KKK Radnički ide na Dorćol bez predaje unapred

KKK Radnički ide na Dorćol bez predaje unapred

U 20. kolu KLS domaćin KKK Radnički biće vodeća ekipa takmičenja Dinamik. Utakmica je na programu u subotu 24. februara od 16 časova.

Dinamik je izgubio kao domaćin jedino od Metalca 83:93 u novembru. Uz taj, ima još samo dva poraza - u gostima od Beovuka u oktobru i od OKK Beograd u decembru. Nakon trećeg neuspeha ušli su u seriju od sedam pobeda u KLS, što ih čini apsolutnim favoritom protiv Kragujevčana.

U prvom susretu u Kragujevcu Dorćolci su se pomučili da bi osvojili bodove. U tom sedmom kolu izgubili su dve četvrtine, ali je na kraju bilo 82:90. MVP večeri je bio Varda - to mu je bila poslednja utakmica u dresu Dinamika, a Radnički je predvodio Kljajević - takođe više nije član ekipe. U sastavu Kragujevčana još nije bio Kolmen.

Dinamik je ove sezone i jedan od tri predstavnika Srbije u ABA ligi 2. Nalazi se na devetom mestu i ima negativan skor 8-9, za razliku od Borca (12-5) na prvom i Vršca (11-6) na trećem.

Ekipu danas ponovo vode Kragujevčani Miroslav Nikolić i Nikola Marković (prvi i pomoćni trener), a u sastavu je i Andreja Stevanović koji je odigrao pet utakmica i uspeo da se nametne kao najbolji strelac sa prosečno 19,4 poena.

Do 2016. godine na klupi Dinamika bio je Bojan Kusmuk, šef struke KKK Radnički u ovoj sezoni.

Ako neki klub poznajete do tančina to je Dinamik, koji ste i sami stvarali. Ocenite njihovu sezonu u KLS, kakvu košarku igraju?

Kusmuk: Dinamik je mlad, zdrav klub koji je napravio neverovatnu ekspanziju od svog osnivanja 2015. godine do danas. To je za poštovanje. Pre svega, zahvaljujući gospodinu Jojiću i treneru Nikoliću. Ciljevi Dinamika su uvek najviši i to je evidentno u KLS, dok je pozicija u ABA 2 drugačija, ali sam siguran da će ekipa kroz našu Superligu pokušati da napadne i ABA 1. Pretpostavljam i da je budžet Dinamika jedan od najvećih u ligi.

Da može ravnopravno da se igra protiv Beograđana videlo se jesenas u Jezeru. Osokoljeni trijumfom nad Vojvodinom, kojim adutima i postavkom vaši puleni mogu do iznenađenja kola?

Kusmuk: Radnički ide u goste prvoj ekipi lige sa pozitivnom energijom posle pobede u prošlom kolu. Nosimo dozu rasterećenja nakon dugo čekanog trijumfa. Danas, u odnosu na prvi deo sezone, imamo totalno drugačije timove, nosioce igre. Kod Dinamika imate novajlije - startere Stevanovića, Vašingtona i Todorovića, a pojačani su trenerima Nikolićem i pomoćnikom Markovićem. Otišli su Varda, Ćapin, Majauskas i trener Popović. Kod nas je nov Kolmen, a otišli su Karadžić, Vasojević i Kljajević. Problem je povreda Pavlovića protiv Vojvodine, pod znakom je pitanja za sledeći meč. Kolmen je na putu da zaleči povredu šake, zbog čega je poslednjih sedam dana nosio gips. To je za naš skraćeni roster i veliki hendikep, ali moji momci i ja se ne predajemo nikada i daćemo 150 posto svojih mogućnosti na Dorćolu!

Cilj KKK Radnički u debitantskoj sezoni u KLS je opstanak. Uspeh u poslednjem kolu je dodatno zainteresovao ljubitelje košarke kakav rasplet može da bude u ovom takmičenju, pa da pojasnimo.

Trenutni raspored je:

  • ABA liga: 1. C. zvezda - razigravanje, 5. Partizan, 6. FMP i 9. Mega (12. MZT - naredne sezone II ABA liga)
  • ABA liga 2: 1. Borac, 2. Vršac - razigravanje, 9. Dinamik (12. Ohrid)
  • KLS: 10.-12. OKKK Beograd, Beovuk, Dunav 8/11, 13. Radnički 3/16, 14. Sloga 2/17

Pretpostavimo da su odigrana poslednja kola u sve tri lige. Kako bi se navedeni raspored odrazio na narednu sezonu i status jedinog predstavnika kragujevačke košarke? Koje su još opcije?

Kusmuk: Bodovanje pobeda i poraza u ABA 1 i situacija u ABA 2 prave proboj još jednog našeg tima u ABA 1. Ako se to ostvari, šansa je da iz KLS lige ispadne samo jedna ekipa. U svakom slučaju, borićemo se da Radnički ne bude taj tim, pa ma koliko ekipa ispadalo. Za ostvarenje cilja imali smo veliku pomoć na poslednjoj utakmici od naših navijača - Đavola. To se videlo u dodatnoj energiji naših igrača, koja je itekako bila potrebna protiv Vojvodine. Nadam se da će nas Đavoli i svima kojima je Radnički u srcu i dalje pogurati, da će ostati uz nas sve do poslednjeg kola, protiv Sloge u kraljevu. Ta utakmica može direktno da odlučuje o poziciji na tabeli za opstanak. Ali idemo meč po meč.

Po povratku iz Beograd, KKK Radnički se priprema za dolazak Metalca, meč protiv Valjevaca je u hali Jezero u subotu 3. marta od 19 časova i 30 minuta.

Foto: Zoran Đorđević/arhiva KKK Radnički
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html