Stefan pobedio smrt, sad mu je nužna pomoć za operaciju očiju!

Stefan pobedio smrt, sad mu je nužna pomoć za operaciju očiju!

Kragujevčanin Stefan Jovanović (22 godine) doslovce je prošao kroz pakao - od teškog stradanja marta 2013. godine kada mu je ni krivom ni dužnom bivši robijaš smrskao lobanju, preko 120 dana u komi, napada epilepsije..., do trogodišnjeg, mukotrpnog oporavljanja.

Stefan je definitivno pobedio smrt, uz porodicu iz dana u dan vraća životnu snagu, ali još uvek traje borba za njegovo potpuno ozdravljenje. Ovaj Kragujevčanin je postao medicinski fenomen, međutim, da bi nastavio da živi zdravim životom, da bi savladao slepilo, nužni su brojni medicinski tretmani za koje njegova porodica pronašla rešenje u Rusiji, ali mora da obezbedi nekoliko desetina hiljada evra. Jovanovići se uzdaju u sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da odvoje deo onoga čime raspolažu i unapred zahvaljuju.

"SEĆAM SE SAMO LEPIH STVARI" MLADIĆ KOME JE VRŠNJAK POLOMIO LOBANJU I OSLEPEO GA ČEKA ŠANSU DA PONOVO PROGLEDA

Novčani prilozi za Stefana uplaćuju se na žiro-račun u Komercijalnoj banci čiji je vlasnik njegov otac Nebojša Jovanović: 205900101873087066.

U toku je i internet kampanja prikupljanja sredstava - detaljnije: STEFAN’S EYES SURGERY

- Najteže je psihički kad te prijatelji izdaju. Prijatelji koje ste imali pre kao da se plaše da pomognu. To je čudno... 
 

HRONOLOGIJA

Učenik pretučen bejzbol palicom

Vršnjačko nasilje, znak za uzbunu (VIDEO)


Izvor: RTS, 29. mart 2013.

Kragujevac: Bejzbol palicom tukao maturanta


Izvor: Novosti, 29. mart 2013.

PRILOG B92

Bivši robijaš bejzbolkom smrskao lobanju mladiću!

Izvor: Alo, 30. mart 2013.

Uhapšen osumnjičeni da je bejzbol palicom tukao učenika iz Kragujevca

Izvor: Blic, 31. mart 2013.

Stefan se posle četiri meseca probudio iz kome

Izvor: Vesti-onlajn, 7. avgust 2013.

Brutalno pretučeni maturant samo sestru prepoznao po glasu

Izvor: Blic, 6. novembar 2013.

Ispovest pretučenog Kragujevčanina: Otac i majka su me dozvali iz kome!

Izvor: Telegraf, 6. novembar 2013.

Osuđeni mladići zbog prebijanja učenika u Kragujevcu

Izvor: Blic, 20. novembar 2013.

Pretučen bejzbolkom: Stefan je zaplakao kad je čuo za presudu

Izvor: Kurir, 22. novembar 2013.

Maturant koji je prebijen bejzbol palicom pobedio smrt i bol, konačno izlazi iz bolnice!

Izvor: Telegraf, 25. mart 2014.

Stefan Jovanović: Ponovljeno suđenje 

PRILOG RTKIzvor: RTK, 28. mart 2014.

Stefanu potrebna pomoć za oporavakIzvor: RTK, 1. april 2014.

Može li pravda da umanji bol: Osuđeni napadači maturanta iz Kragujevca?

Izvor: Svet, 5. april 2014.

Božja volja me spasla: Maturant 120 dana bio u komi, danas se bori da bude kao svi!

Izvor: Kurir, 4. januar 2016.

Vršnjačko nasilje

PRILOG RTKIzvor: RTK, 18. januar 2016. 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html