Mladost KKK Radnički iznela 19. trijumf

Mladost KKK Radnički iznela 19. trijumf

Poput meča u Trsteniku, i u hali Jezero KKK Radnički je nadigrao Prvu petoletku, a rezultat je i ovoga puta bio ubedljiv - 91:73 (23:14, 28:22, 20:17, 20:20).

Ova utakmica 24. kola Prve lige-Zapad je bila potpuno lišena rezultatske neizvesnosti, ali to nije umanjilo lepotu igre u kojoj su sa obe strane svoje minute iskoristili brojni mladi igrači.

Trsteničani su do trećeg minuta uticali na rezultat. Nakon njihovog vođstva 8:4, Kragujevčani zatvaraju sve prilaze svom košu, a obruč protivnika zasipaju sa svih pozicija za seriju 12:0 već u sedmom minutu. Stečenu prednost su do kraja meča samo uvećavali, a najveća je bila +22 u trećoj četvrtini. Poene su tada beležili i igru kontrolisali najmlađi puleni Darka Brajkovića: Zorbas, Ristić i Tomašević, uz Zindovića i Stevanovića.

Znatno veća razlika izostala je jer je goste služilo njihovo najjače oružje - šut za tri poena, odnos te realizacije bio je 12:8. U svim ostalim segmentima domaćin je bio dominantan - asistencije 29:15, skokovi 45:25.

Najkorisniji igrač utakmice bio je Đorđe Milosavljević - indeks 29, sa ubeleženih 16 poena (trojke 2/3), devet skokova, osam asistencija i četiri iznuđena prekršaja.

- Od prvog minuta smo znali šta želimo, igrali smo s elanom. Iako smo promašili dosta zicera, uspeli smo da ostvarimo pristojnu razliku već u prvoj četvrtini. U drugu deonicu smo ušli još jače, ali smo popustili sa koncentracijom, pa smo primili dosta trojki. I drugo poluvreme smo otvorili sa puno kontranapada, pa smo uspeli da privedemo utakmicu mirnom kraju. Želim da se zahvalim ekipi iz Trstenika na fer i korektnoj borbi, kao i svim navijačima koji su došli da nas podrže. Ostaje nam još gostovanje Crnokosi u Kosjeriću i domaćinstvo protiv Novog Pazara. To će biti dosta jaka utakmica, tako da pozivam da 22. aprila što više ljubitelja košarke dođe u Jezero da podrži klub, da zajedno završimo ovu sezonu, nadam se zaključnom pobedom, izjavio je za klupski sajt popularni "Đole".

Najefikasniji u ekipi pobednika bio je Vasilić sa 17 poena (trojke 2/2), dvocifren strelac bio je Arnaut - 14 poena (sedam skokova), kao i mlađani Zorbas - deset poena (trojke 2/2). Među poenterima su bili kapiten Šamanović (šest skokova) i D. Nikolić - po devet poena, Ristić - pet, TomaševićStevanović i Popović (osam skokova) - po tri, N. Nikolić - dva, a kao najmlađi akter na teren bio je i Zindović.

Najbolji strelac večeri bio je Jakovljević sa 20 poena (trojke 4/8), ali su uz njega dvocifren učinak u Prvoj petoletki imali još samo Čarapić - 11 i Vitkovac - deset.

Pruženim partijama izabranika bio je sasvim zadovoljan trener KKK Radnički Darko Brajković.

- Odigrali smo dobru utakmicu. Možda je rezultat mogao da bude i ubedljiviji, ali čestitam momcima na igri i ponašanju. Bili su motivisani svih 40 minuta i zaista "ginuli" na terenu, i to je jedino bitno. Šansu su dobili svi igrači, mlađi su igrali između 10 i 20 minuta, a tu minutažu su pametno iskoristili. Celokupna naša igra kreće se dobrim smerom, sa jasno izdefinisanim principima u napadu i pravilima u odbrani. Pokušaćemo da smanjimo broj grešaka u narednom periodu, a neminovno ih je bilo, radićemo da budu svedene na minimum. Upućujem čestitke i protivničkoj ekipi na dobroj utakmici, zaključio je analizu Brajković.

STATISTIKA

U narednom kolu KKK Radnički gostuje Crnokosi, a utakmica je zakazana za subotu 8. april. Kragujevčani završavaju sezonu u Jezeru protiv Novog Pazara dve nedelje kasnije, u subotu 22. aprila. 

Foto: Zoran Đorđević/KKK Radnički
Dejan Milošević 

KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html