KKK Radnički i gimnazijalci pozivaju: Obnovimo Gimnaziju!

KKK Radnički i gimnazijalci pozivaju: Obnovimo Gimnaziju!

KKK Radnički i učenici Prve kragujevačke gimnazije pozivaju Kragujevčane da utakmicu 14. kola KLS protiv Tamiša, zakazanu u hali Jezero za subotu 13. januar od 19 časova i 30 minuta, svi zajedno iskoristimo za prikupljanje priloga za obnovu Gimnazije, teško stradale nakon podmetanja požara 4. januara.

Na ulazima hale Jezero biće vidno označene kutije za priloge, a sakupljaće ih učenici Prve kragujevačke gimnazije. Svi sugrađani koji žele da se uključe u ovu akciju mogu da posete Jezero već od 18 časova i 30 minuta kada će ulazi biti otvoreni.

U očekivanju što masovnijeg odaziva, ne samo ljubitelja košarke i sporta u gradu, svi članovi KKK Radnički se pridružuju gimnazijalcima u prosleđivanju apela: Obnovimo Gimnaziju!

FB DOGAĐAJ

SAOPŠTENJE PRVE KRAGUJEVAČKE GIMNAZIJE

Posle podmetnutog požara koji je 4. januara 2018. teško pogodio Prvu kragujevačku gimnaziju, učenici, uprava, nastavnički kolegijum i zaposleni u školi, obraćaju se javnosti sa porukom da se osećamo napadnuto, ali i da verujemo u solidarnost i podršku sugrađana i najšire društvene zajednice.

Zahvaljujemo se policijskoj upravi, vatrogascima, lokalnoj samoupravi i svim javnim službama koje su pravovremenom profesionalnom intervencijom najpre sprečile eskalaciju požara, a zatim sprovele i najavile buduće aktivnosti na sanaciji učinjene štete. Posebno se zahvaljujemo svim građanima Кragujevca koji su se dobrovoljno i samoinicijativno javljali sa porukama podrške, nesebično nudeći svoju volontersku pomoć.

Materijalna šteta učinjena Prvoj kragujevačkoj gimnaziji je neprocenjiva. Naprosto, zgrada i prostor naše škole su takvi da je nemoguće ugroziti ih, a da se time ne ugrozi i neki deo istorije i nacionalog identiteta. Međutim, ugrožene su i nematerijalne vrednosti koje naša škola s dužnom predanošću prenosi novim naraštajima, pre svih miroljubivost i tolerancija. Prva kragujevačka gimnazija je jedna od retkih škola u kojoj problem vršnjačkog nasilja ne postoji. Imena naših učenika čitaju se na naslovnim stranama štampe, kada kao društvo s ponosom ističemo postignuća naše omladine. Međutim, poslednjih godina, u crnim hronikama naša imena se učestalo nalaze kao žrtve nasilja.

Škola bez nasilja ne prihvata ulogu žrtve i ne pristaje na nasilnost kao atribut socijalnog okruženja. Zato najavljujemo niz aktivnosti, odmah posle božićnih praznika i konsolidacije škole. Pozivamo sve dobronamerne pojedince da prate našu javnu akciju sa ciljem da demonstriramo da su civilizacija, tolerancija i kultura miroljubivog sporazumevanja nepobedivo i većinsko raspoloženje Кragujevca, Srbije i sveta. Đaci i zaposleni Prve kragujevačke gimnazije su građani tog sveta i beskompromisno pripadaju njemu i njegovoj odbrani u našem prostoru i vremenu.

Foto: Nebojša Raus
Dizajn: Zoran Đorđević
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari