KKK Radnički ’smrznut’ na -30 u Čajetini

KKK Radnički ’smrznut’ na -30 u Čajetini



Na poslednjem gostovanju u polusezoni, KKK Radnički je ubedljivo poražen u Čajetini od Zlatibora 98:68 (26:19, 24:14, 21:18, 27:17), u utakmici 12. kola Košarkaške lige Srbije.

Jedino dobro u ovoj rundi KLS je što Sloga nije mogla da savlada Vršac na svom parketu (poražena je 89:77), pa obe ekipe sa začelja tabele imaju učinak 1-11, pred direktan okršaj za šest dana u hali Jezero.

Zlatiborci su kolektivnom igrom sasvim zasluženo došli do trenutno polovičnog učinka u sezoni - sada imaju po šest pobeda i poraza, što ih je otisnulo ka vrhu tabele. Protiv Kragujevčana su kontrolisali meč svih 40 minuta, a Šumadinci su jedinu šansu za vođstvo imali tokom petog minuta, pri rezultatu 7:7. Posle trojke Beadera i poena Kolmena, Amerikanac je promašio oba slobodna bacanja (sveukupno najslabiji segment njegove igre), da bi odmah nakon toga Vučković pogodio za tri poena i prednost više nije ispuštana do kraja susreta. Izabranici Bojana Kusmuka prerano upadaju u kontra ritam ove večeri, pa domaćin serijom 8:0 odmiče na 18:9 u šestom minutu, a "pedagoški" tajm aut koji je usledio ovoga puta nije urodi plodom. Imao je Zlatibor već +10 (26:16), ali je Lalović trojkom zaključio prvu četvrtinu.

Naredni kvartali bili su košmar za struku, malobrojne najvernije navijače, ali i same igrače. Iako su pokazivali "znake života", iz minuta u minut sve teže su dolazili do obruča domaćina, akcije su prestale da budu tečne, gubljeni su vazdušni dueli, kao i lopte, realizacija iz polja je bila nedopustivo loša, od 20 slobodnih bacanja na kraju je tek devet bilo iskorišćeno, jedina serija poena bila je 8:0 do 33. minuta, ali je ubrzo poništena sa 15:0 domaćina... "Glavu iznad vode" držao je tek šut van linije 6,75 metara, to je bio jedini element igre u kojem je domaća ekipa postigla manje 8:11 (uz identičan procenat od 50%).

Samo za individualnu takmičarsku utehu, najkorisniji i najefikasniji igrač, najbolji skakač, i ovoga puta bio je Kolmen - indeks 34: svojevrsni "tripl-dabl" od 29 poena (trojke 4/5), deset skokova i 11 iznuđenih prekršaja, uz četiri asistencije i tri osvojene lopte za 38,5 minuta u igri.

Međutim, u sportu u kojem rezultat zavisi od doprinosa kolektiva, za (samo)propitivanje je "učinak" u kojem kapiten Milosavljević ne podeli niti jednu loptu, a Jovanović i Lalović tek po jednu, kada centar Kljajević bude bolji asistent sa tri uspešna dodavanja, nego skakač - tek tri uhvaćene lopte, dok je njegova "dopuna" Demčešen imao svega dva (za tandemskih pet skokova u 40 minuta). Pavlović je tri skoka anulirao trima izgubljenim loptama, a do izražaja nisu došli ni Luković i Popović. Još neprijatnije "smrzavanje" od ovih -30 dogodio bi se da Milosavljević nije pogađao trojke 3/3, a Beader 2/6. Svi zajedno postigli su 68-29 poena.

Spram Šumadinaca, u redovima Zlatiboraca sasvim drugačije postignuće ove večeri - sedmorka je imala dvocifrene poene i indeks korisnosti. Najistaknutije role odigrali su: Popović - 18 poena, Smolović i Marojević - po 14, Papić - 13 (trojke 3/4), Vulić - 12, Veličković - 11 (trojke 3/4), Simović - deset.

STATISTIKA

Ovaj neprijatni "izlet" u Čajetini poslužiće kao pouka kako ne treba, a prilika da se lekcija sprovede u drugi trijumf ove sezone biće na poslednjoj utakmici u 2017. godini. Za petak 22. decembar od 19 časova i 30 minuta zakazan je duel sa kraljevačkom Slogom, najdirektnijim rivalom za ostvarenje cilja - opstanak u KLS. Posle teškog poraza u Čačku usledio je prvenac protiv OKK Beograd, pa kragujevačka publika, na koju se nužno računa, očekuje da je moguće još jedno uzdizanje dvanaestorke koja ove sezone na grudima nosi grb KKK Radnički.

Foto: KLS TV; Slavica Pecelj-Mićić
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html