Dostojanstven kraj debitantske sezone KKK Radnički u KLS

Dostojanstven kraj debitantske sezone KKK Radnički u KLS



Osvajanjem bodova u Kraljevu, pobedom nad Slogom 82:92 (28:29, 18:18, 20:19, 16:26), KKK Radnički se oprostio od KLS, u debitantskoj sezoni.

Bio je to ukupno sedmi trijumf čete Bojana Kusmuka - treći u završnom nizu, kojim je utvrđena pretposlednja pozicija na tabeli, sa četiri uspeha više od Kraljevčana sa začelja. U poslednjih osam kola, ovo je peto osvajanje bodova.

Ipak, kako nalažu propozicije takmičenja, na kraju sezone KLS napuštaju dva najslabije plasirana kluba na kraju prvog dela takmičenja, uoči Superlige. Ispostavilo se da dve pobede više ima OKK Beograd na 12. mestu (oba puta savladan, inače), Spartak ukupno 10, Beovuk 11, Dunav i Mladost po 12...

U zavisnosti od broja srpskih klubova u Prvoj i Drugoj ABA ligi za sezonu 2018/2019, može doći do smanjenja ili povećanja broja ekipa koje napuštaju KLS, stoji u propozicijama takođe. Kragujevčanima dogodine sledi niži rang, a o eventualnim izmenama biće informacija na klupskom sajtu.

Kusmuk se u završnom nastupu odlučio da napora potpuno poštedi Kolmena, a oproštajnu početnu petorku činili su: Jovanović, Milosavljević, Tomašević, Popović, Demčešen.

Borba ujednačenih snaga potrajala je 30 minuta. Domaćin je imao šutere koji su od početka bili izuzetno raspoloženi van linije 6,75 metara, pa je uglavnom tome zahvaljujući do osmog minuta imao šest prednosti - 28:22. Tada gosti serijom 7:0 koju prave Pavlović, Luković i Lalović preuzimaju vođstvo i osvajaju ovu četvrtinu 28:29. Uz njih, nerešiva enigma je bio Demčešen.

Kragujevčani bi ubrzali rasplet na parketu u svoju korist da spram sebe nisu imali Otovića, MVP ove večeri, koji je u  13. minutu knjižio već treću trojku za 34:35. To je ekipno bila čak osma trojka Sloge, a sa druge strane je upisana svega jedne. U narednoj akciji to popravlja Beader ("Bela Mamba", kako ga nazva Kolmen), čime je ekipa Mihaila Drobnjaka sprečena da vrati rezultatsku prednost. Mogli su do izjednačenja, i potpunog egala u drugom periodu - 18:18, ali poluvreme je pripalo KKK Radnički, sačuvana je minimalna razlika - 46:47.

U drugom delu ovog duela gosti su delovali stabilno i odoleli su svim napadima u kojima je i dalje dominirao Otović. Na početku 28. minuta Simeunović je vratio vođstvo svojoj ekipi - 60:59, potom je bilo i 66:64, ali je Lalović poravnao na 66:66 pred istek 30. minuta.

Odlučujućih deset minuta otvorili su trojkama Popović i Simeunović, da bi usledile prelomne akcije na ovoj utakmici. Kusmukovi puleni vezuju poene za 7:0 - pogađali su Pavlović, Beader dalekometno i Popović za 69:76. Sloga je prišla na 74:79, ali neumoljivi su bili Beader sa 2+1 za 74:82 četiri minuta pre kraja, a onda i Lalović koji je raspalio trojku iz kornera za 80:89. To je bilo na minut i po pre kraja, kada je otpor Sloge i drugi put ove sezone bio definitivno slomljen. Debitantsku sezonu KKK Radnički u KLS zaključio je Demčešen koji se odlučio za tri poena i pogodio, čime je prednost iznosila maksimalnih 12 poena - 80:92. Vujović je ubeležio oproštajne poene za Kraljevčane, za konačan rezultat - 82:92.

Čak sedmorica igrača KKK Radnički ostvarilo je dvocifren indeks korisnosti, što najbolje ilustruje zalaganje bez zadrške i pošten odnos prema klubu i takmičenju, uprkos izostajanju rezultatskog značaja u ovom kolu. Na najlepši mogući način demonstrirali su profesionalizam, jedini ispravan pristup u sportu.

Kao najkorisniji - sa indeksom 19, ekipu su predvodili Milosavljević (11 poena, osam skokova, šest asistencija) i Pavlović ("dabl-dabl": 13 poena, 12 skokova).

Najefikasniji su bili Demčešen i Beader (trojke 2/3, plus tri blokade) sa po 15 poena. Dvocifrenu realizaciju imali su i Lalović (trojke 3/6) - 13, Popović - 12, Jovanović - 11 poena (osam skokova, šest asistencija), dok je Luković upisao dva poena.

MVP i najbolji strelac večeri bio je Otović - indeks 37, 32 poena, ali ta sjajna rola bila je nedovoljna za uspeh ekipe (po 12 poena postigli su Bogdanović i Simeunović, a Ranitović 10).

STATISTIKA



Završnu analizu za klupski sajt obavio je kapiten Milosavljević koji je najpre opisao kako je proteklo prvih 30 minuta, dok su snage bile izjednačene?

Milosavljević: I bez Kolmena uspeli smo, uprkos celoj situaciji, da pobedimo i završimo sezonu osvajanjem bodova, drugi put u duelu sa Slogom. Otvorili smo utakmicu malo slabije, ali smo igrali kao na treningu - bio je dobar protok lopte, imali smo dosta kontra napada, a sve to iako utakmica nije imala rezultatski značaj. Skupili smo volju i snagu i došli u Kraljevo da završimo sezonu kako treba.

O tome kako je osvojena završna četvrtina i šta je prevagnulo, kapiten kaže:

Milosavljević: Ušli smo znatno jače, pogodili smo šuteve spolja i otvorili dosta kontra napada. To je ta prevaga, to je ono što nas inače krasi, pa smo došli do sasvim zaslužene pobede.

Propozicije su neumoljive, sledi niži rang, a Milosavljević sumira sezonu u celini.

Milosavljević: Cela sezona je bila burna, bilo je i previše uspona i padova. Pokazali smo da možemo sa svima da igramo, da smo kadri da pružamo partije kao pravi tim, dostojan ranga u KLS. Žao mi je, kao i svima, što je F4 turnir ABA 2 lige uticao na ovakav rasplet, što se ovako završava, ali, kako kažu, ko zna zašto je sve ovo dobro. Jedno je nesumnjivo, koji god rang igrali igrači KKK Radnički će uvek davati maksimum i ostavljaće srce na terenu za ime i grb ovog kluba.

Kao predvodik debitantske ekipe u KLS ove sezone, Milosavljević je "odjavio" nastupe obraćanjem publici.

Milosavljević: U ime saigrača i stručnog štaba koji su branili boje KKK Radnički na parketu, želim da zahvalim svima prijateljima, upravi i navijačima za veliku podršku, što smo ostali skladna celina i, uprkos mnogo problema, dostojno završili treću sezonu u postojanju našeg kluba. Nova sezone je tu za nove pobede!

TABELA 

Snimci ekrana. KLS TV

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html