Milutinu rekord, Stevi zlato, Neveni srebro - na finalu Kupa

Milutinu rekord, Stevi zlato, Neveni srebro - na finalu Kupa

Naši najbolji strelci imali su poslednju proveru uoči Evropskog prvenstva u Mariboru. Na finalu Kupa u Smederevu, reprezentativci su pokazali da u dobroj formi dočekuju šampionat starog kontinenta u gađanju vazdušnim oružjem.

Reprezentativac kragujevačke družine "Čika Mata" Milutin Stefanović ostvario je najbolji rezultat na finalu Kupa u Smederevu. On je u gađanju vazdušnom puškom popravio svoj državni record, a potom u finalu na dominantan način osvojio zlato, ispred Sebića i Pešića, potvrdivši da se trenutno nalazi u odličnoj formi uoči nastupa na Evropskom prvenstvu.

"Idem u Maribor sa ovako pozitivnom emocijom. Želim da dam sve od sebe, a siguran sam da bi još jedan ovakav rezultat poput današnjeg značio i plasman, što mi je cilj", rekao je prezadovoljni Stefanović.

Kod seniorki je viđeno uzbudljivo finale u kojem je slavila Tiha Todorović, ispred juniorske reprezentativke Marije Malić. Podbacila je aktuelna evropska šampionka Andrea Arsović koja je zauzela osmo mesto.

U gađanju pištoljem, dominirala je Zorana Arunović koja je ubedljivo slavila ispred Jasmine Milovanović i Brankice Zarić.

Kod seniora, trojica reprezentativaca odlučivala su o pobedniku, a više koncentracije u završnici od Grgića i Petrova, imao je Damir Mikec. On je zadovoljan formom i najavljuje napad na evropsko ekipno zlato.

"To nam je velika želja, imamo šest ili sedam, evropskih medalja, ali nijedno zlato. Valjda je sada pravo vreme, sa Petrovim u ekipi", naglasio je Mikec.

Evropsko prvenstvo u Mariboru počinje 7.marta, a naši reprezentativci period do odlaska u Sloveniju iskoristiće za trening u svojim klubovima.


Takmičenjem juniora i juniorki u Smederevu je u subotu počeo finalni turnir Kupa Streljačkog saveza Srbije vazdušnim oružjem.

Viđena su zanimljiva takmičenja, sa mnogo preokreta. Niko od osvajača zlatnog odličja 2016. godine ovaj put nije došao do medalje. Takođe, gotovo niko od strelaca koji su u današnjim kvalifikacijama osvajali prva mesta, kasnije u finalu nije stigao do najvišeg stepenika pobedničkog postolja. Nisu se najbolje snašli u novom, napornijem, sistemu finala. Ovo je prvo finale Kupa po novim pravilima Svetske streljačke federacije. Finala su od ove godine produžena, pa ispadanje počinje posle 12 (umesto dosadašnjih osam) hitaca, a osvajač zlatne i srebrne medalje gađaju ukupno 24 serije (umesto 20).

Dominaciju je potvrdio samo Branko Mašanović (Policajac), koji je u Smederevo došao kao prvoplasirani na listi najboljih juniora pištoljem, posle tri kola kvalifikacija. Imao je najbolji rezultat i u kvalifikacijama, a ubedljivu pobedu postigao je u i finalu. Prošlogodišnji pobednik Lazar Pantelić („Aleksa Dejović“) je zauzeo sedmo mesto.

Zlato vazdušnom puškom za juniore pripalo je državnom omladinskom rekorderu Stevanu Jovanoviću („Čika Mata“). Branilac najsjajnijeg trofeja Đorđe Rančić je završio na petom mestu.

U odsustvu Milice Babić, najbolje juniorke puškom na listi SSS za 2016, koja je na studijama u SAD, glavni favorit u konkurenciji omladinki u ovoj disciplini bila je Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790). Ulogu je opravdala dobrim rezultatom i prvim mestom u kvalifikacijama. U finalu je zauzela četvrtu poziciju, a zlato je pripalo njenoj klupskoj i koleginici iz reprezentacije Tanji Banjac.

Pištoljem za devojke trijumfovala je Boranka Malina Stanojković, bez medalje je ostala Jelena Todorović, najbolja u kvalifikacijama (u finalu je zauzela četvrto mesto).

Prošlogodišnje pobednice u kategoriji juniorki Natalija Anastasijević (pištolj) i Marija Kolarević (puška), nisu uspele da se domognu finala.

Vazdušna puška, juniorke: 1. Tatjana Banjac (Novi Sad 1790) 248,1, 2. Nevena Armuš („Čika Mata“) 247,6, 3. Marija Zavišić (Policajac) 227,4... Kvalifikacije: 1. Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790) 416,0, 2. Zavišić 415,3, 3. Marija Malić (Jedinstvo) 414,9...

Vazdušna puška, juniori: 1. Stevan Jovanović („Čika Mata“) 247,6, 2. Đorđe Savić (Oko sokolovo) 246,2, 3. Lazar Kovačević (Jagodina 92) 225,1... Kvalifikacije: 1. Kovačević 622,9, 2. Jovanović 619,7, 3. Marko Ivanović („Čika Mata“) 618,3...

Izvor: RTV, SSS
Obrada: PPNS  

ČIKA MATA SAJTFB PROFILSSS 

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html