Pobede košarkašica na početku II ŽLS-Jug

Pobede košarkašica na početku II ŽLS-Jug

Kragujevačke ekipe zaposele su vrh tabele Druge lige-Jug trijumfima u prvom kolu nove sezone. Radnički 2016 je na svom terenu savladao Palanku 2012 88:55 (21:7, 27:12, 22:10, 18:23), a Radnički je slavio kao gost protiv Bagdale u Kruševcu 78:32 (22:8, 21:2, 17:9, 18:13).

Ekipa koju vodi Vesna Despotović je bila neumoljiv domaćin, već u prvom poluvremenu imala je nedostižnu prednost 48:19, tako da osvajanje bodova nije bilo upitno. Petorku dvocifrenih strelaca predvodila je Milošević sa  21 poenom, rame uz rame sa njom bila je Mehović - 20, Cvijović je upisala 18, a Matorkić i Trišić deset poena.

Sastav koji predvodi Nenad Milovanović takođe je furiozno krenula i slomio rivala u prvom delu susreta - 43:10. Ova uspešna premijera na gostujuće terenu biće odlična uvertira i za prvi nastup pred domaćom publikom. Najefikasnija među Milovanovićevim izabranicama bila je Stefanović sa 17 poena, po realizaciji odmah za njom bila je Hasanović sa 16, a kao dvocifreni strelac meč je završila i Jovanović - deset poena.

IZJAVE TRENERA

Vesna Despotović, KŽKK Radnički 2016

- Čestitam palanci na fer i korektnoj borbi. Bila je to prva utakmica u ligi i igrali smo dobro. Može to još mnogo bolje, ali svih 12 igračica je dobilo šansu da igra. Okrećemo se spremanju za sledeću utakmicu. Očekuje nas neugodno gostovanje u Leskovcu.

Nenad Milovanović, ŽKK Radnički 

- Čestitam mladoj ekipi Bagdale na fer i korektnoj igri i želim im puno sreće u nastavku, a mom timu na dobrom početku lige. Najbitnije je u ovom trenutku da smo uvežbavali neke nove stvari i da su se sve igračice upisale u listu strelaca. Zadovoljan sam borbenošću svih igračica, posebno jedne od najmlađih - Emilije Gajić. Više je bila na podu nego u vazduhu, bacala se za svaku loptu. Zaslužila je aplauz i čestitke ostatka tima po završetku utakmice. Bićemo jači od drugog kola za još tri igračice, tako da idemo zacrtanim putem.

U drugom kolu Radnički u Kragujevcu dočekuje Topličanin 2012, a Radnički 2016. gostuje u Leskovcu Aktavis akademiji.

RASPORED TAKMIČENJA

PRVI PRVI NA SKALI Ko nam truje decu

ppns - modli

APELI


PPNS/KG VODIČ

PPNS/RADION

PPNS/RADION - EMISIJE KOJE VIŠE NISU NA FM

Print Friendly and PDF

Komentara: 0

Dodaj komentar

Facebook komentari