Juniori KKK Radnički gostuju Dinamiku, a kadeti Vizuri

Juniori KKK Radnički gostuju Dinamiku, a kadeti Vizuri

Promocija Roda Juniorske lige Srbije, Triglav Kadetske lige Srbije i Triglav Ženske kadetske lige Srbije, kao i žrebanje takmičarskih brojeva za sezonu 2017/2018, održana je na beogradskom Trgu republike, u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije, a uz podršku partnera - Triglava i Rode.

U fantastičnom košarkaškom ambijentu, pred nekoliko stotina građana, mladim košarkašima, košarkašicama i njihovim trenerima, obratio se potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović.

- I ove godine smo na Trgu, u ovom prelepom ambijentu. Za razliku od prošle godine, sada imamo i pehar juniorskih šampiona Evrope. Naravno, ne smemo da zaboravimo ni da su kadeti bili treći u Evropi, a juniorke srebrne… Svima vam čestitam na tim uspesima. Želim da se zahvalim našim partnerima Rodi i Triglavu koji su sponzori ovih liga, medijima, saradnicima, generalnom sekretaru KSS Dejanu Tomaševiću… Ove lige postoje godinama i idemo pravim putem. Mlade košarkašice i košarkaši, želim vam, pre svega, puno zdravlja i da imate uspešnu sezonu, da budete dobri đaci i idoli vršnjacima… Košarka je sport koji vas izdvaja od ostalih i želim vam mnogo sreće i uspeha.

Kao ponosni sponzori Juniorske, Kadetske i Ženske kadetske lige Srbije, Roda i Triglav su zajedničkim snagama i ove godine obezbedili svim klubovima ove tri lige garniture dresova u kojima će se takmičiti tokom sezone, kao i osiguranje od povreda za sve mlade košarkašice i košarkaše.

- Ponovo smo na istom mestu… Drago nam je što imamo priliku da pokažemo koliko nam je stalo do vas, koliko nam je bitna košarka i da vi u budućnosti pređete put od ovog Trga do toga da nam za koju godinu mašete sa balkona Starog dvora. Kompanija Triglav osiguranje je u košarci već par godina, pored generalnog sponzorstva muške seniorske reprezentacije, pomažemo i Triglav Kadetsku ligu, a u novoj sezoni ćemo biti i uz kadetkinje. Čvrsto stojimo uz vas, želimo da vam pružimo podršku i pomognemo da vaši uspesi budu zabeleženi i da na krilima tih uspeha budete mlade nade koje će nam osvetlati obraz u budućnosti, rekao je Marko Putnik, direktor marketinga Triglav osiguranja u Srbiji.

Prisutnima se obratio i Matija Protić, izvršni direktor za marketing kompanije Merkator-S.

- Veliko nam je zadovoljstvo što smo ponovo uz Juniorsku ligu koja je budućnost srpske košarke i ono što mi u Rodi zovemo - najbolje iz Srbije. Sigurni smo da se među vama kriju i budući seniorski reprezentativci, svi oni koji nam svakog leta pružaju radost i zadovoljstvo vraćajući se sa medaljama sa velikih takmičenja. Roda će zato ostati uz srpski sport, ostaće uz vas… I ove godine smo spremili garniture dresova i osiguranje za sve vas. Želimo vam puno sportske sreće, da budete zdravi i, ono što je najvažnije, da uživate u košarci.

Među predstavnicima KKK Radnički bio je i trener juniora Boško Lalić koji se za klupski sajt osvrnuo na žreb.

- Konkurencija će u obe kategorije biti izuzetno jaka, ali klub svakako nije bez šansi. U ovom trenutku, naša zemlja je olimpijski, svetski i evropski vicešampion, tako da će sa pravom ova liga biti propraćena sa velikom pažnjom jer se u njoj sigurno nalaze igrači koji će u budućnosti poneti dres sa državnim grbom. Cilj kluba u obe konkurencije je najpre da pokuša da dostigne uspeh prošlogodišnjih juniora koji su na čelu sa Darkom Brajkovićem otišli na finalni turnir i razigravanje za šampiona Srbije. Sve preko toga bi bio izuzetan rezultat za klub.

U prvom kolu, kadeti gostuju u Zemunu ekipi Vizure (subota, 13:00), dok juniori svoj prvi meč igraju takođe u gostima protiv ekipe Dinamika iz Beograda (utorak, 15:30).

PAROVI 1. KOLA RODA JUNIORSKE LIGE SRBIJE

15. oktobar 2017:

 • Polet Kraljevo – Mladost Čačak u 12:00
 • Crvena zvezda MTS – Konstantin Niš u 14:00
 • Partizan NIS – Mega Bemaks u 19:00
 • Sloboda Užice – Beko u 14:00

16. oktobar 2017:

 • Vojvodina – Zdravlje Leskovac u 14:00

17. oktobar 2017:

 • Dinamik – Radnički Kragujevac u 15:30

PAROVI 1. KOLA TRIGLAV KADETSKE LIGE SRBIJE

14. oktobar 2017:

 • Ivanjica – Zemun 16:00
 • Polet Kraljevo – Aktavis Akademija Leksovac u 13:00
 • Vizura – Radnički Kragujevac u 13:00
 • Sports vorld Novi Sad – Crvena zvezda MTS u 16:00
 • Borac Čačak – Mladost Zaječar u 14:00

PAROVI 1. KOLA TRIGLAV ŽENSKE KADETSKE LIGE SRBIJE

14. oktobar 2017:

 • Art basket Beograd – Stara Pazova u 13:15
 • Vrbas Medela – Radnički Kragujevac u 20:00
 • Crvena zvezda – Novosadska ŽKA u 17:00
 • Student Niš – Partizan 1953 u 16:30

15. oktobar 2017:

 • Ljubovija – Paraćin u 14:00

19. oktobar 2017:

 • Loznica – Radivoj Korać u 16:00

Izvori: KSS; KKK Radnički 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari