Jelena Milovanović oblači dres prvaka Španije

Jelena Milovanović oblači dres prvaka Španije

Srpska košarkašica Jelena Milovanović ugovorila je saradnju sa Avenidom (Salamanka), prvakom Španije.

Članica sastava evropskog šampiona, jedna od najtraženijih igračica na kontinentu, najavljena je kao "jedan od stubova sledećeg projekta", stoji na klupskom sajtu.

Krilni centar koji je ponikao u Kragujevcu, za portal PPNS prenosi šta je opredelilo da prihvati ponudu španskog prvaka.

Milovanović: Avenida je jedna odlična sportska organizacija, a već nekoliko godina unazad su šampioni Španije. Mogu reći da je želja za osvajanjem titula bila jedan od glavnih razloga moje odluke.

Klub je naveo da je Jelenin prelazak i ranije bio tema.

Milovanović: Moja želja je uvek bila da odem da igram za Avenidu. Drago mi je što tako sve predstavljaju. Jedva čekam da se priključim ekipi!

Avenida najavljuje da će "Kraljica Evrope" imati jednu od ključnih uloga, a Jelena iznosi svoja očekivanja u novoj sezoni.

Milovanović: To mi jako znači, uzbuđena sam zbog toga. Ciljeve ćemo znati na samom početku sezone, ali sigurno idemo na osvajanje domaće lige. A što se tiče Evrolige - videćemo!

Kragujevčanka koja je u februaru promovisala svoj dokumentarni film u rodnom gradu, u Španiju dolazi nakon sezone u Turskoj. Tamo je za Bešiktaš odigrala 13 prvenstvenih utakmica, a učinak joj je bio: 16,1 poena, 4,2 skoka i 1,5 asistencija. Nastupala je i u Evrokupu, a na šest utakmica prosek joj je bio: 16,2 poena, šest skokova i 2,3 asistencije.

DEO BIOGRAFIJE

Jelena Milovanović je rođena 28. aprila 1989. godine u Kragujevcu. Od malih nogu, košarka je postala njen život. Prvi klub za koji je zaigrala je bila Šumadija iz Kragujevca. A koliko se stvari jedan profesionalni sportista mora odreći zarad karijere Jelena je vrlo rano naučila, kada se po završetku sedmog razreda odvojila od porodice i otišla da igra za Dubočicu iz Leskovca.

jelena m

Tokom godina, Jelenina karijera je napredovala, a ona je bila sve više tražena od klubova. Nakon Leskovca, nastavlja igrajući za Vojvodinu, a onda tri godine provodi u Šopronu u Mađarskoj. Sjajne partije je odigrala i za moskovski Spartak, Dinamo Kursk i Vašington Mistiks. U 19. godini došao je poziv za seniorsku reprezentaciju Srbije sa kojom je, kao dosadašnji vrhunac karijere, osvojila zlatnu medalju na evropskom prvenstvu u Mađarskoj...

jelena m srb

JELENA MILOVANOVIĆ FIBA, EUROBASKET, KSS 
AVENIDA SAJT, FB STRANA, TVITER

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html