KKK Radnički razorio Železničar

KKK Radnički razorio Železničar

Kragujevački košarkaški klub Radnički izborio je šestu pobedu, u hali Jezero ubedljivo je savladan Železničar iz Čačka 84:60 (18:18, 20:14, 27:18, 19:10), u utakmici osmog kola Prve lige-Zapad.

Za trenutnu drugu poziciju na tabeli Kragujevčani su strpljivo, iz minuta u minut nametali dogovorenu igru. Čačani su imali prednost do šestog minuta (9:14) kada je Erac raspalio van linije 6,75 za otvaranje prve veće serije - 7:0. Prvi kvartal ostavio je rivale u egalu - 18:18, ali se već od sledeće deonice igra odvijala onako kako su domaćini nastojali. Šamanovićevim poenima u 16. minutu KKK Radnički se prvi put odvojio na šest poena razlike (29:23), ta distanca zadržana je do isteka prvog poluvremena - 38:32, a nadalje je samo uvećavana.

Otvaranje nastavka susreta bilo je kobno po goste. Tandem Šamanović-Tešanović je bio neumoljiv, nanizao je 13 poena, a da čvrsta odbrana nije dopustila niti jedan poen. Kada su Arnaut i Popović dodali još po dva, ukupnom serijom 17:0 Kragujevčani su već u 25. minutu praktično rešili pitanje pobednika. Čačani dvema trojkama izlaze iz nokdauna, ali tek toliko da do kraja meča ostanu u ulozi sparing partnera. Više nisu imali energiju kojom bi se vratili u meč, pa je trener domaćina do kraja mogao da omogući minutažu baš svim izabranici.

Nakon saniranja povrede, kapiten Marko Šamanović nije mogao u boljem izdanju da odigra svojih 25 minuta - bio je najkorisniji na terenu (indeks 34), sa 25 poena i najefikasniji (bacanja 11/12, dva poena 7/11), uz osam skokova, dve asistencije i sedam iznuđenih prekršaja.

- Upisana je još jedna veoma važna pobeda na domaćem terenu nad nezgodnom ekipom iz Čačka. Loše smo otvorili utakmicu, ali smo uspeli da konsolidujemo redove i odemo na poluvreme sa šest poena razlike. U treću četvrtinu smo ušli skoncentrisanije i otvorili drugo poluvreme sa 17:0. Već se tada videlo kako će se utakmica završiti. Krasila nas je dobra odbrana, najbolju šutersku ekipu spustili smo na samo 60 poena. Zahvalio bih se svim navijačima koji su nas bodrili tokom celog meča i tako pokazali da prepoznaju naš trud i rad.

Uz kapitena, izdvojio se tandem iskusnih uzdanica Kragujevčana koji su preuzimali odgovornost svaki put kada je trebalo iskontrolisati meč - Arnaut je postigao 19 poena (bacanja 3/3, dva poena 8/12), a Tešanović 14 (bacanja 5/6, dva poena 3/3). Borbeni Popović je imao čak deset skokova, uz dva poena, Beočanin je zabeležio devet poena i pet asistencija, D. Nikolić - osam poena, Erac tri, a Tomašević i Vasilić po dva. U sastavu su bili još: Stevanović, Kostić i N. Nikolić

U redovima Železničara tek jedan igrač sa dvocifrenim indeksom (14) - Raković 18 poena, Panić 15.

Presudna je bila odbrana, na početku analize za klupski sajt ističe trener Zoran Milovanović.

- Ovo je bila igra za zadovoljstvo u klubu, donela je rezultat koji vodi put ambicija. Počinjemo da ličimo na ekipu koja je projektovana na početku sezone da ostvari cilj. Slažemo kockice kako smo zamislili, iskusni igrači su pružili ono što je njihov zadatak, mlađi su se uklopili i iskoristili svoje minute i to je na kraju donelo ubedljiv trijumf nad, objektivno, jakim rivalom. Igrači su pokazali svoj kvalitet koji nismo materijalizovali maskimalno u prethodnim kolima, ali večeras smo demonstrirali svoj potencijal protiv ekipe koja je bila iznad nas na tabeli. Ovakvog rivala ostaviti na 60 poena je nešto što je rešilo ishod. U prvom poluvremenu nisu prebacili 32 poena, posle toga još manje - 28. Iz takve igre smo dolazili i do lakih poena, u čemu smo se mučili u poslednjih par utakmica. To je model za dalji put do ostvarenja cilja. Samo neka nas zdravlje igrača služi, sa puno optimizma čekamo sledećeg rivala. Čestitam ekipi na ostvarenoj pobedi.

U ime kluba, Milovanović je posebno želeo da se zahvali za podršku sa tribina.

- U posebnoj atmosferi smo igrali večeras. Hvala svima koji su došli u Jezero. Mislim da se obistinjuje da ćemo iz nedelje u nedelju da budemo sve bolji, da će svi koji vole košarku imati razloga da dolaze u halu i nadalje. Očekujemo još više ljudi na tribinama, mnogo nam znači njihova podrška, a pokazalo se večeras kako je moćna ta energija koja se zajednički stvara na tribini i parketu.

STATISTIKA 

U devetom kolu KKK Radnički gostuje ekipi Šapca, utakmica je zakazana za subotu 26. novembar. Pred Kragujevčanima ponovo se igra 3. decembra kada u Jezero dolazi Mileševac.

Foto: Zoran Đorđević
Dejan Milošević

APEL: STEFAN POBEDIO SMRT, SAD MU JE NUŽNA POMOĆ ZA OPERACIJU OČIJU!

PRVI PRVI NA SKALI Sezonske karte kao podrska KKK Radnicki

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html