Odbojkaši završili učešće u Kupu, lišeni masovnije podrške

Odbojkaši završili učešće u Kupu, lišeni masovnije podrške

Odbojkaši Radničkog poraženi su i u drugom susretu sa C. zvezdom u polufinalu Kupa Srbije, ovoga puta u hali Jezero, a rezultat je bio 3:1 (25:22, 25:21, 22:25, 25:18), nakon 107 minuta igre.

Beograđane očekuje finale protiv pobednika iz susreta Novog Pazara i Vojvodine, a Kragujevčani se usmeravaju na Superligu u kojoj zauzimaju treću poziciju, sa najozbiljnijom kandidaturom za plej-of domaćeg prvenstva.

Prvi set doneo je veće opterećenje za igrače domaće ekipe koji su, pod imperativom anuliranja zaostatka iz prvog meča (3:0), u početnom delu ovog susreta uglavnom "jurili" prednost gostiju. Uspeli su Kragujevčani da dođu do poravnjanja - 16:16, nakratko i da imaju prednost - 20:19, ali sama završica je poenima pripala Beograđanima. Serijom 3:0 izbili su na 20:22, Čedić je doneo poen za 21:22, a Goić za 22:24, ali Stevanovićev servis je otišao u aut i Zvezdi je za 20 minuta pripao prvi set kojim su praktično i obezbedili finale.

Drugi set je umnogome nalikovao prvom. Opet je domaćin bio u zaostatku sve vreme, ponovio je i izjednačenje - 20:20, pa 21:21, ali onda kragujevački pogon staje, a za pokretanje ni tajm-aut nije koristio. Ekipa iz Beograda upisuje četiri poena za redom i dolazi do vođstva u setovima 2:0.

Iako je ostatak utakmice bio lišen rezultatske neizvesnosti, odbojkaši Radničkog nisu dopustili protivniku da se poigra njihovim dostojanstvom. Bez obzira što su već bili lišeni finala, Marinkovićevi puleni se nisu demoralisali. Drugi deo i trećeg seta donosi izjednačenje - 15:15, da bi usledilo i prvo vođstvo domaćina - 18:17, a onda i serija 3:0 za 21:18. Ovoga puta završne akcije su iskontrolisali igrači Radničkog, a nakon sigurnog vođstva 24:20, dolaze i do osvajanja seta 25:22 za 2:1.

Do rezultata 15:17 Radnički je u četvrtom setu bio u igri. Tada je dosuđen poen gostima za 15:18 uz buru negodovanja sa tribina, a mira u igri više nije bilo. Zvezda pravi najveću seriju 4:0 za najveću prednost 17:24, a set-meč loptu realizuje bez većeg napora za konačnih 3:1 i prolaz u finale gde će da brani osvojen pehar iz prošle sezone.

U pobedničkom sastavu najviše poena ostvario je Dodić - 16, a za njim je sledio Mašulović sa 12.

Među igračima Radničkog najbolju realizaciju imali su Glavinić - 11, i Gogić - 10.

STATISTIKA

Utakmica je, prema svim najavama, trebalo da bude odigrana u atmosferi koju su, uz ljubitelje odbojke kao stalnu publiku, stvarali organizovani navijači oba sastava. Međutim, dok je jedna tribina bila ispunjena pristalicama gostujuće ekipe, opasana brojnim pripadnicima MUP-a, na suprotnoj strani nije došlo do masovnijeg okupljanja navijača Radničkog. Nezvanično, pre početka meča došlo je do lišavanja slobode jednog broja pristalica domaće ekipe, što je informacija koja je dospela i do kluba, odnosno kapitena Vladimira Čedića koji je za portal PPNS, vidno rezigniran, tim detaljem započeo osvrt na ovo polufinale.

- Za mene, odbojka večeras zauzima drugo mesto na ovom događaju. Na prvom mestu je odnos države prema Kragujevčanima i svih ostalih koji su oko kluba ovih desetak godina koliko sam tu. Naši navijači su večeras pohapšeni, privedeni na informativne razgovore, dok su navijači Zvezde imali policijsko obezbeđenje, kroz grad su dovedeni do hale, izostao je verovatno samo ketering večeras. Naši navijači nisu mogli da uđu u halu i bodre svoj klub da, navodno, ne bi pravili probleme na svom terenu. Gluposti!

O samoj utakmici Čedić kaže da je rezultat iz ovog dvomeča realan odraz trenutnih snaga ova dva sastava.

- Zvezda je imala probleme u proteklom delu sezone, a onda su podigli nivo svoje igre, napravili su neke izmene koje su urodile plodom. Odigrali su dve dobre, zrele utakmice protiv nas u Kupu. Imali su malo grešaka, tačno su znali šta su hteli. Mi smo pali i ništa više nismo mogli da uradimo u ovom trenutku. Čestitam im na pobedi, momci su odradili posao kako je trebalo.



Sa jednog nacionalnog takmičenja Šumadinci se preusmeravaju na drugo - sada je u fokusu samo očuvanje najviše pozicije u eliti srpske odbojke.

- Konačno stajemo na noge kao klub, zauzimamo to treće mesto na ovoj novogodišnjoj pauzi. Nama je plan za sezonu bio dva polufinala. Ostaje žal za ovim što je bilo u Kupu, ali smo sada fokusirani samo na Superligu. Imamo kvalitet i organaizaciju za taj domet, a videćemo kakva će podrška sa tribina da nas prati, tj. da nam bude dopuštena.

Radnički na trećoj poziciji domaćeg prvenstva, iza Vojvodine i Novog Pazara, ima učinak 6-5. Prvi meč u 2018. godini biće derbi protiv vodećih Novosađana u 12. kolu Superlige, a odigraće se u hali Jezero. 

Video: Sportnetwork
Portal PPNS

SPD MOK RADNIČKI SAJT LIGEFB STRANA  

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html