KKK Radnički raskošno za +29 i vrh ’’Zapada’’

KKK Radnički raskošno za +29 i vrh ’’Zapada’’

KKK Radnički je u najsvetlijem izdanju završio takmičenje u 2016. godini - superiorno je savladao Crnokosu 108:79 (29:16, 33:19, 15:25, 31:19) u 12. kolu Prve lige-Zapad. To je 11. pobeda ukupno, sedma u nizu, za trenutnu prvu poziciju na tabeli. Da dođe do "smene", Zlatar će morati da pobedi u preostale dve utakmice.

Tri minuta je trebalo Kragujevčanima da se "naštimaju" i stvore prednost, da bi već u šestom minutu imali dvocifreno preimućstvo (19:9), koje je vodilo osvajanju prve deonice sa 13 poena razlike - 29:16. Milosavljević, Beočanin, Tešanović i Tomašević su kao organizatori rasplamsali igru u narednom kvartalu, Vasilić, Arnaut, Erac i Šamanović su pratili kao realizatori, pa domaćin uvećava razliku za još 14 poena (33:19). Rezultat poluvremena 62:35 već je odredio rasplet ove izrazito korektne utakmice.

Gosti osvajaju treću četvrtinu 25:15 čime su dali do znanja da su se nadmetali i u srpskoj eliti, kao i da je nekompletan igrački stroj jedini uzrok trenutnog lošeg plasmana na "Zapadu". Preusmerivši pažnju svojih pulena na tribine odakle su se orile pesme kao u najslavnijim danima kragujevačke košarke, trener Milovanović je u završnih deset minuta vratio željeni pristup igri. I zaista se igralo za publiku. Nedovoljno brojna, ali vrlo angažovana kragujevčka publika uživala je u akcijama, u više navrata krajnje atraktivno izvedenim. Period je osvojen 31:19 za vrlo pozitivan utisak na kraju takmičenja u ovoj kalendarskoj godini.

Najkorisniji igrač KKK Radnički bio je Arnaut - u indeks 25 stalo je 18 poena (penali 3/4, dva poena 3/3, troje 3/5), sedam skokova, tri asistencije. On smatra da je pobeda u Novom Pazaru dala krila ekipi da igra još bolje ove večeri.

- Od početka utakmice se videlo da smo kvalitetnija ekipa, da smo u boljoj formi od protivnika. U poslednjih par utakmica došli smo do igre koju čekamo od kad je počela sezona. Težak rad na treningu dolazi do izražaja. Počeli smo sezonu pehovima, povredama, međutim sada imamo skoro kompletan sastav, nedostaje nam još Knežević. U poslednjim kolima igramo tu košarku koju Kragujevčani i očekuju da nas odvede u viši rang. Kao najjače karakteristike naše ekipe izdvajam borbenost i dobar timski duh. Dobra odbrana nam je donela ove pobede u nizu, trčali smo kontranapade na zavidnom, superligaškom nivou. Sve to smo demonstrirali protiv Crnokose koja, objektivno, nije imala nikakve šanse u Jezeru. Poražena jeste, ali je igrala fer i korektno, na čemu joj čestitam. Saigračima čestitam osvajanje bodova koje nas vodi ostvarenju cilja dogodine.

Uz zamenika kapitena domaćina, dvocifreni strelci bili su još: Vasilić - 15, Nikolić - 12 (uz devet skokova), Erac - 11 (trojke 3/6) i Milosavljević - 10 poena. Strelci su bili i svi ostali igrači: Kostić - osam (uz šest skokova), po šest poena: Tomašević (dve trojke, šest oduzetih lopti, sedam skokova), Beočanin (osam asistencija), StevanovićTešanović (sedam asistencija) i kapiten Šamanović, dok je Popović dodao četiri poena.

Šta je značio gotovo 100% iskompletiran sastav KKK Radnički najbolje ilustruje podatak da je kapiten bio tek deset minuta na terenu, njegov zamenik dva minuta više, a da je najduže u igri bio Vasilić - "tek" 27 minuta. Taj raspoloživi potencijal ekipe činio je trenera Zorana Milovanovića opuštenim, a na kraju je bio zadovoljan svim segmentima igre. Nešto više dopuštenih poena rivalu u drugom poluvremenu ne baca senku na dobro izdanje izabranika, započeo je analizu za klupski sajt.

- Realno smo jako blizu onome što smo želeli kada smo formirali ovaj sastav. U dobrom smo periodu rada, a kompletiranje ekipe je rezultiralo ovom tečnijom, lakšom igrom. Kvalitet, koji nesporno imamo, isplivava na površinu, što nas je i dovelo do samog vrha tabele. Pretrpeli smo taj nezgodan period na početku sezone, ali u sumiranju postignutog izdvajam odgovoran rad, treniranje punom snagom i to je moralo da donese uspeh. Imali smo brejk u Novom Pazaru, priredili smo ga kao efekat tempirane forme za kraj polusezone. Pobednički pristup smo zadržali i ove večeri, što nam je donelo bodove i radost publici. Zahvaljujem svima koji su nas bodrili, bilo je uživanje braniti boje kluba u ovakvoj atmosferi. Imaćemo par dana predaha, pa nas čekaju mini pripreme za nastavak takmičenja u 2017. godini.

MVP utakmice bio je Cvijić (indeks 27) sa 28 poena i devet skokova, a dvocifreni strelci Crnokose bili su i: B. Petronijević - 14 (četiri trojke), Stefanović - 13 poena (10 skokova), M. Petronijević - 12 poena (devet asistencija). 

STATISTIKA  

Kraj je zvaničnog takmičenja u 2016. godini, ali KKK Radnički izlazi još jednom na parket u decembru, a motiv je sugrađanska solidarnost.

- Ulazimo, kao i naši sugrađani, u pretpraznično raspoloženje, ali ispoštovaćemo poziv naših prijatelja iz Politehničke škole koja će biti domaćin jedne revijalne, humanitarne utakmice. Za subotu 24. decembar od 18 časova smo dogovorili utakmicu za koju šaljem poziv Kragujevčanima da nam se pridruže. Zajedno ćemo da skupljamo priloge za ozdravljenje Stefana, bivšeg učenika te škole. Poseban motiv za dolazak Kragujevčana biće i specijalni učesnici ovog događaja, a to su Nikola Lončar i Jelena Milovanović.

Prvenstvo se nastavlja 14. januara kada KKK Radnički najpre gostuje Ubu, potom i Studentu - 21. januara, da bi 28. januara odigrao prvi meč u Jezeru - protiv Zlatara, rivala broj jedan u borbi za titulu. 

Foto: Zoran Đorđević
Dejan Milošević  

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html