Lončar za klupski sajt: Deci iz tima treba podrška Kragujevčana!

Lončar za klupski sajt: Deci iz tima treba podrška Kragujevčana!

Dok u Kragujevcu igrači i svi ostali članovi KKK Radnički iščekuju prvoligašku premijeru na svojim radnim pozicijama, predsednik kluba sa distance (samo geografske), vuče top-menadžerske poteze iz Madrida kako bi sezona prošla sa što manje trzavica, tako svojstvenih ne samo sportu, već uopšte svakodnevici u Srbiji.

Pred premijerno kolo u Prvoj ligi, započinjemo razgovor osvrtom na dešavanja u klubu tokom priprema. Dok su treneri i igrači vredno radili za nastupajuća nadmetanja na parketu, predsednik i uprava su imali svoja zaduženja između dve sezone.

Da li je klub uspeo da bude prepoznatljiviji, u poslovnom svetu, kao što je među ljubiteljima košarke?

Lončar: Ovoga leta bilo je nešto lakše da pregovaramo o podršci klubu u odnosu na prošlu godinu. Najvažnije je da su uz klub ostali svi sponzori od prošle godine koji su procenili da nam je mesto uz njih. Time su pokazali da imaju poverenja u nas, a samim tim dosta su nam olakšali dolazak novih sponzora. Veoma smo zahvalni svima što su uz nas.

Iz uslova koji su stvarani sa partnerima, omogućeno je da jedna od "investicija" kluba bude angažovanje trenera sa iskustvom iz viših rangova, kojima KKK Radnički teži.

Kakva je ocena rada u klubu ovih nešto više od dva meseca u čijem je epicentru novopridošli stručni saradnik?

Lončar: Zoran Milovanović, popularni "Meca" je izvanredan trener i čovek. Veoma brzo smo postigli dogovor pošto je i on, kao i mnogi sponzori, prepoznao naše ambicije. Nadam se dugogodišnjoj saradnji sa njim. On je naše najveće pojačanje.

U odnosu na prošlogodišnji sastav, dobri poznavaoci prilika u klubu odmah su zapazili da je dojučerašnji kapiten "okačio o klin" patike, dok su članovi KKK Radnički postali: Beočanin, Glišović, Erac, Popović, Kostić i Stevanović.

Prva zapažanja o igračkom kadru i nagoveštaj - kakva će se košarka igrati, s obzirom na navedene promene?

Lončar: Nikola Glišović je jedan od utemeljivača kluba. Mnogo smo mu zahvalni na svemu što je kao igrač uradio za klub prethodne godine, a i van parketa. A na lični zahtev trenera, sa nama su Beočanin, Erac i Popović, uz to je klub uspeo i da vrati trojicu Kragujevčana svojoj kući i u naš klub. Prezadovoljni smo njihovim ponašanjem i adaptacijom na naš grad, klub. Imamo izvrsne momke!

PRVI PRVI NA SKALI KKK RADNICKI Ekipa 2016-2017

Iako je odmah po završetku prve sezone izdefinisana takmičarska ambicija - ulazak prvog tima u naredni viši rang, u prvi plan su uz seniore izbili juniori. Po uzoru na prvotimce, apsolutnu neobedivost iz proteklih godinu dana, kada su postali prvaci regiona, juniori su podigli na još viši nivo: pobedama na kvalifikacionom turniru obezbedili su učešće u srpskoj eliti ove kategorije - JLS.

Da li plasman juniora može da se doživi kao satisfakcija za upravu i struku što su im konstanto u fokusu mladi igrači?

Lončar: Prezadovoljni smo i uspesima naših mladih igrača. Imaće priliku, veoma zasluženo, da igraju protiv najboljih suparnika u Srbiji. Klubu je prioritet razvoj mladih igrača. S ponosom ističem da smo uspeli da potpišemo profesionalne ugovore sa nekoliko njih. Dolaskom Mece u klub vrata prvog tima biće im skroz otvorena.

Kao bivši igrač, koje savete možete da pošaljete tim mladićima - kako da se nadmeću sa vršnjacima iz najboljih klubova koje naša zemlja ima u ovom trenutku?

Lončar: Moj savet je da uživaju i vole ono što rade - košarku. Ako su već odlučili da budu košarkaši, da ostanu posvećeni i da istrajno treniraju. Da slušaju svoje trenere i imaju poštovanja prema njima, kao i prema svojim saigračima. Takvim pristupom sve ostalo će da bude lakše - u jednom zdravom zajedništvu koje samo stvaraju.

Već od prve godine nastanka, KKK Radnički krasi intenzivna saradnja sa gradskim institucijama, a ni međuvreme do nove sezone nije proteklo drugačije. Napravljen je i bitan iskorak - klub je započeo višestruko zanimljivu saradnju sa Politehničkom školom.

S kojim motivi se ušlo u taj gradski poduhvat, i šta obe strane dobijaju iz te sinergije?

Lončar: Motiv je jasan - da imamo svoje mesto i svoju košarkašku kuću u gradu. Politehnička škola, na čelu sa izuzetno preduzimljivim direktorom Sinišom Kojićem, nam je izašla u susret i veoma smo zahvalni zbog toga. Brzo smo se dogovorili oko svega - mi ćemo imati radni prostor na raspolaganju, a škola je u nama dobila partnera za uređenje tog sportskog kutka. Ova saradnja je još jedan dokaz da naš klub ide zacrtanim sportskim putem.

Klub je rešio da se ove sezone oproba i u nacionalnom Kupu.

Takav trofej, sam po sebi, uvek pokreće igrače?

Lončar: Odlična je to prilika da imamo jednu utakmicu više. Realno, nemamo velike takmičarske ambicije, u ovoj fazi razvoja kluba. Dugoročno, Kup će imati jednak značaj kao i prvenstvo Srbije kojem stremimo, ali - idemo korak po korak. Sasvim je sigurno da se nećemo predati na početku, ni u jednom meču, pa ni u Kupu, gde debitujemo.

Klub je pred još jednim "teškim" zadatkom. Košarka se nametnula kao najgledaniji dvoranski sport u gradu, iz čega proizilazi da je KKK Radnički, iako debitant na sportskoj sceni Kragujevca, bio najpopularniji klub koji je nastupao pod krovom Jezera.

Kakvih ste utisaka o odnosu publike prema klubu u prvoj sezoni?

Lončar: Publika je zajedno sa našim mladim igračima blago kluba. Osetili smo veliku podršku sa njihove strane prethodne godine, bili su jedan od najvažnijih faktora u nezaboravnoj sezoni (22-0). Ove godine nam treba još veća podrška s njihove strane. Siguran sam da ćemo ispuniti njihova očekivanja!

Koju poruku upućujete svim ostalim Kragujevčanima koji bi mogli da nam se pridruže, pa da u narednih godinu dana još više ispunimo dvoranu - zašto da Kragujevčani redovno dolaze u Jezero i prate KKK Radnički?

Lončar: Zato što su nam potrebni više nego ikad! Zato što imamo tim koji će se boriti na svakoj utakmici do zadnjeg atoma snage. Zato što u timu imamo našu decu iz Kragujevca kojima je potrebna podrška u prvim seniorskim koracima... Zato je KKK Radnički klub svih Kragujevčana.

Naposletku, da li postoje neke sličnosti između Madrida i Kragujevca, žitelja, sportista..., koje nas čine bliskijim nego što možemo da pretpostavimo ovde?

Lončar: Žao mi je, ali nema nikakviх sličnosti! I dalje je moj Kragujevac najbolji i najlepši grad na svetu :) 

Razgovarao: Dejan Milošević
Foto: KKK Radnički/Zoran Đorđević
 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB 
 

PRVI PRVI NA SKALI KKK RADNICKI - Ub Najava

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html