KK Sloga iz Batočine sprečen da pređe Jarinje i odigra derbi

KK Sloga iz Batočine sprečen da pređe Jarinje i odigra derbi

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU



Košarkašima Sloge iz Batočine nije dozvoljeno na prelazu Jarinje da uđu na Kosovo. Ovo je u poslednjih dvadesetak dana drugi slučaj da se košarkašima onemogućava ulazak.

Košarkaši Sloge iz Batočine trebalo je u Severnoj Mitrovici da odigraju utakmicu protiv košarkaša Trepče u sklopu takmičenja u Drugoj srpskoj ligi.

Vest je, na svom Fejsbuk profilu, potvrdio košarkaš Trepče Igor Dašić, koji je naveo da je ponovo zabranjen prolazak košarkaške ekipe koja je trebalo da odigra utakmicu u Severnoj Mitrovici sa Trepčom.

- Od strane Albanaca ne čudi što se ova praksa nastavlja, međutim ono što jednako boli je da ekipe iz centralne Srbije namerno prijave da idu na sportsku utakmicu kako ih ne bi pustili i namerno izbegavaju gostovanja kod nas. Ukoliko prijave kao slobodnu vožnju uglavnom ne prave problem na granici. Kome je u interesu da se sport u Kosovskoj Mitrovici polako gasi, zapitao je Dašić.

Ako vam je stalo do vaše dece, vreme je da se glas digne i ove političke gluposti i prepucavanja zauvek izbace iz sporta, poručio je Dašić u objavi na svom Fejsbuk profilu.

Fejsbuk, Igor Dašić, prt. sc.


Prethodno su i košarkaši Prve Petoletke iz Trstenika sa prelaza Jarinje vraćeni, prošlog meseca, 24. januara.

– Trebalo je danas da igramo u Kosovskoj Mitrovici, ali posle tri sata čekanja na prelazu Jarinje, Albanci nas nisu pustili da nastavimo put, već su nas vratili nazad. Molimo nadležne u KS Srbije da reše ovaj problem zato što se ovo dešava i ostalim klubovima. Igrači i klubovi ispaštaju, kako fizički, tako i finansijski, poslao je poruku portalu Hot sport predstavnik kluba Nikola Kocanović.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju ocenila je da zabrana košarkašima Sloge da uđu na Kosovo predstavlja pokušaj "izolacije srpskog naroda na severu Kosova i Metohije".

U saopštenju se navodi da je "anticivilizacijsko ophođenje Prištine samo još jedan od argumenata u prilog tvrdnji da su samoproglašeno Kosovo i tamošnje privremene institucije samouprave pretnja stabilnosti regiona i neprijatelj vrednosti na kojima počiva civilizacija".

"Sport je makar simbolično preživljavao i u najmračnijim trenucima evropske istorije, a drevni narodi su čak u ratno vreme proglašavali primirja kako bi se sportisti slobodno takmičili. Oni koji su u Prištini doneli odluku da sistematski sprečavaju Srbe da se bave sportom i takmiče ne kaskaju, dakle, za savremenim civilizacijskim vrednostima, već zaostaju i za onima koji su živeli pre dva i po milenijuma", navodi se u saopštenju.

Susret Trepče i Sloge bio je, inače, prva utakmica plej-ofa, derbi lige jer su posle 14 odigranih kola Batočinci bili vodeći sa 27 bodova (najbolji učinak 13-1, najveća koš-razlika +246), a Mitrovčani prvi pratilac sa dva boda manje (11-3, +152).

Izvori: Kosovo onlajn; Hot sport; N1, PPNS, 9./10 2. 2020.


PRILOZI ZA MAJKU NASTRADALOG BICIKLISTE ’PEJKE’


Donacija za udruzenje PRVI PRVI NA SKALI 2020

STRANICA KOJA SE ČUJE - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html