Demčešen i Beader za prvenac KKK Radnički

Demčešen i Beader za prvenac KKK Radnički


KKK Radnički ostvario je prvu pobedu u sezoni, na parketu hale Jezero savladan je OKK Beograd 76:75 (20:22, 27:12, 17:18, 12:23) u 11. kolu Košarkaške lige Srbije.

Ovim dugo iščekivanim uspehom, Kragujevčani su trenutno sustigli kraljevačku Slogu kao najdirektnijeg konkurenta za opstanak u KLS, nakon partija u prvom delu sezone.

Debi pred Kragujevčanima Kolmen je otpočeo prvim poenima na utakmici, ali je odmah usledio šok za domaću ekipu. Gosti najpre preuzimaju vođstvo, na isteku drugog minuta bilo je 2:9, da bi i naredna dva minuta ostala ta razlika (8:15), a pristup igri pulena Bojana Kusmuka ostao je preblag. Usledio je prvi ključni momenat večeri: trener Kragujevčana poziva tajm-aut, zatim u burnih 60 sekundi vrlo srčano objašnjava igračima šta se od njih očekuje. Tog trenutka, KKK Radnički povezuje svoje redove, potpuno se vraća u igru, a zahvaljujući, pre svih, jedinom dvocifrenom strelcu u igri Kolmenu (11 poena), prvu četvrtinu gubi tek za dva poena - 20:22.

Usledilo je deset minuta najboljeg izdanja Šumadinaca u svih 11 kola ove sezone. Žustrina stratega dobila je svoje obličje i na parketu, pa već u 12. minutu trojkom Beadera, sledećeg "džokera" Kragujevčana ove večeri, domaćin prelazi u vođstvo - 28:27. Do isteka 20. minuta bezidejni Beograđani postižu još svega sedam poena, a razigrani Kragujevčani dodaju 19 za osvajanje poluvremena - 47:34. Kolmenu se u realizaciji pridružio Pavlović sa devet poena (uz četiri uhvaćene lopte), što je bilo dovoljno za spokojan odlazak na pauzu.

Treći kvartal je rezultatski minimalno pripao OKK Beograd, ali je veća bila psihološka korist u tom periodu. Kada je Kljajević na isteku 24. minuta pogodio za +18 (58:40), učinilo se da će ovaj meč biti lišen rezultatske neizvesnosti, a taj utisak je pojačavalo i isključenje iskusnog plejmejkera Nešovića u 28. minutu. Ali, umesto dezorganizacije u igri gostujuće ekipe, dogodilo se da su ipak zbili svoje redove za odlučujućih deset minuta - posle 30 minuta bilo je 64:52.

Počeo je 38. minut kada je Jovanović ubeležio dva poena za čuvanje dvocifrene prednosti - 72:62. Kao da tek počinju duel, Beograđani "restartuju" svoj pogon, Jovanović pogađa za tri poena, pridodaje mu se Đoković i na minut i po pre kraja serijom 11:0 gosti preotimaju prednost - 72:73. Trenutni nokdaun Šumadinaca nije odveo u košarkaški nokaut, a junaci same završnice ovog otpora koji je rezultirao prvim trijumfom bili su Demčešen i Beader. Iako je na terenu proveo nepuna četiri minuta, centar Kragujevčana je hladnokrvno realizovao dva penala za 74:73 na 31 sekundu pre kraja, a za naredne tri sekunde istom merom je uzvratio Đoković - 74:75. Doslovce u poslednjoj sekundi Beaderu nije zadrhtala ruka, sjurivši se iz levog "kornera", iz teške pozicije izgrađuje skok-šut za presudne poene na utakmici i trijumf 76:75.

Uz zvuk sirene počela je erupciju oduševljenja u Jezeru koju je pokrenulo nekoliko stotinaka najvećih zaljubljenika u košarku kao u vreme kada je hala bila dupke puna. Kragujevčane nije napuštalo strpljenje u proteklom periodu, niti jednom nisu ispratili ekipu zvižducima zbog serije neuspeha, da bi ove večeri bili "šest igrač" gotovo svih 40 minuta, što je dodatni podstrek za Kusmukovu četu da i dalje pruža svoj maksimum i vodi klub ka ostvarenju cilja sezone u proleće 2018. godine. 

INSERTI

Najkorisniji igrač utakmice bio je Kolmen - indeks 27 (najbolji strelac, skakač i asistent): 27 poena, sedam skokova, pet asistencija. Dvocifren učinak imali su još Pavlović sa 13 poena (uz sedam skokova) i Jovanović - 10 poena, četiri asistencije. Za prvu pobedu, uz one koji su dali presudne poene - Beader sedam, Demčešen četiri - pogađali su i: Luković - pet, Lalović i Popović - četiri, Kljajević - dva. Ekipa je bila praktično lišena nastupa kapitena Milosavljevića koji je usled zdravstvenih tegoba odigrao svega tri minuta.

U OKK Beograd sa indeksom 20 MVP su bili Đoković - 21 poen, Vujović - 13 poena, a dvocifren strelac bio je i Jovanović - 12 poena.

STATISTIKA 

IZJAVE

Ivan Demčešen, igrač KKK Radnički

- Prvo bih čestitao saigračima, treneru i stručnom štabu na zasluženoj pobedi. Utakmica je bila izuzetno teška i naporna za nas. Mogli smo da je rešimo i u ranijem periodu, ali smo malo pali pred kraj, verovatno zbog velike želje za pobedom. Prelomila je dobra koncentracija i timska igra. Zahvalio bih se kragujevačkoj publici što nas podržala u velikom broju.

Bojan Kusmuk, trener KKK Radnički

- Ti željeni bodovi su konačno tu, dugo je čekana pobeda. Od kraja prve, pa do polovine četvrte četvrtine kontrolisali smo utakmicu jako dobro, imali smo vođstvo. Međutim, u finišu se probudio Jovanović, ušlo je par šuteva. To je tako, uđe neki strah u ekipu od pobede, to se manifestuje ovakvim padom. Videli ste koliko jedan tajm-aut menja tok utakmice i rezultat, a na pola sekunde može da se postigne koš iz prenosa lopte. Dobro je, zadovoljan sam, čestitam momcima iz sveg srca. Mnogo nam znači ova pobeda, mogla bi da nam otvori bolji niz utakmica. Hvala publici, tako se bodri klub. Daće Bog da ih bude još više i da ovde bude još bolje, da im mi vratimo boljim rezultatima. Čestitam kolegi Kostiću i ekipi OKK Beograd, momci su nakon isključenja Nešovića, izuzetno korektnog momka, odigrala fer.

Radovan Đoković, igrač OKK Beograd

- Čestitam ekipi Radničkog na prvoj pobedi. Dobro smo krenuli, ali druga četvrtina je bila kobna po nas, odigrali smo dosta loše, neorganizovano. Posle isključenja Nešovića reagovali smo kao ekipa, skupili se. Došli smo do egala, čak imali i prednost od tog jednog poena. Ali, loša komunikacija je bila u poslednjem napadu i nismo uspeli da se odbranimo. Okrećemo se sledećoj utakmici protiv Dinamika.

Darko Kostić, trener OKK Beograd

- Neshvatljivo je da mi budemo nervozni, a lepo smo otvorili utakmicu. Nervoza je ušla u Nešovića koji je jako iskusan igrač. Ne bi smeo sebi da dozvoli da ga "isprovocira" igrač poput Lukovića koji je samo imao zadatak da bude čvrst u odbrani. Došli smo sa tri vezane pobede, u nekom lepom momentu za ekipu. Ovo danas nije ličilo na nas, iako sam zadovoljan reakcijom ekipe posle isključenja. Po ko zna koji put gubimo sa pola koša razlike. Imali smo dva bacanja, naš centar je promašio, a Demčešen je pogodio. Bio je na klupi uglavno, a pogodio je dva bacanja kao kap. To je velika stvar, ja sam mu čestitao, da ima tako mirnu glavu i ruku u tim trenucima. U zadnjem napadu Beader je dao težak koš, sa jedne noge, od table - to je težak šut, svaka čast na postignutom poenu i generalno Radničkom na prvoj pobedi. Ljubitelji košarke u Kragujevcu mogu da budu zadovoljni. Od starta sam smatrao da igrači Radničkog imaju kvalitet. Pobede su velika stvar u sportu, vezuju igrače. Ovo je svakako podstrek za dalje. 

U pretposlednjem kolu polusezone KKK Radnički gostuje Zlatiboru 16. decembra, a završna utakmica u 2017. godine biće protiv Sloge u Jezeru 23. decembra.

Foto: Zoran Đorđević
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB   

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html