KKK Radnički gostuje ’Malininom’ Borcu

KKK Radnički gostuje ’Malininom’ Borcu

Pred KKK Radnički je šesto gostovanje u debitantskoj sezoni KLS, naredni domaćin biće Borac, a utakmica 10. kola KLS zakazana je u Čačku za petak 1. decembar od 20 časova.

Za razliku od Kragujevčana koji još nisu osetili slast pobede, Čačani u KLS imaju pozitivan učinak 6-2 i trenutno su, sa utakmicom manje, na četvrtom mestu iza vodećeg trija: Metalac, Dinamik, Spartak. Borac je osvajao bodove u susretima sa: Vojvodinom, OKK Beograd, Slogom, Tamišom, Beovukom i Dunavom.

Ekipa koju kao trener vodi Raško Bojić istovremeno predstavlja Srbiju u ABA 2 ligi gde takođe ima pozitivan skor 4-3. U tom regionalnom takmičenju pobedili su: Ohrid, Lovćen, Zrinjski i Dinamik.

Od osam mečeva kod kuće trijumfovali su u sedam, a poraženi su jedino od Mladosti, i to u poslednjem kolu. To da ipak nisu nepobedivi ove sezone na svom parketu, Kragujevčani vrebaju kao priliku za svoj prvi, dugo očekivani brejk.

Utiske o partijama Borca ove sezone za klupski sajt iznosi kapiten i MVP u poslednjoj utakmici Đorđe Milosavljević koji je nastupao u svih devet kola, prosečno po 21 minut. Popularni "Đole" nametnuo se kao igrač sa najboljim procentom šuta za dva i tri poena (po 66,7%), treći je strelac (9,4 poena) i skakač (4,4 skoka) među pulenina Bojana Kusmuka.

Milosavljević: Borac je jako ozbiljna ekipa sa dosta dobrih igrača. Odlikuju ih odlični bekovi, kao i centri. Kvalitet dokazuju i učestvovanjem u ABA 2 ligi, a posebno poslednjom utakmicom protiv Dinamika gde su pobedili sa 20 poena razlike.

U osam kola KLS kao MVP Borca izdvojio se igrač koga Kragujevčani jako dobro poznaju, svojevremeno rekorder Evrokupa kao asistent - Marinović. Ove sezone u KLS ima prosečan indeks 15,4 (najbolji je asistent: 6,4 i najčešće fauliran igrač, ima po 3,5 skokova za prosečno 25 minuta na parketu. Prate ga kao najistaknutiji - Pešaković (najbolji strelac), Todorović i Đoković koji je najduže u igri, a inače je prošle nedelje nastupao za Srbiju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Milosavljević: Ubedljivo najiskusniji igrač Čačana je "Malina". Marinović je imao priliku da igra za kragujevački Radnički, a po mom mišljenju, uz svo poštovanje ostalih igrača Borca, on je mozak cele ekipe. Prati ga Đoković koji se odličnim partijama nametnuo za poziv seniorske reprezentacije.

Za kraj teške serije mečeva sa ekipama iz gornjeg dela tabele, Milosavljević iznosi šta može da prevagne u korist KKK Radnički da "donese" bodove sa Morave.

Milosavljević: Fali nam jača koncentracija. Igramo dosta dobro svaku utakmicu dok smo u egalu, ali čim se podigne naš zaostatak iznad pet poena, iako smo pri snazi, gubimo koncentraciju i padamo. Pred kraj već nekako i snagu gubimo, ali smo pokazali da možemo sa svima da igramo ravnopravno, bez obzira što smo debitantni u ovom rangu i ciljamo "samo" opstanak. Moraćemo da pokažemo još više želje, da uz pojačanu koncentraciju i izgaramo u Čačku, baš svi koji budemo među 12 igrača. Uz malo sportske sreće, koju ćemo da zaslužimo jedino ako budemo bespoštedni, iako idemo na megdan još jednom favoritu, uveren sam da možemo da ubeležimo prvu pobedu ove sezone.

Uoči desetog kola KLS, u redovima Kragujevčana dve izmene u igračkom kadru. Klub je završio saradnju sa Vukom Karadžićem kome se zahvaljuje na partijama u sedam utakmica koje je odigrao. Od danas, već ozvaničeno pojačanje Orlando Kolmen nalazi se na licencnom spisku KKK Radnički, pa je treneru Kusmuku na raspolaganju upravo od utakmice protiv Borca za koju je, inače, direktan prenos najavila TV Arena.

Po povratku iz Čačka slede pripreme za susret u Jezeru protiv OKK Beograd 9. decembra, zatim na red dolazi gostovanje Zlatiboru 16. decembra, a polusezonu KKK Radnički završava protiv Sloge u Kragujevcu 23. decembra.

Foto: Zoran Đorđević, arhiva KKK Radnički

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB   

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html