KKK Radnički savladao i žilave ’’Studente’’

KKK Radnički savladao i žilave ’’Studente’’

KKK Radnički je ostvario stoprocentni učinak u prva dva kola Prve lige-Zapad na domaćem terenu - nakon Klika, savladao je i Student iz Bajine Bašte 90:81 (25:22, 22:18, 17:24, 26:17).

Trenutno, KKK Radnički je lider na tabeli sa učinkom 2-0 i najviše postignutih poena - 214, a za njim slede još jedine dve ekipe koje su bez poraza - Železničar iz Čačka i Zlatar iz Nove Varoši.

Čitav prvi kvartal protekao je u smenjivanju ekipa u vođstvu, da bi domaćini serijom 6:0 u završnici osvojili ovaj period za tri poena - 25:22. Kada je Nikolić u 15. minutu pogodio za +16 (40:24), učinilo se da će meč da bude lišen neizvesnosti. Da tako ne bude, svojski su se potrudili gosti koji nameću svoj stil - uglavnom dalekometnom paljbom dolaze u narednih pet minuta do 16:7 (šest trojki iz već 24 pokušaja), pa je poluvreme završeno prednošću Radničkog 47:40.

Treća deonica je jedina koja je rezultatski pripala gostima. To su postigli tako što su ubacili još četiri trojke (Kragujevčani kao i u drugoj četvrtini ostaju bez ijedne), akcije su im bile povezanije (imali su već broj asistencija), ali se Radnički popravio u vazdušni duelima, pa je posle 30 minuta bio potpuni egal - 64:64. Nervoza u redovima Šumadinca na početku završne deonice prouzrokovala je seriju gostiju 5:0, ali tada dolazi do izražaja prisebni Arnaut, Erac i Beočanin koji nižu poene za 7:0 i novi preokret. Kao na početku meča, smenjivali su se rivali u vođstvu do 38. minuta kada Arnaut postiže trojku za 79:78, nakon čega gosti više nisu mogli do prednosti. Milovanovićeva četa je bez tenzije privela utakmicu kraju i ostvarila drugi uspeh pred domaćom publikom.

Najkorisniji igrač utakmice bio je Arnaut. U indeks 22 "smestio" je, mereno statističkim podacima, 18 poena, tri skoka, četiri asistencije, sedam iznuđenih prekršaja (za 33 minuta na parketu), ali i sabiranje redova i preuzimanje odgovornost kada je bilo najnapetije. Naredni pouzdani oslonac trenera Milovanovića bio je kvartet iskusnijih: Šamanović - 14 poena, Erac - 13 (trojke 3/6, šest skokova), Vasilić - dabl-dabl: 12 poena i 11 skokova, i Knežević - deset poena. Strelci za drugi trijumf bili su još: Beočanin - devet poena, uz 11 asistencija, Nikolić - osam, Tomašević - četiri, Zorbas - dva. U sastavu su bili još: Popović, Kostić i Stevanović. Van stroja Radničkog i ovoga puta ostali su Milosavljević i Popović koji čekaju "zeleno svetlo" lekara pod čijim su nadzorom.

Najefikasniji igrač ovog susreta bio je plejmejler gostiju Milošević sa 21 poenom (trojke 6/15), sledili su ga Marković - 17, Milinković - 16, Čolić - 12, Selaković - 11.

IZJAVE AKTERA

Stefan Arnaut, igrač KKK Radnički

- Otvorili smo utakmicu kako smo se dogovorili u svlačionici i radili na treninzima. "Zatvorili" smo plejmejkera, ali kasnije se rastrčao i raspucao, do kraja je postigao šest trojki i imao 13 asistencija, svaka čast za partiju. Do 15. minuta igrali smo svoju igru, posle su nas izbacili iz tog ritma, pre svega zbog naših par "praznih" minuta. Mladost i neiskustvo su platili svoju cenu, ali jedino se ovako postaje pravi igrač u seniorskoj kategoriji, sve će to vremenom da dođe na svoje mesto - naši mladi saigrači su u sigurnim rukama trenera koji znaju šta rade. Na kraju smo imali i malo sreće, ali nas je krasila i prisebnost. Pogodili smo spolja i do kraja iskontrolisali loptu kao, realno, bolja ekipa. Idemo dalje, u narednom kolu čeka nas teška utakmica, gostujemo Zlataru, ekipi koja je pobedila u Novom Pazaru. Nastavljamo korak po korak ka ostvarenju našeg cilja - ulasku u viši rang.

Zoran Milovanović, trener KKK Radnički

- Student je atipična ekipa, igraju bez klasične "petice". Kontrolisali smo utakmicu u većem delu prvog poluvremena, pa je u jednom trenutku izgledalo da će biti lako. Napravili smo par izmena koje idu na moju dušu, bilo je to u dobroj nameri da dobijemo neke minute za momke koji nam trebaju. Na kraju je ispalo teže od očekivanog, primili smo 13 trojki, praktično 40 poena, to je bilo 50% njihovog ukupnog učinka. Bilo bi bolje da smo izbegli ovu neizvesnost, ali pokazali smo da možemo da odigramo pod jačim pritiskom. Pobedili smo sa devet poena razlike jer smo uspeli da ostanemo mirni u završnici. Iznenađenja se dešavaju, gosti su se svojski trudili, ali eto, odbranili smo Jezero. Imamo konačno celu slobodnu nedelju da stabilizujem treninge, rad uopšte. Očekujem da nastavimo u željenom ritmu. Čestitam ekipi Studenta na dobroj igri i fer ponašanju, čestitam mojim momcima drugu pobedu, uz datih 90 poena.

STATISTIKA

Treće kolo donosi derbi u kojem KKK Radnički 22. oktobra gostuje Zlataru, drugoplasiranoj ekipi na tabeli. Naredna utakmica u Jezeru je u četvrtom kolu kada dolazi Polet.

REZULTATI DRUGOG KOLA

  • Šabac - Zekas 70:84
  • Prva Petoletka - Priboj 68:63
  • Crnokosa - Polet 91:82
  • Novi Pazar - Zlatar 65:70
  • Radnički - Student 90:81
  • Mileševac - Klik 77:75
  • Ub - Železničar 75:87

PRVI PRVI NA SKALI Sezonske karte kao podrska KKK Radnicki

Foto: Zoran Đorđević

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html