Kragujevčanka Sanja Kaličanin osvojila Kup Mađarske

Kragujevčanka Sanja Kaličanin osvojila Kup Mađarske

Kragujevčanka Sanja Kaličanin osvojila je sa svojom ekipom Fatum odbojkaški Kup Mađarske, pošto je u finalnoj borbi savladan Linamar 3:2, ekipa kojoj je pripao trofej 2016. i 2017 godine. Najkorisnija u redovima pobednika bila je takođe Srpkinja Tatjana Matić sa 23 prikupljena poena, dok je Kaličanin bila među četiri najkorisnije igračice sa 11 poena.

Ovo je prvi nacionalni kup za Fatum, a Sanji je debitantska sezona u inostranstvu, pa je uspeh utoliko veća motivacija za dalji razvoj karijere. Prethodno je osvajala medalje sa Super Kupa i Kupa Srbije.

Za portal PPNS proanalizirala je najpre finale u kojem je učestvovala i imala bitnu ulogu.

Kaličanin: U finalnoj utakmici presudila je naša odlučnost da dokažemo da nismo slučajno stigle do finala. Sa novim trenerom došle su i neke promene u igri, što je bio pun pogodak. Par nesmotrenosti koštale su nas četvrtog seta, ali smo zato u poslednjem dokazale da osvajač Srednjoeuropski odbojkaški savez MEVZE i trenutni šampion Mađarske nije nepobediv. Ispisali smo stranicu za klupsku istoriju.

"Opijanje" trijumfom kratko je trajalo jer su već u toku pripreme za nastavak ligaškog nadmetanja.

Kaličanin: Sada nas čeka plej-of, već sledećeg petka, protiv Vašaša. Dobro se poznajemo, biće nam ovo deseta utakmica ove sezone protiv njih. Plasman u finale nije nerealan.

Prošle godine u junu objavili smo da je Sanja postala član Fatuma, pa smo zatražili ocenu sezone u dresu mađarske ekipe.

Kaličanin: Mislim da je bila dobra odluka što sam došla u Niređhazu. Njima je bila potrebna nova energija, a dobili su je upravo od Tatjane Matić i mene. Na početku devojke nisu mogle da se naviknu na "lude Srpkinje", ovo je ipak drugačiji mentalitet, ali su nam se ubrzo priključile i sve od reda pružale maksimum uvek.

Dobro adaptirana na novu sredinu, Sanja je orna da nastavi sa dokazivanjem u Mađarskoj, što je u skladu i sa ambicijama u Fatumu.

Kaličanin: Cilj do kraja sezone je sigurno finale. A za narednu - o tom, po tom. Imamo najave za još veću podršku, čak je i želja za Ligom šampiona najavljena od uprave kluba. Jedno je sigurno, neki moji snovi se ostvaruju...

Podsećamo, Kaličanin je sa 17 godina karijeru započela u ŽOK Radnički, a potom je branila boje još jednog gradskog kluba - ŽOK Smeč 5. Usledio je odlazak iz rodnog grada i nastupanje najpre za OK Tent iz Obrenovca, a zatim i Jedinstvo iz Stare Pazove.

SNIMAK FINALA

Foto: Hunvolley 


ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari