Pad u igri odveo KKK Radnički na dno tabele

Pad u igri odveo KKK Radnički na dno tabele

Nakon Tamiša i Beovuka, i Dunav je drugi put porazio KKK Radnički u sezoni, ovoga puta u 16. kolu KLS - rezultat u hali Jezero bio je 70:82 (23:24, 18:13, 11:21, 18:24).

S obzirom da je Sloga iskoristila negativnu seriju Spartaka i nanela mu sedmi poraz u nizu (večeras je u Subotici bilo 94:101), Kragujevčani su pali na poslednje, 14. mesto.

Sve do 50. poena i minimalne prednosti u 25. minutu koju je doneo Beader, tinjala je sasvim realna nada najupornijih ljubitelja košarke u Jezeru da je moguće osvajanje bodova, uprkos neubedljivom izdanju domaćina. Usledila je, međutim, kobna serija gostiju 8:0 do isteka 28. minuta, nakon koje Kragujevčani više nisu dolazili do vođstva - osvojeno prvo poluvreme (41:37) pretvorilo se u propali kapital. Poniranje svoje ekipe i elan rivala zaustavio je nakratko Pavlović čijim je poenima zaključena treća četvrtina. Dunav u prva dva minuta poslednje deonice odmiče na najveću razliku +12 (54:66), a najviše što je Radnički mogao bilo je da priđe na -5 (61:66 u 35. minutu). Završnih pet minuta nije donelo ni trunku rezultatske neizvesnosti, pa je krajnji rezultat predočio činjenicu da su za sada tri ekipe KLS nesumnjivo boljeg postignuća od debitanta u ovoj sezoni.

Kao i u prvom susretu ovih ekipa, najkorisniji igrač utakmice bio je Zorčić. Večeras nije ponovio indeks 41, ali je i 29 indeksnih poena bilo dovoljno da se izdvoji kao najbolji akter, što je korektna kragujevačka publika na kraju i pozdravila dužim aplauzom. U Jezeru je ostvario 20 poena, 14 skokova, šest asistencija.

Najefikasniji igrač pobedničkog sastava bio je Mitrović sa 23 poena (trojke 4/6), dvocifrenu realizaciju imali su još Nikolić - 17 i Miljković - 14, dok je Vuković upisao deset skokova.

Domaćin je, po pojedinačnom poenterskom učinku, imao četvoricu raspoloženijih igrača: Kolmen je zabeležio 23 poena (trojke 3/7), Luković 12, Jovanović i Pavlović (sedam skokova) po 10.

INSERTI



IZJAVE

Luka Mitrović, igrač KK Dunav

- Čestitam Radničkom na fer i korektnoj igri. Ovo je bila veoma bitna utakmica za nas, da se približimo mestu koje vodi u Superligu. Uspeli smo da vežemo dve pobede. Bila je teška utakmica, ekipa Radničkog uopšte nije kao što na tabeli izgleda. Nezgodno je bilo igrati ovde, ali bitno je da smo ostvarili pobedu.

Mitar Ašćerić, trener KK Dunav

- Čestitam Radničkom i kolegi na odlično pripremljenoj utakmici. Na početku nismo imali rešenja za njihovu igru u odbrani, svaka naša ideja je padala u vodu. U drugom poluvremenu smo se trgli i odradli ono što znamo i umemo. Spustili smo loptu nisko, pogodili smo šuteve iz tih pozicija. Odigrali smo mnogo čvršće u odbrani i to je donelo rezultat. Mislim da je to presudilo, uz nekoliko skokova više. Radnički je izuzetna ekipa, ovde se niko nije naigrao košarke. Sve je to bilo u nekom egalu, kao i ova utakmica, iako je to 12 poena razlike na kraju, mogao je rezultat da se okrene drugačije.

Đorđe Milosavljević, igrač KKK Radnički

- Znali smo da su dobra ekipa, došla su im dva nova igrača. Otvorili smo utakmicu odlično, sa dosta kontranapada. Očigledan je potom pad koncentracije, umor, nezainteresovanost, manjak želje, dosta faulova, dekoncentracija... sve to je dovelo do ovog rezultata. Kako znamo i umemo moramo da skupimo snagu, da pokažemo da možemo da igramo sa svakim. Ovaj debakl nismo očekivali. Čestitamo Dunavu na pobedi i fer i korektnoj borbi.

Bojan Kusmuk, trener KKK Radnički

- Veliku zahvalnost najpre iskazujem publici koja je došla i večeras u nešto većem broju. Drago mi je da vidim da su ljudi i dalje uporni, da su tu za nas. Međutim, mi im ne vraćamo na način kako bi trebalo. Realno, možda i nemamo dovoljno kvaliteta za sve ovo. Prvi zadatak u svlačionici bio je da do bonusa ne smemo da primimo poene iz bacanja, a iz prvih pet faulova oni su šutnuli 11 bacanja - tu nešto nije u redu sa nekim, ne znam kako to da objasnim. Korektno smo ih pritisnuli od početka, napravili smo neku razlikicu, međutim brz izlazak Beadera i ulazak Demčešena, pre svega zbog odbrane, nije nam doneo dobro - i laik može da vidi. Ne bih dalje da širim. Čestitam Dunavu, to je dobra, snažna ekipa koja dobrim delom već duže igra zajedno, nadograđuju se pomalo. Imaju kontinuitet od treće lige, nastupaju sa Vukovićem, Miljkovićem, Zorčićem..., dovode nove igrače u hodu. Kaznili su sve što je trebalo, a mi nismo mogli da pogodimo ništa, loša nam je bila organizacija u napadu, nekoliko deprimirajućih šuteva za tri poena je bilo... Jednostavno, nije išlo u oba pravca.

U 17. kolu sledi gostovanje Mladosti koja je večeras poražena u Vršcu 103:70, a u Kragujevcu je slavila ubedljivu pobedu 96:78.

Nakon toga KKK Radnički dve utakmice igra kao domaćin: 10. februara dolazi Vršac, a 21. februara Vojvodina.

Između poluvremena, publici su se predstavili polaznici škole košarke KKK Radnički koji su nakon kraće revijalne partije darivani od strane Rode, partnera KKK Radnički.

Pošto kraće boravi u zemlji, utakmici je prisustvovao i predsednik KKK Radnički Nikola Lončar.

MULTIMEDIJA/FOTO

PRVI PRVI NA SKALI Pad u igri odveo KKK Radnicki na dno tabele

Foto: Zoran Đorđević/KKK Radnički


KKK RADNIČKI FB STRANATVITERJUTJUB  

PRVI PRVI NA SKALI KKK Radnicki Nikola Loncar Poruka Kragujevcanima


PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari

Anketa

Da li ste protiv GMO u Srbiji?

Ostale ankete
https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija/ https://ekologijakragujevac.rs/ https://www.facebook.com/groups/543555452379413/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/savez.slepihkragujevac http://www.pmf.kg.ac.rs/botanicka_basta/index.html https://ckkg.org.rs/ http://www.pozoristezadecu.com/ https://www.okvirzivota.org.rs/ http://vrabac.rs/ https://www.ijfk.info/ https://joakimfest.rs/ http://www.conviviummusicum.com/sr/ http://www.nbkg.rs/index.html https://telok.org.rs/ https://aiesec.org.rs/lokalna-kancelarija-kragujevac/ https://www.facebook.com/profile.php?id=100064845214187 https://www.spdradnickikragujevac.com/ https://www.facebook.com/konamtrujedecu/ http://www.drustvosrpskihdomacina.org.rs/ https://www.facebook.com/PrviPrviNaSkali/ https://www.facebook.com/Pupinizacija-582808185210353/ https://sveoarheologiji.com/ https://prviprvinaskali.com/clanci/dren/ekologija/mali-vodeni-ekosistem-u-botanickoj-basti-realizovan-projekat-ug-svetli-horizonti.html http://www.pekgora.org/ http://fondacijarsum.org/ http://www.vfphysical.rs/ http://www.milutinstefanovic.com/ http://nevenaignjatovic.com/ http://www.ipsport.net/ http://marepannoniumgarden.blogspot.rs/-i-dupont.html http://www.epodzaci.org/ http://www.prvagimnazija.edu.rs/index.php/nastava/van-nastave/sopce https://www.pasarela.rs/o-nama/ http://zoran-spasojevic.blogspot.com/ http://www.audioifotoarhiv.com/ http://www.littlelighthouse.net/ http://kozmicbluesemisija.blogspot.com/ https://www.facebook.com/groups/ZoranModli https://www.facebook.com/groups/131568206482/ https://www.facebook.com/stop.gmo.srbija https://prviprvinaskali.com/clanci/recju/autori-ppns/aleksandra-ninkovic-tasic/mihajlo-i-pupin-sa-pasnjaka-do-naucenjaka.html https://prviprvinaskali.com/clanci/slikom/glagoljanja/arcibald-rajs-o-budzaklijskoj-politici.html https://prviprvinaskali.com/clanci/podrska-ppns/podrzi-rad-ug-prvi-prvi-na-skali-donacijom-na-racun-1504516749.html