Kadeti KKK Radnički ponovo u KLS!

Kadeti KKK Radnički ponovo u KLS!

Kadeti KKK Radnički su pobedom nad KK Radnički 1950 81:77 (20:13, 20:29; 17:20, 24:15) obezbedili učešće u Kadetskoj ligi Srbije. Biće to povratak Kragujevčana u takmičenje najvišeg ranga u državi za kadete gde su debitovali u sezoni 2015/2016.

KKK Radnički je obezbedio prednost od sedam poena u prvoj četvrtini - 20:13, ali je rival uzvratio preuzimanjem inicijative u drugom period koji je osvojio 29:20. Posle 20 minuta prednost je bila na strani KK Radnički 1950 42:40.

Zaostatak je uvećan za još tri poena posle 30 minuta 62:57, a onda su puleni Željka Milojevića pokazali da su dostojni izazova. Poslednji kvartal rešavaju u svoju korist - protivnika svode na 15 poena, a beleže 24, pa je preokretom ostvaren cilj - plasman u KLS.

Najkorisniji igrač KKK Radnički u realizaciji bio je Pavle Stepanović sa 25 poena, kao dvocifreni strelci pratili su ga Milan Veđić - 19, i kapiten Đorđe Đorđević sa 11 poena.

Među poenterima bili su još: Nikola Barać - devet poena, Andreja Petrović i Lazar Dimovski - po sedam, Mateja Ilić - tri.

U sastavu koji je izborio plasman u KLS bili su i: Petar Milojević, Mihailo Ilić, Pavle Drobnjak, Veljko Petrić i Uroš Gatić.

Titulu u KLS braniće kadeti C. zvezde, a jedan od izazivača biće jedini predstavnik Kragujevca - KKK Radnički, koji kao trener vodi Željko Milojević.

IZJAVE

Đorđe Đorđević, kapiten KKK Radnički

- Bila je veoma neizvesna utakmica. Nije trebalo to da dozvolimo, ali smo prošli - to je najbitnije. Lepo smo otvorili utakmicu i vodili na kraju prve četvrtine. Na početku druge smo pali psihički, pa su nas stigli. Treću četvrtinu smo loše otvorili, dozvolili smo protivniku da povede dvocifrenom razlikom. Ipak, sabrali smo se, stegli odbranu i sa vraćenim samopouzdanjem na kraju stigli do veoma važne pobede. Dokazali smo da smo ekipa za KLS. Čestitam suparniku na fer pleju i dobroj igri, a saigračima na ostvarenom plasmanu. Hvala svim navijačima koji su nas bodrili i upravi kluba koja podržava mlađe kategorije.

Željko Milojević, trener KKK Radnički

- Utakmica je opravdala naziv gradskog derbija. Odigrana je pred dosta gledalaca, imala je dosta preokreta i uzbuđenja. Mi smo otvorili utakmicu po dogovoru, ali je posle vođstva 8:2 došlo do opuštanja u igri i slabije odbrane. To je protivnička ekipa iskoristila i uvela utakmicu u egal. Nekoliko solo akcija i izgubljenih lopti je dovelo do gubitka prednosti posle drugog perioda i vođstva protivničke ekipe 40:42. Kako smo završili drugi period tako smo otvorili treći - sa dosta lakih poena iz kontre za protivničku ekipu. Razlika koja je u jednom trenutku iznosila i 13 poena. Ipak, smogli smo snage i jačom odbranom u četvrtom periodu uspeli da anuliramo prednost protivnika i preokrenemo rezultat u našu korist, pa smo dobili odlučujući period igre 24:15. Čestitam protivniku na dobroj utakmici i fer pleju, želim im dosta uspeha u daljem takmičenju. Čestitam mojim igračima pobedu i zahvaljujem im na borbenosti, požrtvovanju i zajedništvu u trenucima kada se lomio rezultat. Ova ekipa KKK Radnički može da pruži još mnogo toga lepog kragujevačkoj košarkaškoj publici. Nadam se da ćemo imati podršku publike u najkvalitetnijem kadetskom takmičenju u Srbiji.

Nakon ulaska prvog tima KKK Radnički u Košarkašku ligu Srbije i kadeta u KLS, još je preostalo da juniori okončaju kvalifikacije za najviši rang. Za plasman u Juniorsku ligu Srbije igraće protiv Mladosti iz Smederevske Palanke u Hali sportova (Svilajnac) u četvrtak 5. oktobra od 13 časova.


Foto: Slavica Pecelj-Micić/KKK Radnički

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

 

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html