KKK Radnički osvojio prve bodove u gostima

KKK Radnički osvojio prve bodove u gostima



Kada je najjači takmičarski pritisak, u završnici sezone KLS, igrači KKK Radnički ostvarili su prvenac u gostima - u Subotici su savladali Spartak 64:76 (13:22, 11:25, 25:22 15:7).

Boreći se kao debitant za opstanak, ovim uspehom su Kragujevčani zadržali prednost na tabeli u odnosu na Slogu koja je večeras takođe nadigrala rivala, u Kraljevu je savladan Beovuk 72 rezultatom 106:99.

Lavovski deo posla četa Bojana Kusmuka završila je u prvih 20 minuta koji su bili najsjajniji period u ovoj debitantskoj sezoni. Prvi deo susreta pripao im je sa čak 23 poena razlike - 47:24. Domaćin se u nastavku vratio u meč, osvojio je drugi deo utakmice, ali to nije bilo dovoljno za 10. trijumf.

Predvodnik u "osvajanju" Subotice, kao MVP susreta, bio je Kolmen - indeks 26: 25 poena, osam skokova i četiri asistencije. Uz Amerikanca, ključnu realizaciju za trijumf imali su Jovanović sa 19 poena, Beader (8 skokova) i Pavlović sa po devet poena i Lalović - osam. Za prvo osvajanje bodova van Kragujevca pogađali su još: Demčešen - četiri, i Milosavljević - dva poena.

U domaćem sastavu nešto iznad proseka bili su: Gazibegović i Šajin sa po 11 poena i Jovanović sa deset.

IZJAVE AKTERA

Bojan Kusmuk, trener KKK Radnički

- Teško gostovanje. Spartak neguje snažnu duel igru sa fizički jako dobro pripremljenim igračima. Povrede Tanaskovića, Hristova i Miščevića su uticale na nastavak pobedničkog niza iz prvog dela sezone, tako da je Spartak već 10-ak kola u padu. Radnički je tražio svoju šansu u ovim činjenicama s jedne strane, a opet, s druge strane, u pozitivnom naboju i boljitku svoje forme iz utakmice u utakmicu. Od starta smo nametnuli dobar, agresivan ritam u oba pravca i to je rezultiralo prednošću od 23 poena na poluvremenu. Svi momci su odigrali dobro i dali doprinos u okviru sistema da bismo pobedu odneli za Kragujevac. Kolmen u prvom i Jovanović u drugom poluvremenu su prednjačili u poenima, ali doprinos Lukovića na otvaranju utakmice (pre svega u opstrukciji igre Spartaka i pritisku na organizatora Nikolića), Beadera, Pavlovića, Milisavljevića, Demčešena, Lalovića i Popovića ni malo ne zaostaje za prvom dvojicom, iako se na poenima, a nekad i statistikom, to ne vidi. Ovo je najkompletnija utakmica Radničkog u sezoni. Ono što me posebno raduje je pozitivna energija kod svih pojedinaca, bodrenje i podrška, kao i samopouzdanje, uz rešenost da radimo do kraja utakmice. Idemo na četiri preostale utakmice da pobedimo i, nadam se, ostanemo u KLS.

Đorđe Milosavljević, kapiten KKK Radnički

- Otvorili smo utakmicu onako kako smo želeli, jakom odbranom i tranzicijom. Jednostavno, protivnik nije znao šta da radi. To je pokazao rezultat na poluvremenu, imali smo +23. Onda ta famozna treća četvrtina koja nam je odnela mnogo pobeda ove sezone. Ali, pokazali smo karakter i pravo lice po prvi put i na gostovanju. Odigrali smo skoncentrisano do samog kraja. Lopta je išla kao na treningu, razigrana je bila cela ekipa, izgledali smo na terenu kao jedno. Čestitam mojim momcima na pobedi. Imamo još četiri kola do kraja da pokažemo šta umemo i od čega smo napravljeni.

U 23. kolu KKK Radnički igra pretposlednju utakmicu pred domaćom publikom - 17. marta od 19 časova i 30 minuta u hali Jezero sledi duel sa Borcem iz Čačka koji je u ovom kolu savladao Vršac 80:73 i sačuvao vodeću poziciju. Poslednja utakmica u Kragujevcu biće 31. marta protiv Zlatibora.

Od gostovanja preostala su takođe dva: 24. marta domaćin će biti OKK Beograd, a 7. aprila Sloga, čime će se završiti sezona KLS.

TABELA

Foto: Zoran Đorđević/arhiva KKK Radnički

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html