Na Čika Dači Fržović novi direktor, ekipa počela pripreme

Na Čika Dači Fržović novi direktor, ekipa počela pripreme

PPNS - KG VODIČ: KALENDAR DOGAĐAJA U KRAGUJEVCU

Nikola Fržović novi je direktor Fudbalskog kluba Radnički 1923. On će na čelu kluba sa “Čika Dače” zameniti Aleksandra Simovića, koji je krajem decembra podneo ostavku na direktorsku funkciju.

Po struci diplomirani ekonomista, Fržović je duži niz godina obavljao funkciju generalnog sekretara KMF Ekonomac, najtrofejnijeg futsal kolektiva u Srbiji. Dakle, radi se o čoveku koji vrlo dobro razume kako funkcioniše jedan uspešan sportski kolektiv i sigurno je da će to svoje višegodišnje iskustvo pokušati da implementira i u novu sredinu.

– Na ovu funkciju stupam kao neko ko je sportski radnik već skoro dvadeset godina. Radnički je veliki klub sa bogatom tradicijom, koji teži konstantnom napretku, tako da su naši ciljevi prevashodno vezani za što bolji plasman na tabeli. Moj prethodnik, Aleksandar Simović, podigao je klub na izuzetno visok nivo, a ja ću se potruditi da Radnički u budućnosti bude još veći klub nego što je to danas, izjavio je na svom zvaničnom predstavljanju novi direktor Radničkog 1923.

Sa nepunih četrdeset godina, Fržović spada među najmlađe direktore u istoriji kluba sa “Čika Dače”. Kako sam priznaje, ovu jako odgovornu funkciju prihvatio je iz razloga što voli izazove.

- Smatram da je ovo dobar poslovni i sportski izazov za mene. To je bio možda i ključni motiv da prihvatim ovu funkciju, otkrio je Fržović.

FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

Zimski odmor za fudbalere Radničkog 1923 je završen. Današnjim okupljanjem na stadionu “Čika Dača”, kragujevački prvoligaš zvanično je otpočeo proces priprema za prolećni deo takmičenja, u kome ga očekuje žestoka borba za plej-of.

Posle više od mesec dana pauze, došlo je vreme da se fudbaleri Radničkog 1923 vrate svojim obavezama. Odmorni i raspoloženi, “crveni” su početak zimskih priprema dočekali sa velikim entuzijazmom, rešeni da u prolećni deo sezone uđu maksimalno spremni i uigrani, kako bi ostvarili zacrtane klupske ciljeve.

Okupljenim prvotimcima najpre se obratio doskorašnji direktor Aleksandar Simović, koji je poželeo da im na rastanku uputi par prigodnih reči.

- Kao što znate, ja više nisam direktor FK Radnički 1923, ali imajte na umu da ću biti uz vas svim srcem, spreman da vam uvek pomognem, kako biste ovu priču izgurali do kraja. Hvala vam na saradnji i na svim lepim trenucima koje smo doživeli skupa, poručio je Simović i potom predstavio svog naslednika na funkciji direktora kluba Nikolu Fržovića.

- Radi se o momku za koga sam ubeđen da će nastaviti ovu priču na najbolji mogući način i unaprediti je onako kako to ovaj grad i klub zaslužuju, istakao je Simović, koji se potom pozdravio sa svakim fudbalerom pojedinačno.

Novi čelnik kluba sa “Čika Dače” Nikola Fržović poručio je da mu je velika čast što dolazi u jedan tako veliki klub kao što je Radnički 1923.

- Mogu da obećam fer i korektan odnos prema svima, kao i veliki rad. Nastojaćemo da zajedničkim snagama klub podignemo na još jedan viši nivo, podvukao je novi direktor kluba, poželevši igračima i stručnom štabu uspešan početak priprema i dobre rezultate u nastavku sezone.

Prvoj prozivci šefa stručnog štaba Darka Milisavljevića odazvali su se maltene svi fudbaleri koji su nosili crveni dres u jesenjem delu takmičenja, kao i par momaka iz omladinske selekcije koji su priključeni treninzima prvog tima.

Klub su u međuvremenu napustili Velimir Popović, Željko Žerađanin i Miodrag Milenković, koji su izrazili želju da promene sredinu. Na prvom okupljanju nije bilo novih lica u svlačionici, što ne znači da ih do kraja prelaznog roka neće biti.

- Još uvek nemamo novajlija, jer nam nije cilj da gomilamo igrače, već su nam potrebna pojačanja koja svojim igračkim i ljudskim kvalitetima mogu da dignu ekipu na jedan viši nivo. Nemamo nameru da žurimo i pravimo ishitrene odluke. Ukoliko budemo našli odgovarajući tip igrača na tržištu, sigurno ćemo reagovati, kategoričan je Darko Milisavljević.

Radnički 1923 se dobrim igrama u finišu jesenjeg dela sezone aktivno uključio u borbu za plej-of. Upravo će plasman među osam najboljih ekipa na kraju ligaškog dela takmičenja biti glavni cilj kragujevačkog prvoligaša u preostalih sedam kola.

- Zahvaljujući dobrim rezultatima u poslednjih šest kola ponovo smo u trci za plej-of, što nam je prvi i osnovni cilj u nastavku sezone. Svesni smo da to neće biti lak posao, jer svaka utakmica nosi specifičnu težinu, kako u takmičarskom, tako i u psihološkom smislu. Naravno, ukoliko se domognemo plej-ofa, postavićemo sebi neke nove ciljeve, pojašnjava Milisavljević.

Mladi stručnjak, koji je prethodnih godina obavljao funkciju pomoćnog trenera u kragujevačkom prvoligašu, konačno je dočekao trenutak promocije u šefa stručnog štaba. Svakako da to za Milisavljevića predstavlja veliku čast i potvrdu njegovog trenerskog kvaliteta, ali istovremeno povlači i veliku odgovornost.

- Ja sam već dugo ovde u klubu, tako da sam dobro upoznat sa načinom na koji on funkcioniše. Svakako da je za mene ovo velika odgovornost, jer je Radnički veliki klub sa ogromnom armijom navijača, koji treba da razmišlja o nekim mnogo višim dostignućima. Na meni i igračima je da damo svoj maksimum, kako bismo posle svakog treninga bili za nijansu bolji, poručuje Milisavljević.

Predviđeno je da fudbaleri Radničkog 1923 kompletan proces zimskih priprema obave na svom stadionu, gde imaju sve neophodne uslove za rad. Plan je da u prvih par dana igrači obave neophodna fizička testiranja, a da potom postepeno pojačavaju intezitet treninga.

Takođe, zakazano je i sedam kontrolnih utakmica, kako bi se ekipa dodatno uigrala i što pre uvela u takmičarski ritam.

Prvu proveru kragujevački prvoligaš imaće 25. januara protiv omladinske ekipe. Slede utakmice sa beogradskom Lokomotivom (1. februar), Jagodinom (5. februar), Slogom iz Požege (8. februar), Slogom iz Petrovca na Mlavi (12. februar) i Jedinstvom iz Uba (15. februar), dok je generalna proba predviđena za 22. februar protiv čačanskog Borca.

Sve ove utakmice biće odigrane na pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača”.

Takmičenje u Prvoj ligi Srbije nastavlja se 29. februara, kada će Radnički 1923 ugostiti ekipu OFK Žarkova.

FK RADNIČKI

FK Radnički 1923 Kragujevac zvanična stranica

 

 



STRANICA KOJA SE ČUJE
 - ZORAN MODLI
PRVI PRVI NA SKALI FB STRANATVITERINSTAGRAM 

PRVI PRVI NA SKALI Podrska PPNS

ARHIVA PPNS 

PRVI PRVI NA SKALI Udruzenje osnovano


DREN

DOM

POTROŠAČI

PRVI PRVI NA SKALI Sadrzaj O GMO

● O GMO ● Roba bez GMO ● Foto ● Video (O GMObez prevoda) ● Članci (domaći medijistrani mediji) ● Dokumenti (domaći izvoristrani izvori) ● Svet ● Evropa ● Srbija ● Gradovi-opštine ● Kragujevac bez GMO ● M. M. Ševarlić

KRAGUJEVAC BEZ GMO FB GRUPA
SRBIJA BEZ GMO FB STRANA 

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html