KKK Radnički u sve boljoj formi, namučio još jednog favorita

KKK Radnički u sve boljoj formi, namučio još jednog favorita



KKK Radnički je poražen kao domaćin u duelu sa Dinamikom 82:90 (25:31, 22:21, 20:17, 15:21) u 7. kolu Košarkaške lige Srbije.

Ekipa iz Beograda je sada sa učinkom 6-1 i nalazi se na deobi prvog mesta sa Borcem i Spartakom. Kragujevčani tavore pri dnu sa negativnim skorom 0-7, bez pobede je još jedino Sloga (večeras poražena u Kraljevu od Vojvodine 86:92), ali nagoveštavaju bolje dane jer je pristup igrača već sasvim izvesno rešen apatije, a forma uzlazna.

Odmakao je Dinamik u prvih pet minuta na 13:4, ali Kusmuk tajm-autom zbija svoje redove, Pavlović beleži trojku, da bi poenima Lukovića Radnički prišao na -2, 13:15. Padom koncentracije domaći "poklanjaju" gostima dva puta 2+1 poen, uz to ne realizuju četiri penala, pa se prvi period završava u korist Dinamika - 25:31.

Šumadinci odlučno ulaze u drugi period, Milosavljević, Jovanović i Pavlović poentiraju za 35:35 na isteku 14. minuta. Spram te poletne troje bio je, međutim, prekaljeni Varda koji je sa svojih 210cm vodio teške okršaje ispod obruča, ali je znao da izađe i iza linije 6,75m i ubeleži trojku baš kad je bilo kritično za njegov sastav. Jedna izgubljena lopta Radničkog povrh toga obezbedila je Dinamiku seriju 8:0 i sprečavanje preokreta u završnici prvog dela ovog susreta. Kragujevčani minimalno osvajaju kvartal - 22:21, za 47:52 posle 20 minuta.

Nešto nervozniji po izlasku iz svlačionice, igrači Radničkog duže od tri minuta ne beleže niti poen. To omogućava Dinamiku da sredinom ovog perioda dođe do dvocifrene prednosti - 62:52. Tada na scenu stupa Lalović, vezuje četiri poena i oživljava svoje redove, nadovezuju se Pavlović i trojkom Milosavljević, nakon čega ni tajm-aut Popovića nije poremetio nalet domaćina. Kljajević smanjuje zaostatak tima na svega posed lopte - 64:66. Pred istek 30. minuta opet Varda upisuje trojku, Radnički promašuje dva puta sa te iste razdaljine, pa Dinamik vodi 69:67 pred odlučujućih deset minuta (Radničkom je pripala i ova četvrtina - 20:17).

Već premoreni pokušajima da prelome meč, Šumadinci konfuzno počinju završnu deonicu, izostaju "zicer"-poeni, olako se dopušta ofanzivan skok gostima..., pa Dinamik u 34. minutu opet ima +10 - 68:78. Ipak, opuštanje mu nije bilo dozvoljeno jer, iako se nazirao pobednik, uporni domaćin nije dopuštao poigravanje sobom. Lalović vezuje pet poena i na minut i po pre kraja dovodi Radnički do 82:86, što je bio maksimum mogućnosti ove večeri.

Najkorisniji igrač utakmice bio je Varda - indeks 25: ostvario je stoprocentnu realizaciju i "dabl-dabl" - 16 poena, 10 skokova. "Dabl-dabl" je imao i Rakićević, sa 11 poena i 10 asistencija, a dvocifreni strelci u redovima pobednika bili su još Krstić - 17, Đurasović - 13 poena.

U Radničkom MVP je na kraju bio Lalović - indeks 16 i 16 poena (dve trojke), isto poena i trojki ubeležio je Pavlović, uz sedam skokova, kao najbolji skakač. Najefikasniji bili su Kljajević - 20 i Milosavljević - 17 poena.

STATISTIKA

INSERTI



IZJAVE AKTERA

Vuk Vulikić, igrač KK Dinamik

- Nismo dobro ušli u utakmicu, pristup nije bio dobar. U prvom poluvremenu smo dozvolili previše poena, a to smo nastavili i u trećoj četvrtini. Da se nismo popravili u četvrtoj verovatno bismo bili poraženi. Čestitam saigračima, pre svega na dobroj odbrani u poslednjoj četvrtini, dosta pametnijim rešenjima nego u prvom poluvremenu gde smo imali neke najjednostavnije greške. Čestitam ekipi iz Kragujevca, zaista su pokazali da imaju kvalitet i da stanje na tabeli nije realno. Na kraju smo odneli bodove i pokazali zašto smo bili favoriti.

Oliver Popović, trener KK Dinamik

- Jesmo bili favoriti, ali to je na papiru, samo na terenu se pokazuje pravo stanje stvari. Radnički je podigao formu dolaskom novog trenera, igra drugačije, agresivnije. Mi imamo naporan ritam igranja sredom-subotom, malo je teže motivisati igrače, a i fizički je naporno. Uz bezobrazan pristup u prvoj četvrtini u odbrani, manje-više smo funkcionisali kako sam i očekivao. Treba naći i balans minuta zbog naših takmičenja, ali neki igrači definitivno nisu funkcionisali, a drugi su bili opterećeniji. Nema lakih utakmica, ekipe koje igraju samo KLS su znatno svežije. Čestitke Radničkom na mnogo boljem izgledu nego što je bilo pre par kola. U nezavidnoj su situaciji, ali bih voleo da Radnički izbori opstanak u ligi.

Nikola Pavlović, igrač KKK Radnički

- Čestitam Dinamiku na pobedi. Malo je falilo da prelomimo na kraju i da ih stignemo. Imali smo šut, ali nismo pogodili. Teška utakmica za nas zbog poraza, ali dižemo glavu, idemo dalje. Čeka nas Metalac, sad su pobedili Vršac, čekaju nas sa jakim samopouzdanjem. Daćemo sve od sebe, igraćemo 40 minuta da pobedimo. Treba nam jedan iskorak da podignemo samopouzdanje i pobedimo, posle će biti sve lakše.

Bojan Kusmuk, trener KKK Radnički

- Čestitam momcima na zalaganju, iako smo igrali u okrnjenom sastavu. Dinamik je sasvim zasluženo pobedio i čestitam im na tome. Ma koliko neko osporavao KLS, to je jako kvalitetan rang takmičenja, najbolja je to liga na ovim prostorima. Videli smo Vršac i Dinamik, ekipe iz samog vrha ABA 2 lige, koje se ipak ne prošetaju tako lagano kroz ovo takmičenje. Eto, Metalac je pobedio u Vršcu, a Beovuk je iznenadio Dinamik. Naši igrači moraju da usvoje da se u ovom rangu svaka greška skupo plaća, kazne uvek uslede. Kad smo igrali brzopleto primali smo lake poene. Moramo da budemo prisutni, sa punom koncentracijom svih 40 minuta. Malo nam je snaga nedostaja, kao da se i strah uvukao u četvrtoj četvrtini. Ali, zadovoljan sam, puno smo bolji nego što smo bili. U ovih šest utakmica imamo izuzetno težak raspored, uz to smo imali četiri gostovanja u šest kola..., sve se "namestilo". Ipak, rekao sam momcima, moramo da ostanemo ovako zajedno, da zbijemo redove i dignemo glavu, sve je ovo vid treninga. Baš kad je teško moramo da nađemo motiv više, da nas drži htenje, uz, nadam se, pojačanje koje ćemo da obelodanimo - čeka nas boljitak. Imamo još teške duele sa Metalcem, Spartakom i Borcem koji su iz samog vrha tabele, pa nam sledi raspored kroz koji možemo da ostvarimo željeni cilj - opstanak u KLS.

VIDEO

MULTIMEDIJA/FOTO

KKK Radnički u sve boljoj formi, namučio još jednog favorita

Od ovog kola, u redovima KKK Radnički više nije Nikola Vasojević sa kojim je raskinuta saradnja nakon incidenta u prethodnom kolu.

U osmoj rundi KLS domaćin Kragujevčana biće Valjevci, a utakmca protiv Metalca u Hali sportova na programu je u subotu 25. novembra od 18 časova.

Sledeći meč u Jezeru je već u utorak 28. novembra od 19 časova i 30 minuta, kada gostuje Spartak.

Foto: Zoran Đorđević
Dejan Milošević

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB   

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html