 26. minutu. Do kraja ovog perioda nije bilo energije u redovima izabranika Kusmuka da se vrate u meč, pa Vršac osvaja četvrtinu 29:23, a rezultat posle 30 minuta bio je 68:55.

Završnih deset minuta jedino Savović otvara poenima kod domaćina (dve trojke), dok Popović (takođe dve trojke), Jovanović i Kljajević prave seriju 7:0 za -7, 74:67, što je Đokića primoralo da tajm-autom pokuša da vrati svoje pulene u odgovorniji pristup igri. Vrščani nisu odmah odreagovali realizacijom, ali jedan prodor bez poena, solo akcija i izgubljena lopta gostiju bili su "pokloni" Vrščanima kojima je izbegnuta neizvesna završnica ovog susreta. Trojkama Đerića domaćin se u poslednjim akcijama odvaja na 88:74, ali Jovanović obara razliku za pet poena i konačnih 88:79.

Najkorisniji igrač utakmice bio je Kutlešić - indeks 29: 23 poena (trojke 4/9), po četiri asistencije i oduzete lopte. Kočović je postigao 16, Đerić 15 (trojke 4/10), a Veljković - dabl-dabl: 13 poena i 15 skokova.

Među igračima KKK Radnički MVP je bio Jovanović - indeks 23: 18 poena (trojke 4/6), sedam skokova, tri asistencije. Kljajević je ostvario 16 poena i osam skokova. Za iznenađenje u Vršcu nedostajalo je još dvocifrenih strelaca, a ispod tog učinka bili su: Vasojević - osam, Pavlović i Beader - po sedam, LalovićLuković i Popović - po šest, Karadžić - pet poena. Bez poena ostali su Milosavljević i Demčešen.

IZJAVE AKTERA

Mirko Đerić, igrač KK Vršac

- Zahvaljujem ekipi Radničkog na fer i korektnoj borbi. Hvala našoj publici na podršci. Nadam se da ću u narednim mečevima ući u pravu formu.

Vladimir Đokić, trener KK Vršac

- Zadovoljan sam jer je naš tim u čitavom toku susreta imao rezultatsku kontrolu. Radnički je bio požrtvovan i agresivan, čestitam im na dobroj utakmici. Nismo uspeli da prelomimo na veću razliku jer se protivnik tokom čitavog meča nije predavao. Hvala publici koja je ponovo bila uz nas, odužićemo im se dobrim partijama i u narednim utakmicama.

Nikola Pavlović, igrač KKK Radnički

- Čestitam Vršcu na zasluženoj pobedi. Promenili smo trenera pre tri dana, još nismo uigrani, ali krenulo je na bolje. Treniramo i igramo sa većom energijom, očekujemo još bolje igre.

Bojan Kusmuk, trener KKK Radnički

- Čestitam pobedu kolegi Đokiću i svom prijatelju Kanačkom. Mislim da smo mogli malo bolje da odigramo uprkos okolnostima u kojima smo se našli. Nismo mogli da dobijemo, ali smo propustili priliku da izborimo časniji poraz. Vršac je prvi u našoj ligi, bio je prvi i prošle sezone, prvi je u ABA 2 ligi, mi smo novi u ovom takmičenju i imamo još mnogo da radimo.

STATISTIKA

Utakmica je odigrana pred oko hiljadu posetilaca u Centru Milenijum.

Šesto kolo KLS je na programu 19. novembra kada KKK Radnički takođe gostuje. Domaćin će biti Vojvodina, a utakmica u novosadskom SPC Vojvodina počinje u 21 čas.

Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB   


PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html