Osnovcima Kragujevca zlato i srebro na državnom takmičenju u tenisu

Osnovcima Kragujevca zlato i srebro na državnom takmičenju u tenisu

Na državnom školskom takmičenju u tenisu, održanom u Zaječaru od 29. do 31. maja, zlatnu medalju osvojio je Novak Milošević, učenik Osnovne škole "Mirko Jovanović", dok je u ženskoj konkurenciji srebro pripalo Uni Vasiljević, učenici O. š. "Vuk Karadžić".

Novak je u polufinalu ovog turnira savladao Stevana Subotičkog iz Smedereva.

- Tenis igram od svoje četvrte godine. Za mene je ovo neko novo iskustvo. Na ovom takmičenju je bilo teških protivnika. Moj drug Stevan je na žalost predao meč, ali moram da kažem i to da je jako dobro igrao i dao je sve od sebe. Inače, planiram još dugo da se bavim ovim sportom, Novakovu izjavu preneo je radio Magnum.

Una je u polufinalu bila bolja od Nađe Bešević iz Gračanice, a nakon finala osvajanje turnira je čestitala Nini Krstić iz Aleksinca.

- Dve godine treniram tenis u TK Radnički. Tek sam počela da se takmičim, ovo mi je peti turnir na kome sam nastupila, tako da je drugo mesto na Državnom školskom prvenstvu veliki uspeh. Igrala sam protiv devojčica koje imaju mnogo odigranih turnira i osvojenih trofeja tako da sam prezadovoljna. Posebno se zahvaljujem svome treneru Boriši Zorniću, izjavila je Una za portal PRVI PRVI NA SKALI.

Novak i Una izborili su se za nastup na državnom turniru kao najbolji teniseri na okružnom takmičenju za učenike osnovnih škola.

PRILOG TV KRAGUJEVAC O PLASMANU NA TURNIR

Uz učenike, kao vođe ekipa, kragujevačke škole su predstavljali nastavnici Predrag Đorđević ("Mirko Jovanović") i Ivan Stanojević ("Vuk Karadžić").

Na ovom takmičenju nastupili su učenici iz više gradova Srbije, rođeni 2008. godine i kasnije.

Medalje je pobednicima uručio Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Organizatori takmičenja bili su Savez za školski sport Srbije i Sportski savez Grada Zaječara.

Foto: Predrag Đorđević, Aleksandar Vasiljević 

O. Š. VUK KARADŽIĆ SAJT,  PORTAL GALIS

ARHIVA PPNS

PRVI PRVI NA SKALI Slikom

PPNS/SLIKOM

ARČIBALD RAJS

 

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.pmf.kg.ac.rs/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ http://www.pekgora.org/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://fondacijarsum.org/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://www.vfphysical.rs/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html